PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
TARIMIN GÜNDEMİ - ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 912251" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: TARIMIN GÜNDEMİ - ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI</strong></p><p></p><p>Sonuç olarak anlatmak istediğim şu arkadaşlar videodaki bu arkadaşında dediği gibi bu araziler bu yasayla bütünleşmeyecek doğal olarak bununda türk tarımı ve ekonomisine katkısı olmayacak</p><p>varislerin sadece bir tanesi tarımla uğraştığında işler iyi bu durumda bölünsede bir şey değişmiyor zaten fakat birden fazla olduğunda yasa çalışmayacak</p><p>çünkü adi aile malları ortaklığı şirketi kurularak kardeşler malları tapuda bölmeyecekler ama pratikte bölmeye devam edecekler çünkü geçim kaynakları bu yani 20 dönüm arazi ortak tapu olacak ve 10aar 10 ar işletmeye devam edecekler diğer taraftanda olan 30 dönümü 15 er 15 er işletecekler araziler yine bölünmüş olacak</p><p>ama yasa parselleri paylaşılmasına imkan verse öte yandan parsel bölünmeyi engellese doğal olarak biri 20 dönümü diğeri 30 dönümü alacak ve aradaki farkın bedelini ödeyecek </p><p>ayrıca acil olarak bu yasaya eklenmesi gereken hususlar ise şunlar olduğu kanaatindeyim</p><p>yıllardır paylaşılmayan ve ekilmeyen araziler var ülkemizde bu durumda bu yasaya göre varislerden bir tanesinin mahkemeye başvurması gerekiyor ama bu adamlar bunları zaten paylaşmıyorlar yıllardır da mahkemeye gitmemişler bu yasadan sonrada gitmezler doğal olarak bu araziler yine bu şekilde kalmaya devam edecek </p><p>arazi satın almada komşuya verdiği hakkı bu durumda da vermesi ve komşunun bunları paylaşın yada bana satın bu arazileri türk ekonomisine kazandıralım deme hakkını vermesi lazım</p><p>yada devlet direk kamulaştırıp kendisi satsın</p><p></p><p>çünkü böyle araziler benim tarlalarımın yanında mevcut ve inanın zeytin bahçelerimde bu araziler yüzünden verim kaybı yaşıyorum yani bana zararları var dolayısıyla türk tarımı ve ekonomisinide zararları var çünkü ne kadar kültürel yada ilaçlı olarak yabancı ot mücadelesi yapsamda bu tarlalardan benim bahçelerime rüzgar veya kuşlar yoluyla yabancı ot tohumları geçiyor bu otlar yazın dahada tehlikeli çünkü bir ateş kaçsa son sıradaki ağaçlar alevlerden birer tarafarına ateş vurur ve kurur bu yüzden onların tarlalarındanda 1 2 metre otla mücadele yapıyorum ki hem daha az ot geçsin hemde yanarsa zarar vermesin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 912251, member: 55057"] [b]Ynt: TARIMIN GÜNDEMİ - ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI[/b] Sonuç olarak anlatmak istediğim şu arkadaşlar videodaki bu arkadaşında dediği gibi bu araziler bu yasayla bütünleşmeyecek doğal olarak bununda türk tarımı ve ekonomisine katkısı olmayacak varislerin sadece bir tanesi tarımla uğraştığında işler iyi bu durumda bölünsede bir şey değişmiyor zaten fakat birden fazla olduğunda yasa çalışmayacak çünkü adi aile malları ortaklığı şirketi kurularak kardeşler malları tapuda bölmeyecekler ama pratikte bölmeye devam edecekler çünkü geçim kaynakları bu yani 20 dönüm arazi ortak tapu olacak ve 10aar 10 ar işletmeye devam edecekler diğer taraftanda olan 30 dönümü 15 er 15 er işletecekler araziler yine bölünmüş olacak ama yasa parselleri paylaşılmasına imkan verse öte yandan parsel bölünmeyi engellese doğal olarak biri 20 dönümü diğeri 30 dönümü alacak ve aradaki farkın bedelini ödeyecek ayrıca acil olarak bu yasaya eklenmesi gereken hususlar ise şunlar olduğu kanaatindeyim yıllardır paylaşılmayan ve ekilmeyen araziler var ülkemizde bu durumda bu yasaya göre varislerden bir tanesinin mahkemeye başvurması gerekiyor ama bu adamlar bunları zaten paylaşmıyorlar yıllardır da mahkemeye gitmemişler bu yasadan sonrada gitmezler doğal olarak bu araziler yine bu şekilde kalmaya devam edecek arazi satın almada komşuya verdiği hakkı bu durumda da vermesi ve komşunun bunları paylaşın yada bana satın bu arazileri türk ekonomisine kazandıralım deme hakkını vermesi lazım yada devlet direk kamulaştırıp kendisi satsın çünkü böyle araziler benim tarlalarımın yanında mevcut ve inanın zeytin bahçelerimde bu araziler yüzünden verim kaybı yaşıyorum yani bana zararları var dolayısıyla türk tarımı ve ekonomisinide zararları var çünkü ne kadar kültürel yada ilaçlı olarak yabancı ot mücadelesi yapsamda bu tarlalardan benim bahçelerime rüzgar veya kuşlar yoluyla yabancı ot tohumları geçiyor bu otlar yazın dahada tehlikeli çünkü bir ateş kaçsa son sıradaki ağaçlar alevlerden birer tarafarına ateş vurur ve kurur bu yüzden onların tarlalarındanda 1 2 metre otla mücadele yapıyorum ki hem daha az ot geçsin hemde yanarsa zarar vermesin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
TARIMIN GÜNDEMİ - ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt