PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
tarım ürünleri alım-satımı yapanlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alper4u" data-source="post: 812526" data-attributes="member: 47774"><p><strong>Ynt: tarım ürünleri alım-satımı yapanlar</strong></p><p></p><p>Bu işi yapmak her babayiğidin harcı değil.Çevremde yapanlara bakıyorum.Büyük paralar dönüyor.Nakiti vereceksin malı alacaksın bir kere dayanma gücün olacak.Buğdayı örnek verirsek geçen sene çiftçiden toplayan tüccar ofisin 30-40 kuruş altına alıyor.En kötü az kâr ile ofise veriyordu.Bazıları tutup dediğiniz gibi 800 kuruş olmasını bekleyip iyi paralar kazandı.Bu işin tatlı yanı.Tatsız olan yanı ise 2012 yazında ayçiçeği 1600 liradan açılış yaptı o an toplayan tüccarlar fiyat düşmeye başlayınca zarar ettiler kimisi battı.Elindekini kaybedenlerde oldu.Geçen sene 2013 yazı çiçek almayan tüccarlar oldu piyasa belirsizliğinden.Toplamak için ayrıca çevrede güvenilir olmanız lazım ne kadar tanınıyorsunuz açıkçası ben tanımadığım önceden iş yapmadığım tüccarla pek iş yapmam.Size mal verecek kişiler kesin varsa bu işe giriniz.Bu piyasada günlük takip çok önemli devamlı içinde aktif olmanız lazım.Toplarken birde şöyle birşey var.Bana para lazım deyip harmanda mal dökerim diyen insanlarda çıkacaktır.Sizde uyguna alacağınızdan parayı verirsiniz.Sonra harman zamanı dökmez ise elinizde yazılı birşeyde yoksa pişman olursunuz açıkçası.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Bende bir ara düşünmüştüm bu işi ama riski böyle.Nakit sıkıntısı olabilecek bir iş hâl böyle olursa döngü kilitlenebilir.Neyse hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alper4u, post: 812526, member: 47774"] [b]Ynt: tarım ürünleri alım-satımı yapanlar[/b] Bu işi yapmak her babayiğidin harcı değil.Çevremde yapanlara bakıyorum.Büyük paralar dönüyor.Nakiti vereceksin malı alacaksın bir kere dayanma gücün olacak.Buğdayı örnek verirsek geçen sene çiftçiden toplayan tüccar ofisin 30-40 kuruş altına alıyor.En kötü az kâr ile ofise veriyordu.Bazıları tutup dediğiniz gibi 800 kuruş olmasını bekleyip iyi paralar kazandı.Bu işin tatlı yanı.Tatsız olan yanı ise 2012 yazında ayçiçeği 1600 liradan açılış yaptı o an toplayan tüccarlar fiyat düşmeye başlayınca zarar ettiler kimisi battı.Elindekini kaybedenlerde oldu.Geçen sene 2013 yazı çiçek almayan tüccarlar oldu piyasa belirsizliğinden.Toplamak için ayrıca çevrede güvenilir olmanız lazım ne kadar tanınıyorsunuz açıkçası ben tanımadığım önceden iş yapmadığım tüccarla pek iş yapmam.Size mal verecek kişiler kesin varsa bu işe giriniz.Bu piyasada günlük takip çok önemli devamlı içinde aktif olmanız lazım.Toplarken birde şöyle birşey var.Bana para lazım deyip harmanda mal dökerim diyen insanlarda çıkacaktır.Sizde uyguna alacağınızdan parayı verirsiniz.Sonra harman zamanı dökmez ise elinizde yazılı birşeyde yoksa pişman olursunuz açıkçası.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Bende bir ara düşünmüştüm bu işi ama riski böyle.Nakit sıkıntısı olabilecek bir iş hâl böyle olursa döngü kilitlenebilir.Neyse hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
tarım ürünleri alım-satımı yapanlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt