PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tahıl fiyatlarının artması için trakkulup ailesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="apsiL" data-source="post: 979699" data-attributes="member: 38742"><p><strong>Ynt: Tahıl fiyatlarının artması için trakkulup ailesi</strong></p><p></p><p>Vekil değil, Başbakandı o cümleyi sarfeden. Politik işlere girmeden edemedin madem; tüm çiftçileri temsil eden bir ortam değil trakkulup formu. Çok büyük çiftçilik yapmıyorum; 100-150 dönüm Arpa dışında herhangi bir ürün ekmiyorum,serzenişinde haklısın. </p><p></p><p>Bu sene çıkan mahsulün başına 30 ineği bağlasan, sapsız samansız,6 ayda zor bitirirlerdi ama satınca 15-20 bin tl yani 3-4 inek parası. Hayvancı yemin pahalılığından şikayet ediyor piyasaya canlı hayvan satmayıp elde fiyat artsın diye bekliyor; bizde aynı şekilde piyasaya arpayı vermezsek fiyatlar artmayacak; makinalaşma sebebi ile maliyeti daha düşük olan Avrupa ' dan direk ithal. </p><p></p><p>Bu yazdıklarıma rağmen cümlelerine katılmadığım noktalar var, biz kolaya kaçmayı seviyoruz, zoru değil. Patates ektiriyorum tarlalara icara, icardan gelen hazır gübreli tarlalara fırfır ile ucuz yollu serpip goble ile sürüp tapan bile vurmuyorum. Ekim maliyeti çoğu zaman 500-600 ü geçmiyor, ilkbahar ve yazın gübre,ilaç ve biçer masrafı dışında büyük bir masraf da yok. Daha ne isteyeyim yaradandan ? Şimdi iyi güzelde kıraç tarlalar ne olacak diyebilirsiniz; fiğ ekin, ektirin. Fiğ kalkan tarlanın Tahıl verimi yüksek olur. Hem fiğden para kazanın hem buğday ya da Arpadan. Formda takip ediyorum 198 bin TL ye traktör alan var; Allah gani gani daha çok versin, benim 198 binim olsa traktör almam mesela, büyük iş yapıyorlar normaldir ama çıkıp 100*150 dönüm (eneye 200-250 ye çıkartmayı düşünüyorum) eken ben çıkıp 100 bin TL lik traktör alsam işin içinden çıkamam. Birçok çiftçinin hatası bu, aynı hatayı 2000-2001 krizlerinde köylülerim de yaptı, krizin de etkisi ile çoğu battı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="apsiL, post: 979699, member: 38742"] [b]Ynt: Tahıl fiyatlarının artması için trakkulup ailesi[/b] Vekil değil, Başbakandı o cümleyi sarfeden. Politik işlere girmeden edemedin madem; tüm çiftçileri temsil eden bir ortam değil trakkulup formu. Çok büyük çiftçilik yapmıyorum; 100-150 dönüm Arpa dışında herhangi bir ürün ekmiyorum,serzenişinde haklısın. Bu sene çıkan mahsulün başına 30 ineği bağlasan, sapsız samansız,6 ayda zor bitirirlerdi ama satınca 15-20 bin tl yani 3-4 inek parası. Hayvancı yemin pahalılığından şikayet ediyor piyasaya canlı hayvan satmayıp elde fiyat artsın diye bekliyor; bizde aynı şekilde piyasaya arpayı vermezsek fiyatlar artmayacak; makinalaşma sebebi ile maliyeti daha düşük olan Avrupa ' dan direk ithal. Bu yazdıklarıma rağmen cümlelerine katılmadığım noktalar var, biz kolaya kaçmayı seviyoruz, zoru değil. Patates ektiriyorum tarlalara icara, icardan gelen hazır gübreli tarlalara fırfır ile ucuz yollu serpip goble ile sürüp tapan bile vurmuyorum. Ekim maliyeti çoğu zaman 500-600 ü geçmiyor, ilkbahar ve yazın gübre,ilaç ve biçer masrafı dışında büyük bir masraf da yok. Daha ne isteyeyim yaradandan ? Şimdi iyi güzelde kıraç tarlalar ne olacak diyebilirsiniz; fiğ ekin, ektirin. Fiğ kalkan tarlanın Tahıl verimi yüksek olur. Hem fiğden para kazanın hem buğday ya da Arpadan. Formda takip ediyorum 198 bin TL ye traktör alan var; Allah gani gani daha çok versin, benim 198 binim olsa traktör almam mesela, büyük iş yapıyorlar normaldir ama çıkıp 100*150 dönüm (eneye 200-250 ye çıkartmayı düşünüyorum) eken ben çıkıp 100 bin TL lik traktör alsam işin içinden çıkamam. Birçok çiftçinin hatası bu, aynı hatayı 2000-2001 krizlerinde köylülerim de yaptı, krizin de etkisi ile çoğu battı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tahıl fiyatlarının artması için trakkulup ailesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt