PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
TarLab, "Genetik Saflaştırma Teknolojisi" ile Çeşit Islah Süresini Kısalttı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1398641" data-attributes="member: 4"><p>Marmara Üniversitesi’nden girişimci akademisyenler tarafından kurulan TarLab Biyoteknoloji, "genetik saflaşma teknolojisi" kullanarak <strong>ayçiçeğini %100 saf genetik</strong> hale getirmeyi başardı. <strong>Çeltik, buğday ve kanola</strong> üzerinde çalışmaları planlanıyor. </p><p></p><p>Ayçiçeğinde klasik yöntemlerle yaklaşık 15 yıl zaman alan ıslah süresini mevcut teknolojiler üzerinde yaptıkları iyileştirmeler ile <strong>5 yılın altına indirildi. </strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>MİTTO Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu:</p><p></p><p>"Ülkemizde modern teknolojilerle gerek ayçiçeğinde gerekse diğer ürün gruplarında saf çeşit geliştirmeye yönelik araştırmalar yapan akademisyenler var ancak şirketleştiren ve <strong>ticarileştiren bildiğimiz kadarıyla yok. </strong>Bu şekilde çalışma yapan ve TÜBİTAK desteği alarak kurulan ilk spin-off, TarLab oldu. Ayçiçeğinde bu hizmeti sunan başka bir firmanın olmayışı, gerek ülkemizde ve gerekse dünyada TarLab’a gösterilen haklı bir ilgi ortaya koydu."</p><p></p><p></p><p>Kurucu ortaklardan Prof. Dr. Yıldız Aydın:</p><p></p><p>“Bizim uyguladığımız yöntemle geliştirilen tohumlar <strong>ıslahta anaç olarak kullanılıyor.</strong> Tarlada yapılan klasik ıslah yöntemlerinde bu çok uzun yıllar alıyor ve iyi genlerin aktarımı biraz tesadüfe kalıyor. Tohum ıslah süresini kısaltan bu yöntem klasik ıslah yöntemleriyle birlikte kullanılarak<strong> üretim maliyetlerinin de azaltılmasına katkı sağlıyor.</strong>” değerlendirmesinde bulundu.</p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]61073[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1398641, member: 4"] Marmara Üniversitesi’nden girişimci akademisyenler tarafından kurulan TarLab Biyoteknoloji, "genetik saflaşma teknolojisi" kullanarak [B]ayçiçeğini %100 saf genetik[/B] hale getirmeyi başardı. [B]Çeltik, buğday ve kanola[/B] üzerinde çalışmaları planlanıyor. Ayçiçeğinde klasik yöntemlerle yaklaşık 15 yıl zaman alan ıslah süresini mevcut teknolojiler üzerinde yaptıkları iyileştirmeler ile [B]5 yılın altına indirildi. [/B] MİTTO Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu: "Ülkemizde modern teknolojilerle gerek ayçiçeğinde gerekse diğer ürün gruplarında saf çeşit geliştirmeye yönelik araştırmalar yapan akademisyenler var ancak şirketleştiren ve [B]ticarileştiren bildiğimiz kadarıyla yok. [/B]Bu şekilde çalışma yapan ve TÜBİTAK desteği alarak kurulan ilk spin-off, TarLab oldu. Ayçiçeğinde bu hizmeti sunan başka bir firmanın olmayışı, gerek ülkemizde ve gerekse dünyada TarLab’a gösterilen haklı bir ilgi ortaya koydu." Kurucu ortaklardan Prof. Dr. Yıldız Aydın: “Bizim uyguladığımız yöntemle geliştirilen tohumlar [B]ıslahta anaç olarak kullanılıyor.[/B] Tarlada yapılan klasik ıslah yöntemlerinde bu çok uzun yıllar alıyor ve iyi genlerin aktarımı biraz tesadüfe kalıyor. Tohum ıslah süresini kısaltan bu yöntem klasik ıslah yöntemleriyle birlikte kullanılarak[B] üretim maliyetlerinin de azaltılmasına katkı sağlıyor.[/B]” değerlendirmesinde bulundu. [ATTACH type="full"]61073[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
TarLab, "Genetik Saflaştırma Teknolojisi" ile Çeşit Islah Süresini Kısalttı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt