PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Tarla hazırlama için gerekli ekipman ve sırası nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="azmi" data-source="post: 584862" data-attributes="member: 21397"><p><strong>Ynt: Tarla hazırlama için gerekli ekipman ve sırası nedir?</strong></p><p></p><p>Slm anayurtlu Kardeş ben ziraat mühendisiyim aynen dediğin gibi böyle toprak nekadar çok uzun aralıklarla sürülürse okadar organik maddeyi korur ve kesinlikle verimi maksimuma çıkar toprağı yüzeysel işlemen sana yeterli olacaktır 10_15 cm derinlik te işlenen toprak taban nemini korur hemde tohum yatağı için uygun olur bu ise sana en yakın alet kültürvatör merdanelı tavsiye ederim bende 285e 13 ayak çift merdanelı kullanıyORUM veya yeni çıkan süper bir diskaro var aysan dedikleri 22 li senin motora da çok yakışır yani ve sapda parçalar üstüne hemen ekim yap süper bişi, dedim ya sana motor alayım bakalım bu diskaronun uygun olanını alacam. mibzerle ek peşine merdane çekip bırak tarlayı, sana birde yonca sökümü için tavsiyem çizel pulluk kullan toprak için çok yararlı bir ekipman taban taşı oluşumunu önler pullugun gerektiği yerler benim gibi çiftligi olup gübresini tarlaya taşıyorsan pulluk şart çünkü organık maddeyi toprağa gömmen şart umarım yararlı olur yazdıklarım kolay gelsin herkese</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="azmi, post: 584862, member: 21397"] [b]Ynt: Tarla hazırlama için gerekli ekipman ve sırası nedir?[/b] Slm anayurtlu Kardeş ben ziraat mühendisiyim aynen dediğin gibi böyle toprak nekadar çok uzun aralıklarla sürülürse okadar organik maddeyi korur ve kesinlikle verimi maksimuma çıkar toprağı yüzeysel işlemen sana yeterli olacaktır 10_15 cm derinlik te işlenen toprak taban nemini korur hemde tohum yatağı için uygun olur bu ise sana en yakın alet kültürvatör merdanelı tavsiye ederim bende 285e 13 ayak çift merdanelı kullanıyORUM veya yeni çıkan süper bir diskaro var aysan dedikleri 22 li senin motora da çok yakışır yani ve sapda parçalar üstüne hemen ekim yap süper bişi, dedim ya sana motor alayım bakalım bu diskaronun uygun olanını alacam. mibzerle ek peşine merdane çekip bırak tarlayı, sana birde yonca sökümü için tavsiyem çizel pulluk kullan toprak için çok yararlı bir ekipman taban taşı oluşumunu önler pullugun gerektiği yerler benim gibi çiftligi olup gübresini tarlaya taşıyorsan pulluk şart çünkü organık maddeyi toprağa gömmen şart umarım yararlı olur yazdıklarım kolay gelsin herkese [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Tarla hazırlama için gerekli ekipman ve sırası nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt