PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 986134" data-attributes="member: 31244"><p><strong>Ynt: Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....</strong></p><p></p><p>* Yemde ve gübrede KDV kaldırılacak</p><p> </p><p>* Genç çiftçilere proje bazında 30 bin lira nakdi karşılıksız destek verilecek</p><p> </p><p>* Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden çiftçiye kira desteği sağlanacak</p><p></p><p> Profilinde belirttiğine göre Bartınlı 18 yaşında girişimci genç çiftçisin</p><p></p><p> Yukarıda seçimde kazanan ve hükümeti kuracak olan partinin seçim vaadi var ve bunlar kesin yapılacak deniyor</p><p></p><p> Bu durumda projeni hazırla 30 Bin lirayı kap ve çiftçiliğine başla derim</p><p></p><p> Yapacağın şey sanırım uygulama başladığında Tarım il yada Tarım ilçe müdürlüklerine gidip bu desteğin başvurusunu yapmak olacak</p><p></p><p> Proje olarakda yine yem bitkisi üretimi ve hayvancılık üzerine bişeyler hazılarsan mesela elindeki arazininde büyüklüğü ve kiralamayı yapacağın yerlerinde risk durumuna göre fazla olamayacağını hesabedersen bu işlere başlayabilirsin gibi geliyor bana, ama tabiii tarla kiralayarak kök bitkisi pancar patates soğan vb ek gelir getirecek zirai faaliyetinde olması gerekir derim, elden düşme çalışır balya makinesiylede hiç orada yapılmayan balyacığı hem yapar hem yem bitkisi yonca vs. ni bağlarsın.</p><p></p><p> her gününü çalışarak geçireceğin şekilde kendini ayarlaman lazım yoksa zaman geçtikçe ilerleyemezsen çıkmaza düşme riskin olur, çiftçilikte her yıl bereket ve kazancı hesabedemezsin, bir yıl Allah vermesin tökezlersen toparlanman zor olabilir, onun için ilk şart işi ilk yıllardan sıkı tutman olacaktır, kafaya koyduysan yaparsın ama değermi diye bana soracak olursan hiç deymez, değil 30 bin lira hibe nakit para, 100 bin liraya bile değmez bence, fakat son karar senin tabikide.</p><p></p><p> Şimdi çoğu bölgede tarım bitti dedikleri gibi ne balya yapan var ne makine var ne ekiliyor ne biçiliyor nede hayvan bakan kaldı, devlette bunu biliyor, gençlere hibe destek projesi vardı zaten hani işsizlik ortamında kendini çıkmazda gören gençlerin azda olsa çiftçiliğe meyilli olanını desteklemeyi düşünmüş olmalılar, fenada olmaz memleket sanayileşemedi sonuçta hep dışardan alıyoruz bari içerde gençlerin bir kısmı boşalan yeri doldurursa memlekete zararı olmaz gerçektende, ama ne kadar faydalanır bu işten gençler bilinmez.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 986134, member: 31244"] [b]Ynt: Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....[/b] * Yemde ve gübrede KDV kaldırılacak * Genç çiftçilere proje bazında 30 bin lira nakdi karşılıksız destek verilecek * Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden çiftçiye kira desteği sağlanacak Profilinde belirttiğine göre Bartınlı 18 yaşında girişimci genç çiftçisin Yukarıda seçimde kazanan ve hükümeti kuracak olan partinin seçim vaadi var ve bunlar kesin yapılacak deniyor Bu durumda projeni hazırla 30 Bin lirayı kap ve çiftçiliğine başla derim Yapacağın şey sanırım uygulama başladığında Tarım il yada Tarım ilçe müdürlüklerine gidip bu desteğin başvurusunu yapmak olacak Proje olarakda yine yem bitkisi üretimi ve hayvancılık üzerine bişeyler hazılarsan mesela elindeki arazininde büyüklüğü ve kiralamayı yapacağın yerlerinde risk durumuna göre fazla olamayacağını hesabedersen bu işlere başlayabilirsin gibi geliyor bana, ama tabiii tarla kiralayarak kök bitkisi pancar patates soğan vb ek gelir getirecek zirai faaliyetinde olması gerekir derim, elden düşme çalışır balya makinesiylede hiç orada yapılmayan balyacığı hem yapar hem yem bitkisi yonca vs. ni bağlarsın. her gününü çalışarak geçireceğin şekilde kendini ayarlaman lazım yoksa zaman geçtikçe ilerleyemezsen çıkmaza düşme riskin olur, çiftçilikte her yıl bereket ve kazancı hesabedemezsin, bir yıl Allah vermesin tökezlersen toparlanman zor olabilir, onun için ilk şart işi ilk yıllardan sıkı tutman olacaktır, kafaya koyduysan yaparsın ama değermi diye bana soracak olursan hiç deymez, değil 30 bin lira hibe nakit para, 100 bin liraya bile değmez bence, fakat son karar senin tabikide. Şimdi çoğu bölgede tarım bitti dedikleri gibi ne balya yapan var ne makine var ne ekiliyor ne biçiliyor nede hayvan bakan kaldı, devlette bunu biliyor, gençlere hibe destek projesi vardı zaten hani işsizlik ortamında kendini çıkmazda gören gençlerin azda olsa çiftçiliğe meyilli olanını desteklemeyi düşünmüş olmalılar, fenada olmaz memleket sanayileşemedi sonuçta hep dışardan alıyoruz bari içerde gençlerin bir kısmı boşalan yeri doldurursa memlekete zararı olmaz gerçektende, ama ne kadar faydalanır bu işten gençler bilinmez. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tarıma Başlayacağım,, YARDIM....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt