PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tarımda 'sınırsız' üretime geçiliyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nailyetek" data-source="post: 391968" data-attributes="member: 8099"><p><strong>Ynt: Tarımda 'sınırsız' üretime geçiliyor</strong></p><p></p><p>Öncelikle paylaşım için teşekkürler..</p><p>Aşşağı yukarı trakkulüp camisaında en küçük arazili ve en az nüfusa sahip bi köy muhtarı ve çiftçisi benim heralde.. Bunu yıllardır hep hayal etmişimdir, fakat değişime köylümüzün beyininden başlamak lazım..Köy odasın da 3-5 kişi bir araya gelip muhabbet bile edemezken, camide bile birbirinin yanında saf tutmaktan kaçınan.. cemaat bile olamayan köylülerimle bu işin yapılabileceğini zannetmiyorum, hele birde buna ' ben bilirim ' , ' benim dediğim olacak ' diyen hemşerişlerimi katarsak.. cinnet geçirmek hatta katil olmak elde değil..</p><p>Halbu ki; ne kadar da güzel anlatılmış, 1,5 metreye varan sınırlardaki kayıp, biçerdöveri bırak balya makinasını yürütemediğin anlamsız arazi yolarının bize boşuna yaktırdığı mazotllar, tarlaya giderken kopan gergi zincirlerinin yolaçtığı zaman kaybı, nakit kaybı v.s.</p><p>Şahsen tek birleştiğimiz konu; biçerdöver tamini..herkes biliyor ki, biçer işinde ben olmazsam çarpılıp ürünlerini zayedecekler ve ardından bir yıl sövecekler.. Her sene diyorum; isteyen istediğine biçtirsin.. harman yaklaştıkca millet gözüme bakıyor..</p><p>Sünnet düğünü vasıtasıyla köyümüze gelen arkadaşlara araziyi ve tarlların bir kısmını gösterdim ve çalıştırdığım biçerdöverleri saydım..yorumu onlar yapsınlar, eğer bu konuyu okurlarsa..</p><p>Vel hasıl-ı kelam; bu iş hayaldi, hayal kalır .. gibime geliyor.. Hasbelkader mekanı değiştirirsem, bu yenilikleri belkide ömrümün son yıllarında görebilirim..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nailyetek, post: 391968, member: 8099"] [b]Ynt: Tarımda 'sınırsız' üretime geçiliyor[/b] Öncelikle paylaşım için teşekkürler.. Aşşağı yukarı trakkulüp camisaında en küçük arazili ve en az nüfusa sahip bi köy muhtarı ve çiftçisi benim heralde.. Bunu yıllardır hep hayal etmişimdir, fakat değişime köylümüzün beyininden başlamak lazım..Köy odasın da 3-5 kişi bir araya gelip muhabbet bile edemezken, camide bile birbirinin yanında saf tutmaktan kaçınan.. cemaat bile olamayan köylülerimle bu işin yapılabileceğini zannetmiyorum, hele birde buna ' ben bilirim ' , ' benim dediğim olacak ' diyen hemşerişlerimi katarsak.. cinnet geçirmek hatta katil olmak elde değil.. Halbu ki; ne kadar da güzel anlatılmış, 1,5 metreye varan sınırlardaki kayıp, biçerdöveri bırak balya makinasını yürütemediğin anlamsız arazi yolarının bize boşuna yaktırdığı mazotllar, tarlaya giderken kopan gergi zincirlerinin yolaçtığı zaman kaybı, nakit kaybı v.s. Şahsen tek birleştiğimiz konu; biçerdöver tamini..herkes biliyor ki, biçer işinde ben olmazsam çarpılıp ürünlerini zayedecekler ve ardından bir yıl sövecekler.. Her sene diyorum; isteyen istediğine biçtirsin.. harman yaklaştıkca millet gözüme bakıyor.. Sünnet düğünü vasıtasıyla köyümüze gelen arkadaşlara araziyi ve tarlların bir kısmını gösterdim ve çalıştırdığım biçerdöverleri saydım..yorumu onlar yapsınlar, eğer bu konuyu okurlarsa.. Vel hasıl-ı kelam; bu iş hayaldi, hayal kalır .. gibime geliyor.. Hasbelkader mekanı değiştirirsem, bu yenilikleri belkide ömrümün son yıllarında görebilirim.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tarımda 'sınırsız' üretime geçiliyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt