PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tarımda 90 milyar $'lık Hollanda mucizesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İsmail Pelit" data-source="post: 954040" data-attributes="member: 8687"><p><strong>Ynt: Tarımda 90 milyar $'lık Hollanda mucizesi</strong></p><p></p><p>Toprak ve iklim farlılığı çok bu doğru. Yıllık yağış miktarı yüksek olduğu için topraklarının organik maddesi yüksek ve bizimkinden çok daha verimli bunu ekipmanlara ve traktörlerin tekerlerine toprak yapışmamasından ve renginden bile anlayabilirsiniz. Yani 1 dekar alandan ne kadar çabalasakta onlar kadar verim alamayız bu doğru. Ama bizim politikalarımızda çok saçma şartlarımız uygun değil bizde alabileceğimiz mümkün verimleri alamıyoruz. İmkanlarımızı doğru kullansak arazi miktarı fazla olduğu için onları çok rahat geçebiliriz. Ama 1 dekardan onlar kadar yüksek verim alamayız şartlar ortada bu hayalperestlik olur. Ülkemizde bi çok çiftçi attığı gübrenin içinde ne var bitki besin elementleri neler daha bunu bilmiyor benim ailemde buna örnek halbuki sadece internetten bile birçok şey öğrenilebilir sadece istek gerekli. Sonuç olarak birim alandan onlar kadar verim alamasakta toplamda onlardan daha yüksek tarımsal gelire sahip olabiliriz diyorum ben sadece doğru tarımsal politikalar ve bilinçli araştırmacı çiftçilere ihtiyacımız var..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İsmail Pelit, post: 954040, member: 8687"] [b]Ynt: Tarımda 90 milyar $'lık Hollanda mucizesi[/b] Toprak ve iklim farlılığı çok bu doğru. Yıllık yağış miktarı yüksek olduğu için topraklarının organik maddesi yüksek ve bizimkinden çok daha verimli bunu ekipmanlara ve traktörlerin tekerlerine toprak yapışmamasından ve renginden bile anlayabilirsiniz. Yani 1 dekar alandan ne kadar çabalasakta onlar kadar verim alamayız bu doğru. Ama bizim politikalarımızda çok saçma şartlarımız uygun değil bizde alabileceğimiz mümkün verimleri alamıyoruz. İmkanlarımızı doğru kullansak arazi miktarı fazla olduğu için onları çok rahat geçebiliriz. Ama 1 dekardan onlar kadar yüksek verim alamayız şartlar ortada bu hayalperestlik olur. Ülkemizde bi çok çiftçi attığı gübrenin içinde ne var bitki besin elementleri neler daha bunu bilmiyor benim ailemde buna örnek halbuki sadece internetten bile birçok şey öğrenilebilir sadece istek gerekli. Sonuç olarak birim alandan onlar kadar verim alamasakta toplamda onlardan daha yüksek tarımsal gelire sahip olabiliriz diyorum ben sadece doğru tarımsal politikalar ve bilinçli araştırmacı çiftçilere ihtiyacımız var.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tarımda 90 milyar $'lık Hollanda mucizesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt