PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Tarım bakanı cumartesi cnn Türk de saat 20:00 de para dedektifi proğramında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ydincbayram" data-source="post: 783375" data-attributes="member: 6949"><p><strong>Ynt: Tarım bakanı cumartesi cnn Türk de saat 20:00 de para dedektifi proğramında</strong></p><p></p><p>Aslında bizlerin çiftçi olarak şunu vurgulamak istedim. Pazarcının halcinin malı millete kaç paraya sattığından ziyade benim malımın tarladan çıkış fiyatı bana para kazandırıyor mu maliyetimden yukarı fiyata satabiliyor muyum beni asıl ilgilendiren konu bu. </p><p>Bizim sorunumuz düzenli bir fiyat istikrarı yok. Patates geçen sene çöpe gitti, bu sene kilosu 3 TL. Bizim tüccarımızda insanımızda insafsız. Geçen sene şu malı 50 krş tan aşağı düşürmeyelim de çiftçi zarar etmesin demez vurur gözünün üstüne öldürür de öldürür. Bu sene de çiftçi ekmez böyle olur. Şu anda çiftçide bekliyor 5 TL olacak diye onunda yaptığı yanlış fiyat iyiyse ver malını gitsin. Fiyat 5 TL olunca alan kişiyi de düşünmek gerekir. Ama aracılar seni beni engelliyor sen 3 ten versen malını stokçu alacak o bekleyecek bu sefer 5 TL olmasını. Vesselam herkes fırsatçı ve herkes kendi çapında haklı gibi görünüyor bu durumda. </p><p>Programı yapan adamı da şarlatan olarak değerlendirmiyorum çünkü en azından yanlışlık olduğu kesin bir konuyu gündeme getiriyor sağolsun. O yanlışlık da benim en başında söylediğim şey, ben çiftçi olarak bazen maliyetimi kurtaramıyorum. Zarar ediyorum. Ama ben hiç bir halcinin zarar ettiğini pek duymadım bilinçsizce bir iş yapmadıktan sonra.</p><p>Pazarcıları da ele alırsak eğer yapılan işin zorluğunu kabul ediyorum ama hem pazarcılık hem çiftçilik yapan kişilerle de durumlarımızı değerlendiriyoruz. Sizler tabiri caizse safsınız diyor çiftçilik yapmakla ben sadece kendi malımı satıyorum ve çiftçilikten 3-4 kat fazla para kazanıyorum diyor. </p><p>Bu konu ile ilgili olarak yanıldığım noktalar belki olabilir ama benim gördüğüm durum bu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ydincbayram, post: 783375, member: 6949"] [b]Ynt: Tarım bakanı cumartesi cnn Türk de saat 20:00 de para dedektifi proğramında[/b] Aslında bizlerin çiftçi olarak şunu vurgulamak istedim. Pazarcının halcinin malı millete kaç paraya sattığından ziyade benim malımın tarladan çıkış fiyatı bana para kazandırıyor mu maliyetimden yukarı fiyata satabiliyor muyum beni asıl ilgilendiren konu bu. Bizim sorunumuz düzenli bir fiyat istikrarı yok. Patates geçen sene çöpe gitti, bu sene kilosu 3 TL. Bizim tüccarımızda insanımızda insafsız. Geçen sene şu malı 50 krş tan aşağı düşürmeyelim de çiftçi zarar etmesin demez vurur gözünün üstüne öldürür de öldürür. Bu sene de çiftçi ekmez böyle olur. Şu anda çiftçide bekliyor 5 TL olacak diye onunda yaptığı yanlış fiyat iyiyse ver malını gitsin. Fiyat 5 TL olunca alan kişiyi de düşünmek gerekir. Ama aracılar seni beni engelliyor sen 3 ten versen malını stokçu alacak o bekleyecek bu sefer 5 TL olmasını. Vesselam herkes fırsatçı ve herkes kendi çapında haklı gibi görünüyor bu durumda. Programı yapan adamı da şarlatan olarak değerlendirmiyorum çünkü en azından yanlışlık olduğu kesin bir konuyu gündeme getiriyor sağolsun. O yanlışlık da benim en başında söylediğim şey, ben çiftçi olarak bazen maliyetimi kurtaramıyorum. Zarar ediyorum. Ama ben hiç bir halcinin zarar ettiğini pek duymadım bilinçsizce bir iş yapmadıktan sonra. Pazarcıları da ele alırsak eğer yapılan işin zorluğunu kabul ediyorum ama hem pazarcılık hem çiftçilik yapan kişilerle de durumlarımızı değerlendiriyoruz. Sizler tabiri caizse safsınız diyor çiftçilik yapmakla ben sadece kendi malımı satıyorum ve çiftçilikten 3-4 kat fazla para kazanıyorum diyor. Bu konu ile ilgili olarak yanıldığım noktalar belki olabilir ama benim gördüğüm durum bu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Tarım bakanı cumartesi cnn Türk de saat 20:00 de para dedektifi proğramında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt