PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Tanelik mısır marka ve fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 797232" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Tanelik mısır marka ve fiyatları</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>sırta ekim ülemizin bir çok bölgesinde birçok farklı ürün ekimi için toprak hazırlıgı esnasında sırt yapılarak uygulanan bir yöntem </p><p>ben kendi bölgemden örnekler ve açıklamalar yapayım diger bölgelerden örnek verirse yanlış bilgi aktarmış olabilirim buda güzel olmaz</p><p></p><p>bizim çukuravada sırt yapmaktaki ilk amaç birinci ürün mısır yani vakit mısırı ekimi için tarlanın erken tarihte ekime uygun tavda olması için yaplan bir uygulamadır ve özellikle yagışlı senelerde sırt yapılmış tarla sırt yapılmamış tarladan 15-20 gün önce ekilebiliyor özellikle düz ova arazilerde bu süre farkı ciddi kazanımlar saglayabilir </p><p>malum yerine göre zamanla yarışıyoruz ve ekim dönemleri çok önemli 1 gün erken ekim ve ektigimiz ürünü 1 gün önce topragın üstüne çıkarmak bile verim olarak 1 gün sonra ekip 1 gün sonra çıkarandan daha iyi oluyor</p><p>mısır dışında ayçiçegi ve yer fıstıgındada ve diger birçok üründede sırta ekim uygulansada ben ayçiçegi ve yer fıstıgında sırta ekimde yüksek verim alamadım daha dogrusu normal ekimle arasında pek fark olmadı hatta ayçiçeginin kök yapısından dolayı sırta ekim yaptıgım ayçiçegi tarlalarında yer yer yatmalar oldu </p><p></p><p>uzun lafın kısası düz ova arazilerde ki tarlalarda ve ekim dönemlerinde yagmur suyunun sıkıntılı oldugu tarlalarda birinci ürün mısır ekilecekse ben kesilikle sırt yapılıp sırta ekim yapılmasını öneriyorum </p><p>diger koşullarda sırt yapılmasada olabilir</p><p>eger ekim döneminde tarlada su tutma olayı yoksa yani ekim döneminde tarla geçmiş yıllardan deneyimelriniz sonucu ve gözlemleriniz sonucu ekim dönemi çamur olmuyorsa tam tavda oluyorsa butür arazilerdede illaki sırt yapın demem düze ekimde yapılabilir böyle arazilerde</p><p>yalnız busene ki gibi istisnai durumlarda oluyor</p><p>mesela nerdeyse mısır ekimine 15-20 gün kaldı ve yagan yagmurlar sırt yapılmış tarlaları tav edecek pozisyona gelmedi ve dolayısıyla busene sırt yapılmadanda ekim yapılabilirmiş çünkü sırt yaptıgımız tarlalarda toprak kabarık kesekli bir şekilde duruyor hala ve buda sırta ekimi sıkıntıya sokabilir havalar böyle giderse sırtı bozup düze de ekebiliriz yoksa sırta ekilen mısırlar uygun tav olmadıgı için çıkmaz toprakta çürüyüp gider bu mevsimde sulama imkanımızda olmadıgı için </p><p></p><p>sırta ekim yapılan arazilere yapılan gübreleme ve çapalama işlemlerinde düze ekim yapılmış araziyle arasında hiç fark yok diyebilirim çapalama ve gübreleme işlemleri aynı hatta daha kolay</p><p>ve hatta şunuda rahatlıkla söyleyebilirim ki</p><p>sırta ekilmiş mısırın çapa ve gübre atım işlemi daha kolay ve daha kısa zamanda oluyor çünkü çapa döneminde düze ekieln mısırı çapaya kestirmemek veya mısırın üzerini toprak kapatmamak yani körlememek için çapalama işlemini yaparken traktörle çok yavaş ve çok küçük viteste gidiyoruz fakat sırta ekim yapılmışsa abartısız 2 kat daha hızlı gidebiliyoruz </p><p>ve çapalama sonucunda sıra aralarındaki toprak akbarıp yükseldigi için gübre atımında gübreler toprak yüzeyinde kalmıyor ve homojen bir dagılım gösteriyor </p><p>yani gübrelemedede aynı şekilde kolaylık oluyor </p><p>sadece gübrede atımından sonraki ilk sulamada eger salma sulama yada damlama sulama yapıalcaksa mümkünse suyun akış hızını biraz düşük tutuyoruz gübre akıp gitmesin diye yagmurlama sulamada zaten hiçbir problem olmuyor</p><p></p><p>yinede unuttugum yada sizin sormak istediginiz birşeyler olursa eger yazarsanız cevap vermeye çalışırım bilgim dahilinde</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 797232, member: 33118"] [b]Ynt: Tanelik mısır marka ve fiyatları[/b] sırta ekim ülemizin bir çok bölgesinde birçok farklı ürün ekimi için toprak hazırlıgı esnasında sırt yapılarak uygulanan bir yöntem ben kendi bölgemden örnekler ve açıklamalar yapayım diger bölgelerden örnek verirse yanlış bilgi aktarmış olabilirim buda güzel olmaz bizim çukuravada sırt yapmaktaki ilk amaç birinci ürün mısır yani vakit mısırı ekimi için tarlanın erken tarihte ekime uygun tavda olması için yaplan bir uygulamadır ve özellikle yagışlı senelerde sırt yapılmış tarla sırt yapılmamış tarladan 15-20 gün önce ekilebiliyor özellikle düz ova arazilerde bu süre farkı ciddi kazanımlar saglayabilir malum yerine göre zamanla yarışıyoruz ve ekim dönemleri çok önemli 1 gün erken ekim ve ektigimiz ürünü 1 gün önce topragın üstüne çıkarmak bile verim olarak 1 gün sonra ekip 1 gün sonra çıkarandan daha iyi oluyor mısır dışında ayçiçegi ve yer fıstıgındada ve diger birçok üründede sırta ekim uygulansada ben ayçiçegi ve yer fıstıgında sırta ekimde yüksek verim alamadım daha dogrusu normal ekimle arasında pek fark olmadı hatta ayçiçeginin kök yapısından dolayı sırta ekim yaptıgım ayçiçegi tarlalarında yer yer yatmalar oldu uzun lafın kısası düz ova arazilerde ki tarlalarda ve ekim dönemlerinde yagmur suyunun sıkıntılı oldugu tarlalarda birinci ürün mısır ekilecekse ben kesilikle sırt yapılıp sırta ekim yapılmasını öneriyorum diger koşullarda sırt yapılmasada olabilir eger ekim döneminde tarlada su tutma olayı yoksa yani ekim döneminde tarla geçmiş yıllardan deneyimelriniz sonucu ve gözlemleriniz sonucu ekim dönemi çamur olmuyorsa tam tavda oluyorsa butür arazilerdede illaki sırt yapın demem düze ekimde yapılabilir böyle arazilerde yalnız busene ki gibi istisnai durumlarda oluyor mesela nerdeyse mısır ekimine 15-20 gün kaldı ve yagan yagmurlar sırt yapılmış tarlaları tav edecek pozisyona gelmedi ve dolayısıyla busene sırt yapılmadanda ekim yapılabilirmiş çünkü sırt yaptıgımız tarlalarda toprak kabarık kesekli bir şekilde duruyor hala ve buda sırta ekimi sıkıntıya sokabilir havalar böyle giderse sırtı bozup düze de ekebiliriz yoksa sırta ekilen mısırlar uygun tav olmadıgı için çıkmaz toprakta çürüyüp gider bu mevsimde sulama imkanımızda olmadıgı için sırta ekim yapılan arazilere yapılan gübreleme ve çapalama işlemlerinde düze ekim yapılmış araziyle arasında hiç fark yok diyebilirim çapalama ve gübreleme işlemleri aynı hatta daha kolay ve hatta şunuda rahatlıkla söyleyebilirim ki sırta ekilmiş mısırın çapa ve gübre atım işlemi daha kolay ve daha kısa zamanda oluyor çünkü çapa döneminde düze ekieln mısırı çapaya kestirmemek veya mısırın üzerini toprak kapatmamak yani körlememek için çapalama işlemini yaparken traktörle çok yavaş ve çok küçük viteste gidiyoruz fakat sırta ekim yapılmışsa abartısız 2 kat daha hızlı gidebiliyoruz ve çapalama sonucunda sıra aralarındaki toprak akbarıp yükseldigi için gübre atımında gübreler toprak yüzeyinde kalmıyor ve homojen bir dagılım gösteriyor yani gübrelemedede aynı şekilde kolaylık oluyor sadece gübrede atımından sonraki ilk sulamada eger salma sulama yada damlama sulama yapıalcaksa mümkünse suyun akış hızını biraz düşük tutuyoruz gübre akıp gitmesin diye yagmurlama sulamada zaten hiçbir problem olmuyor yinede unuttugum yada sizin sormak istediginiz birşeyler olursa eger yazarsanız cevap vermeye çalışırım bilgim dahilinde [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Tanelik mısır marka ve fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt