PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
tabancanız ne marka?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ozan_06" data-source="post: 418983" data-attributes="member: 895"><p><strong>Ynt: tabancanız ne marka?</strong></p><p></p><p>Uzun bir aradan sonra selam!</p><p>Konulara bakarken ilgimi çekti, en bir göz atayım neler söyleniyor diye...</p><p>Öncelikle cephanelikten bir kaç örnek;</p><p>Browning 13+1 9mm uzun namlu</p><p>Smith Wesson Chief ' s Special 13+1 9mm</p><p>Smith Wesson 5906</p><p>Remington BDL700 - .270 Yivli</p><p>Steyr 1893 model 6,50x54 Yivli</p><p>Remington 870 Wingmaster Pompalı / 71 namlu + 51 slugger full shock namlu</p><p>Browning 1925 model çifte 71 namlu</p><p></p><p>Şimdi değinmek istediğim ise konunun 'bireysel silahlanmaya hayır' kısmı. </p><p></p><p>Arkadaşlar, kimse yanlış anlamasın, burada herşeyi ben biliyorum, yada sizden iyi biiyorum demek istemiyorum. 'Bireysel silahlanmaya hayır'; belli odakların bazı kitleleri zayıflatmak için kullanmakta olduğu, çok inandırıcı ve masum bir yalan jargondur.</p><p>Bireysel silahlanma gereklidir.</p><p>Avlanmak iyidir, gereklidir.</p><p>Sebeplerine gelince;</p><p>- Bireysel silahlanmanın tamamen yasaklandığını düşünelim. Bir süre sonra biz ölücez, bu tarihe kadar bireysel silahlanmış insanlar yok olucak ve yeni kuşak sadece askerde öğrendiği bilgilerden silahı tanıyacak. Dünya tarihi savaşlarla dolu, yarın ülkemiz istila edilirse, sadece asker mi mücadele edecek istilacı şerefsizlerle?? Bir çok delikanlı bu soru sorulduğunda der ki : ' O zaman durum değişir, silahı kaptığımız gibi düşmanı yerle bir ederiz!' İşte koskoca bir yalan... Pratik uygulama olmadan silah kullanmak, düşmanında olsa bir insana ateş etmek... Bir daha düşünün beyler, operasyonlarda eli tetiğe gitmeyenleri hatırlayın askerlik yapanlar...</p><p>- Av gereklidir. Dinimizce bile haram edilmemiş, helaldir. Ekolojik denge için belirli oranda avlanma gereklidir. Bu oranın sağlanması için devletimiz avcı başına günlük maksimum avlanabilecek hayvanların sayısını, yasak olan hayvanları ve bölgeleri belirlemiştir.</p><p></p><p>Avın güvenlik açısından faydası, (kanunlara uymak koşulu ile) can alma pratiği yaptırmasıdır. Sonuçta bir av hayvanıda olsa vurduğun, bir can alıyorsun. Bu dinen haram değil, kanunlarca yasak değil. Ama vicdan sınırının zorlandığı noktadır. İşte bu pratiğe sahip olamayanlar, Allah korusun, ters bir durumda düşmanına da o tetiği çekemez. Çekerim diyen yalan söyler.</p><p></p><p>Ben avcıyım evet, sezon kapandığı anda bir tek canlıya ateş etmem ama ilk bahardan son bahara kadar sezonun kapalı olduğu dönemde hedef ve trap atışı yaparak tetik antrenmanı yaparım.</p><p></p><p>Bu dönemde antrenman yapmayana sezonda tüfeği taşımak bile zor gelir.</p><p></p><p>Tüfek tarlada lazım mıdır? Kesinlikle evet, şimdiye kadar ters bir durum olmamış olması olmayacağı anlamına gelmez...</p><p></p><p>Kanunlara uymak koşuluyla 'Maksimum Bireysel Silahlanmaya Evet!'</p><p>Kanunlara uymak koşuluyla 'Ava Evet!'</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ozan_06, post: 418983, member: 895"] [b]Ynt: tabancanız ne marka?[/b] Uzun bir aradan sonra selam! Konulara bakarken ilgimi çekti, en bir göz atayım neler söyleniyor diye... Öncelikle cephanelikten bir kaç örnek; Browning 13+1 9mm uzun namlu Smith Wesson Chief ' s Special 13+1 9mm Smith Wesson 5906 Remington BDL700 - .270 Yivli Steyr 1893 model 6,50x54 Yivli Remington 870 Wingmaster Pompalı / 71 namlu + 51 slugger full shock namlu Browning 1925 model çifte 71 namlu Şimdi değinmek istediğim ise konunun 'bireysel silahlanmaya hayır' kısmı. Arkadaşlar, kimse yanlış anlamasın, burada herşeyi ben biliyorum, yada sizden iyi biiyorum demek istemiyorum. 'Bireysel silahlanmaya hayır'; belli odakların bazı kitleleri zayıflatmak için kullanmakta olduğu, çok inandırıcı ve masum bir yalan jargondur. Bireysel silahlanma gereklidir. Avlanmak iyidir, gereklidir. Sebeplerine gelince; - Bireysel silahlanmanın tamamen yasaklandığını düşünelim. Bir süre sonra biz ölücez, bu tarihe kadar bireysel silahlanmış insanlar yok olucak ve yeni kuşak sadece askerde öğrendiği bilgilerden silahı tanıyacak. Dünya tarihi savaşlarla dolu, yarın ülkemiz istila edilirse, sadece asker mi mücadele edecek istilacı şerefsizlerle?? Bir çok delikanlı bu soru sorulduğunda der ki : ' O zaman durum değişir, silahı kaptığımız gibi düşmanı yerle bir ederiz!' İşte koskoca bir yalan... Pratik uygulama olmadan silah kullanmak, düşmanında olsa bir insana ateş etmek... Bir daha düşünün beyler, operasyonlarda eli tetiğe gitmeyenleri hatırlayın askerlik yapanlar... - Av gereklidir. Dinimizce bile haram edilmemiş, helaldir. Ekolojik denge için belirli oranda avlanma gereklidir. Bu oranın sağlanması için devletimiz avcı başına günlük maksimum avlanabilecek hayvanların sayısını, yasak olan hayvanları ve bölgeleri belirlemiştir. Avın güvenlik açısından faydası, (kanunlara uymak koşulu ile) can alma pratiği yaptırmasıdır. Sonuçta bir av hayvanıda olsa vurduğun, bir can alıyorsun. Bu dinen haram değil, kanunlarca yasak değil. Ama vicdan sınırının zorlandığı noktadır. İşte bu pratiğe sahip olamayanlar, Allah korusun, ters bir durumda düşmanına da o tetiği çekemez. Çekerim diyen yalan söyler. Ben avcıyım evet, sezon kapandığı anda bir tek canlıya ateş etmem ama ilk bahardan son bahara kadar sezonun kapalı olduğu dönemde hedef ve trap atışı yaparak tetik antrenmanı yaparım. Bu dönemde antrenman yapmayana sezonda tüfeği taşımak bile zor gelir. Tüfek tarlada lazım mıdır? Kesinlikle evet, şimdiye kadar ters bir durum olmamış olması olmayacağı anlamına gelmez... Kanunlara uymak koşuluyla 'Maksimum Bireysel Silahlanmaya Evet!' Kanunlara uymak koşuluyla 'Ava Evet!' [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
tabancanız ne marka?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt