PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Gaia" data-source="post: 986034" data-attributes="member: 60321"><p><strong>Ynt: Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Bence 20 dönüm arazi ve 2 inekle bu işe girilmez. Kazanmak istiyorsan cok tarlan veya çok hayvanın olacak.</p><p>Çifrçilik riskli iş. Ne olucağı belli değil. 300 kg alırım demişşin.</p><p></p><p>300 Kg alsan 0.75 tl ye satsan 300x0.75=225 tl alırsın 1 dönümden. </p><p>20x225= 4.500 tl para alırsın.(Yılmaz abiye özendim hesap yaptım biraz)</p><p></p><p>En az işlem ile giderler :</p><p>-Biçim parası 17 tl den 20x17= 340 tl</p><p>-Sürüm+tırmık+ekim+ilaç+gübre dekara toplam 3.5-4 litre mazot yaksa traktör 20x4= 80 lt 80x4 = 320 tl mazot parası</p><p>-ilaç parası = Pas+yabancı ot(geniş yaprak) yabancı ot (dar yaprak) kök boğaz ilacı = 500 tl desek(fiyat tahminidir bilgim yok)</p><p>-Gübre parası= Dekara 40 kg atsan 20x40=800kg Kg Gübre tonu 1.500 tl diyelim. 800.1,5= 1200</p><p>-Gider= 2360 tl</p><p></p><p>Kar = 4.500-2360 = 2.240 Tl (Tohum parasını çıkarmadım)</p><p>Bu parayla nasıl büyüyecek çiftçi ? Yeni ekipman nasıl alacak ? Nasıl tarla satın alacak ?</p><p></p><p>Bunlar en iyi htimal. Hiçbir şekilde arıza olmayacak aksilik çıkmayacak. Bence değmez. </p><p></p><p>Balya makinasını bilmiyorsanız(arıza yapınca tamir edicek kadar) hiç girmeyin derim. Çünkü arıza yaptığı zaman hem usta gelmesi var(zaman kaybı) hemde milletten para toplamak var. </p><p></p><p>Bence en mantıklısı hayvancılık. Tarlalara hayvanlar için yem ekip hayvancılık yapılabilir. Girdilerin çok yüksek olmasına rağmen tarımdan daha iyi para bırakır. Hemde elinde malın olur(Hayvanlar çoğalır yani)</p><p></p><p>Biz hem tarım hem hayvancılık yapıyoruz. Hayvanlar daha çok para bırakıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gaia, post: 986034, member: 60321"] [b]Ynt: Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....[/b] Bence 20 dönüm arazi ve 2 inekle bu işe girilmez. Kazanmak istiyorsan cok tarlan veya çok hayvanın olacak. Çifrçilik riskli iş. Ne olucağı belli değil. 300 kg alırım demişşin. 300 Kg alsan 0.75 tl ye satsan 300x0.75=225 tl alırsın 1 dönümden. 20x225= 4.500 tl para alırsın.(Yılmaz abiye özendim hesap yaptım biraz) En az işlem ile giderler : -Biçim parası 17 tl den 20x17= 340 tl -Sürüm+tırmık+ekim+ilaç+gübre dekara toplam 3.5-4 litre mazot yaksa traktör 20x4= 80 lt 80x4 = 320 tl mazot parası -ilaç parası = Pas+yabancı ot(geniş yaprak) yabancı ot (dar yaprak) kök boğaz ilacı = 500 tl desek(fiyat tahminidir bilgim yok) -Gübre parası= Dekara 40 kg atsan 20x40=800kg Kg Gübre tonu 1.500 tl diyelim. 800.1,5= 1200 -Gider= 2360 tl Kar = 4.500-2360 = 2.240 Tl (Tohum parasını çıkarmadım) Bu parayla nasıl büyüyecek çiftçi ? Yeni ekipman nasıl alacak ? Nasıl tarla satın alacak ? Bunlar en iyi htimal. Hiçbir şekilde arıza olmayacak aksilik çıkmayacak. Bence değmez. Balya makinasını bilmiyorsanız(arıza yapınca tamir edicek kadar) hiç girmeyin derim. Çünkü arıza yaptığı zaman hem usta gelmesi var(zaman kaybı) hemde milletten para toplamak var. Bence en mantıklısı hayvancılık. Tarlalara hayvanlar için yem ekip hayvancılık yapılabilir. Girdilerin çok yüksek olmasına rağmen tarımdan daha iyi para bırakır. Hemde elinde malın olur(Hayvanlar çoğalır yani) Biz hem tarım hem hayvancılık yapıyoruz. Hayvanlar daha çok para bırakıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt