PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tarım geleceğin sektörü olacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="rfn26" data-source="post: 970826" data-attributes="member: 38047"><p><strong>Ynt: Tarım geleceğin sektörü olacak</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>dediğinin bir kısmana katılıyorum. bir abim almanyaya fuara gitmişti. fuarda hayvancılık yapan bir aile ile karşılaşıyor ve bu ailenin en az sayıda büyükbaş hayvana sahip hayvan çiftliğinin sahibi olduğunu öğreniyorlar (enaz: 500 büyükbaş). aile 2 kişi hayvanlara bakıyor ve gün içinde diğer işlerini halletmek için çiftlikten ayrılıyorlar. ben kendi adıma konuşursam eğer, biz; 28 hayvan bakıyoruz. sulaması, yemi, altının temizliği, vb.... yaklaşık 3 saatimizi alıyor. burdan yola çıktığımda </p><p>500 baş / 28baş = 17.85 kat büyük </p><p>17,85*3saat =53,55 saatte bakıyorum hayvanlara (3 kişi) </p><p>yani hiç uyumaz, yemek yemez, içmez vb... isem 2 günden fazla sürüyor bir sağım. birde bunu akşam yapıyorum. ooo bana günlerde yetmez oldu. </p><p></p><p>Adamlar bunu karı-koca 2 saat içinde yapıyorlar. hepsi sistem şeklinde. yemi hazırlıyorlar sadece gerisi makinalar ile oluyor. anlıcağınız arkadaşlar adamların biz çook gerisindeyiz. böyle olunca büyükçiftlikler ile küçük çiftçi rekabeti bırak, rakibi bile olamıyor.....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rfn26, post: 970826, member: 38047"] [b]Ynt: Tarım geleceğin sektörü olacak[/b] dediğinin bir kısmana katılıyorum. bir abim almanyaya fuara gitmişti. fuarda hayvancılık yapan bir aile ile karşılaşıyor ve bu ailenin en az sayıda büyükbaş hayvana sahip hayvan çiftliğinin sahibi olduğunu öğreniyorlar (enaz: 500 büyükbaş). aile 2 kişi hayvanlara bakıyor ve gün içinde diğer işlerini halletmek için çiftlikten ayrılıyorlar. ben kendi adıma konuşursam eğer, biz; 28 hayvan bakıyoruz. sulaması, yemi, altının temizliği, vb.... yaklaşık 3 saatimizi alıyor. burdan yola çıktığımda 500 baş / 28baş = 17.85 kat büyük 17,85*3saat =53,55 saatte bakıyorum hayvanlara (3 kişi) yani hiç uyumaz, yemek yemez, içmez vb... isem 2 günden fazla sürüyor bir sağım. birde bunu akşam yapıyorum. ooo bana günlerde yetmez oldu. Adamlar bunu karı-koca 2 saat içinde yapıyorlar. hepsi sistem şeklinde. yemi hazırlıyorlar sadece gerisi makinalar ile oluyor. anlıcağınız arkadaşlar adamların biz çook gerisindeyiz. böyle olunca büyükçiftlikler ile küçük çiftçi rekabeti bırak, rakibi bile olamıyor..... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tarım geleceğin sektörü olacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt