PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Tarım Teknolojileri
tarım sektörün deki yerini kapmaya başladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 940530" data-attributes="member: 57302"><p><strong>Ynt: tarım sektörün deki yerini kapmaya başladı</strong></p><p></p><p>Herkese Selam,</p><p></p><p>Bu işten biraz bahsetmiştim. <a href="http://www.trakkulup.net/teknoloji/gunes-tarlasi" target="_blank">http://www.trakkulup.net/teknoloji/gunes-tarlasi</a> linki burada. </p><p></p><p>Kısaca panel gücü maksimum 250w civarı, 50 kW motor çalıştıracak olsanız;50000/250=200 panel eder. Buda ciddi bir alan yapar. Ayrıca maksimum verim almak biraz hayalcilik olur, çünkü akşam saati güneş azaldıkça verimde azalacak ve daha az üretim olacak. O nedenle panel sayısını 250 civarı tutmak gerekir.Son günlerden panellerin güçleri artıyor ama ne kadar verimli bilmiyorum. </p><p></p><p>Daha önce;Watt başına 0,6-0,7 euro gibi bir fiyat düşünebilirsiniz demiştim, 50 kW için 35000 Euro geliyor ancak bu çok büyük kapasiteler için verdiğim bir rakamdı(1 megawatt gibi santraller), küçük sistemlerde maliyetler biraz daha fazla olabilir. Birde Çin bu konuda çok hizli ilerledi, normalde akülü sistemler falan vardı ancak şimdi yenibir inverter ürettiler direk pompa beslemek için(off gread). Açıkçası güncel fiyatları bilmiyorum, bizim elektrik sektöründe faailiyet alanı çok olduğu için güneş enerjisi sistemlerini pek takip etmedik son dönemde ama birkaçgün içinde mutlaka burada 1 watt için fiyat paylaşıcam, kimin nekadar güce ihtiyacı varsa oradan ilerleyebilecek.</p><p></p><p>Herkese hayırlı akşamlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 940530, member: 57302"] [b]Ynt: tarım sektörün deki yerini kapmaya başladı[/b] Herkese Selam, Bu işten biraz bahsetmiştim. [url]http://www.trakkulup.net/teknoloji/gunes-tarlasi[/url] linki burada. Kısaca panel gücü maksimum 250w civarı, 50 kW motor çalıştıracak olsanız;50000/250=200 panel eder. Buda ciddi bir alan yapar. Ayrıca maksimum verim almak biraz hayalcilik olur, çünkü akşam saati güneş azaldıkça verimde azalacak ve daha az üretim olacak. O nedenle panel sayısını 250 civarı tutmak gerekir.Son günlerden panellerin güçleri artıyor ama ne kadar verimli bilmiyorum. Daha önce;Watt başına 0,6-0,7 euro gibi bir fiyat düşünebilirsiniz demiştim, 50 kW için 35000 Euro geliyor ancak bu çok büyük kapasiteler için verdiğim bir rakamdı(1 megawatt gibi santraller), küçük sistemlerde maliyetler biraz daha fazla olabilir. Birde Çin bu konuda çok hizli ilerledi, normalde akülü sistemler falan vardı ancak şimdi yenibir inverter ürettiler direk pompa beslemek için(off gread). Açıkçası güncel fiyatları bilmiyorum, bizim elektrik sektöründe faailiyet alanı çok olduğu için güneş enerjisi sistemlerini pek takip etmedik son dönemde ama birkaçgün içinde mutlaka burada 1 watt için fiyat paylaşıcam, kimin nekadar güce ihtiyacı varsa oradan ilerleyebilecek. Herkese hayırlı akşamlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Tarım Teknolojileri
tarım sektörün deki yerini kapmaya başladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt