PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Tarıma Yeni Başlıyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 599224" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: Tarıma Yeni Başlıyorum</strong></p><p></p><p>benim şehirdeki komşumun şehre yakın 50dekar arazisi var . artezyen vurmuş sulu .. adamın tüm işi bu 50dekarda ki tarımı 50 dekarın tamamı bahçe ve bagla kaplı damlama sulamalı.. üzüm,şeftali,elma,ayva,nar,armut gibi meyvelar yetiştiriyor.. hergun arabasıyla sabah 5te bahcesine gidiyor akşam hava kararınca dönüyor yani devlet işçisi gibi düzenli gidip geliyor bahcesine ailesiyle.. 50dekar bahcenin tam hakkını veriyor iştende anlıyor yetiştirdigi şeftali ve üzümleri 1.sınıf gerekli ilaçlama ve bakımları tam yapıyor.. ve geçimini bu 50dekar sağlıyor bi 60bg traktörü bi transit pikabı(bu yıl aldı) ve bi starex aracı var durumuda iyi.. ama gel görki herkes bu kadar iyi bahce yetiştiremez hasat edemez budayamaz ilaçlayamaz kolay iş degil adam tüm zamanını bahcede geçiriyor karşılıgınıda alıyor.. kuru 1000dekar ekime harcanan emek kadar emek harcıyor 50 dekara.. eger bu şekilde ben bahcecilik yapabilirim bıkmadan usanmadan işi 4 4lük yaparım kendimi geliştiririm yeni usullerle modern bahce yetiştiririm dersen para kazanabilirsin iyi.. mesela 1 kök şeftaliden 180-200kg şeftali aldıgı oluyor başka bi şeftali bahcesi olan arkadaşım... benim bahçemin topragı daha verimli ama ben çok ilgilenmiyorum bahce ile budamasını iyi yapamıyorum 3-5 yılda şeftalim kartlaşıp kuruyor onun kiler kurumuyor heryıl budamasını iyi yaptıgı için zümrüt gibi ve bol verimli kalın agaçlar oluyolar.. benim şeftaliler 20kg ı geçmez sanırım kök başına.. o arkadaşım agaçlarıyla insan mış gibi ilgileniyor bir dalı kırılsa hemen guzelce kesip macunluyor bi yeri kesilse bişey degse hemen macunla kapatıp ilaçlıyor en ufak bi zararlı bölcek görsün uyuyamaz hemen ilaçlar bakar bahcesine... 300kök şeftali ile geçimini yapıyor kumsal bi toprakta hemde .. bahcecilik emek ve ilgi isteyen bi iş..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 599224, member: 2401"] [b]Ynt: Tarıma Yeni Başlıyorum[/b] benim şehirdeki komşumun şehre yakın 50dekar arazisi var . artezyen vurmuş sulu .. adamın tüm işi bu 50dekarda ki tarımı 50 dekarın tamamı bahçe ve bagla kaplı damlama sulamalı.. üzüm,şeftali,elma,ayva,nar,armut gibi meyvelar yetiştiriyor.. hergun arabasıyla sabah 5te bahcesine gidiyor akşam hava kararınca dönüyor yani devlet işçisi gibi düzenli gidip geliyor bahcesine ailesiyle.. 50dekar bahcenin tam hakkını veriyor iştende anlıyor yetiştirdigi şeftali ve üzümleri 1.sınıf gerekli ilaçlama ve bakımları tam yapıyor.. ve geçimini bu 50dekar sağlıyor bi 60bg traktörü bi transit pikabı(bu yıl aldı) ve bi starex aracı var durumuda iyi.. ama gel görki herkes bu kadar iyi bahce yetiştiremez hasat edemez budayamaz ilaçlayamaz kolay iş degil adam tüm zamanını bahcede geçiriyor karşılıgınıda alıyor.. kuru 1000dekar ekime harcanan emek kadar emek harcıyor 50 dekara.. eger bu şekilde ben bahcecilik yapabilirim bıkmadan usanmadan işi 4 4lük yaparım kendimi geliştiririm yeni usullerle modern bahce yetiştiririm dersen para kazanabilirsin iyi.. mesela 1 kök şeftaliden 180-200kg şeftali aldıgı oluyor başka bi şeftali bahcesi olan arkadaşım... benim bahçemin topragı daha verimli ama ben çok ilgilenmiyorum bahce ile budamasını iyi yapamıyorum 3-5 yılda şeftalim kartlaşıp kuruyor onun kiler kurumuyor heryıl budamasını iyi yaptıgı için zümrüt gibi ve bol verimli kalın agaçlar oluyolar.. benim şeftaliler 20kg ı geçmez sanırım kök başına.. o arkadaşım agaçlarıyla insan mış gibi ilgileniyor bir dalı kırılsa hemen guzelce kesip macunluyor bi yeri kesilse bişey degse hemen macunla kapatıp ilaçlıyor en ufak bi zararlı bölcek görsün uyuyamaz hemen ilaçlar bakar bahcesine... 300kök şeftali ile geçimini yapıyor kumsal bi toprakta hemde .. bahcecilik emek ve ilgi isteyen bi iş.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Tarıma Yeni Başlıyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt