PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü görevden alındı.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="stulu" data-source="post: 1017328" data-attributes="member: 20378"><p>Peşin bir çuval gübreyi tüccardan 6 lira pahalıya satan bir kurumu savunuyorsunuz. 2008 yılındaki ekonomik krizi zamanında babamın bir kaç bankaya ve Tarım kredi kooperatifine borcu vardı. O ödeyemedi. Hepsini ben ödedim. Örnek vermek gerekirse HSBC Bank faiziyle birlikte 27000 liralık borcu 10750 liraya kapattım. Daha dün faiziyle birlikte 4000 lira olan borcu 1000 liraya Akbank'a kapattım. Pazarlık etsem 700 liraya düşürebilirdim. Yaklaşık 7-8 bankaya faizleriyle birlikte 100 000 liradan fazla olan borcu 40-45000 liraya kapattım. Tarım kredi 17 000 liralık borcu 35 000 liradan fazla bir şekilde tahsil etti. Hiç bir bankaya gitmedim ya banka yetkilileriyle yada avukatlarıyla telefonda görüşüp durumu anlattım. Hepsi bir şekilde anlayış gösterdi ve ben borçlarını ödedim. Babamdan vekalet almıştım. Tarım Kredi genel merkeze ve şubeye dilekçeler yazdım cevap bile vermediler. Bimer'e yazınca cevap vermeyi lüfettiler. İşin sonucunda ben borcu ödemeyeceğim demedim, sadece diğer borçlar için çektiğim kredinin vadesinin az kaldığını o zamana kadar anlayış göstermelerini istedim. Bir gün okuldayım köyden esrarkeşin biriyle oğlu beni arıyor. Babanın borcu yüzünden bizim tarla satıldı eğer bizim paramızı ödemezseniz sizi icraya vereceğiz. Kooperatif bu esrarkeşler danışıklı oyun planlayıp parayı bana ödettiler. Sözde esrarkeş benden parayı alıp kooperatife verecek tarlasını geri alacaktı. Gittim bankadan eşimin üzerine 45000 lira kredi çektim. Benim kredimin kalan taksitlerini ödedim. Esrarkeşede parasını kuruşunu kuruşuna ödedim. Sözde benden aldığı parayı kooperatife verip tarlasını geri alacaktı. Gitmiş o parayla bir traktör almış. Oğlu da o traktörle kayınpederini ezip öldürmüş. Tarım Kredi Kooperatifi sözünü duyduğum zaman sinirlerim tavan yapıyor. O kooperatifte kaç kişiye ödediği borcu tekrar ödettiler, kaç kişinin borcunu sildiler, kaç kooperatif iflas etti, kapandı hesabı belli değil. Bu günkü konumuyla Tarım Kredi Kooperatifinin çiftçiye faydası yoktur. Çiftçinin parasını, sana senden aldığı teminatlar ve kefiller sayesinde yüksek faizler karşılığında kullandırmaktadır. Bir kooperatif nasıl tüccardan daha pahalıya gübre satabilir. Ben tarımla ilgili hiçbir kurumda çitçiye değer verildiğini, insan yerine konulduğunu görmedim. Hep bir aşağılama, hor görme, küçük görme cahil muamelesi almış başını gidiyor.(Ağalar ve hamili kart sahipleri hariç)</p><p>Eğer haberin altındaki yorumları da okursanız sayın müdür hakkında da sağlam iddialar var.</p><p><a href="http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarim-bakanligi/tarim-kredi-gidada-buyuk-yolsuzluk-yargiya-tasindi" target="_blank">http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarim-bakanligi/tarim-kredi-gidada-buyuk-yolsuzluk-yargiya-tasindi</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stulu, post: 1017328, member: 20378"] Peşin bir çuval gübreyi tüccardan 6 lira pahalıya satan bir kurumu savunuyorsunuz. 2008 yılındaki ekonomik krizi zamanında babamın bir kaç bankaya ve Tarım kredi kooperatifine borcu vardı. O ödeyemedi. Hepsini ben ödedim. Örnek vermek gerekirse HSBC Bank faiziyle birlikte 27000 liralık borcu 10750 liraya kapattım. Daha dün faiziyle birlikte 4000 lira olan borcu 1000 liraya Akbank'a kapattım. Pazarlık etsem 700 liraya düşürebilirdim. Yaklaşık 7-8 bankaya faizleriyle birlikte 100 000 liradan fazla olan borcu 40-45000 liraya kapattım. Tarım kredi 17 000 liralık borcu 35 000 liradan fazla bir şekilde tahsil etti. Hiç bir bankaya gitmedim ya banka yetkilileriyle yada avukatlarıyla telefonda görüşüp durumu anlattım. Hepsi bir şekilde anlayış gösterdi ve ben borçlarını ödedim. Babamdan vekalet almıştım. Tarım Kredi genel merkeze ve şubeye dilekçeler yazdım cevap bile vermediler. Bimer'e yazınca cevap vermeyi lüfettiler. İşin sonucunda ben borcu ödemeyeceğim demedim, sadece diğer borçlar için çektiğim kredinin vadesinin az kaldığını o zamana kadar anlayış göstermelerini istedim. Bir gün okuldayım köyden esrarkeşin biriyle oğlu beni arıyor. Babanın borcu yüzünden bizim tarla satıldı eğer bizim paramızı ödemezseniz sizi icraya vereceğiz. Kooperatif bu esrarkeşler danışıklı oyun planlayıp parayı bana ödettiler. Sözde esrarkeş benden parayı alıp kooperatife verecek tarlasını geri alacaktı. Gittim bankadan eşimin üzerine 45000 lira kredi çektim. Benim kredimin kalan taksitlerini ödedim. Esrarkeşede parasını kuruşunu kuruşuna ödedim. Sözde benden aldığı parayı kooperatife verip tarlasını geri alacaktı. Gitmiş o parayla bir traktör almış. Oğlu da o traktörle kayınpederini ezip öldürmüş. Tarım Kredi Kooperatifi sözünü duyduğum zaman sinirlerim tavan yapıyor. O kooperatifte kaç kişiye ödediği borcu tekrar ödettiler, kaç kişinin borcunu sildiler, kaç kooperatif iflas etti, kapandı hesabı belli değil. Bu günkü konumuyla Tarım Kredi Kooperatifinin çiftçiye faydası yoktur. Çiftçinin parasını, sana senden aldığı teminatlar ve kefiller sayesinde yüksek faizler karşılığında kullandırmaktadır. Bir kooperatif nasıl tüccardan daha pahalıya gübre satabilir. Ben tarımla ilgili hiçbir kurumda çitçiye değer verildiğini, insan yerine konulduğunu görmedim. Hep bir aşağılama, hor görme, küçük görme cahil muamelesi almış başını gidiyor.(Ağalar ve hamili kart sahipleri hariç) Eğer haberin altındaki yorumları da okursanız sayın müdür hakkında da sağlam iddialar var. [url]http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarim-bakanligi/tarim-kredi-gidada-buyuk-yolsuzluk-yargiya-tasindi[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü görevden alındı.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt