PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
TARLADA GUBRE KULLANIMI HAKKINDA
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 243629" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: TARLADA GUBRE KULLANIMI HAKKINDA</strong></p><p></p><p>Bu gübre meselesini çok araştırdım. Bu iş öyle 2 dk n anlaşılacak nede anlatılacak kadar yüzeysel bir mesele değil.</p><p>Basit düşünecek olursak ka tane taban kaç tane azotlu gübre çeşidi var... demekki fark varki çeşit var. gübre alırken dikkat edilmesi gereken durumları kendimce yazayım.</p><p>1 mümkün olduğunca içerisinde besin maddesi çok olan gübre alırım.</p><p>2 tek gübre ile yetinmem yani n-p-k lazımsa direk 15+15+15 alıp atmam fiyat, kullanımlarına göre dap+AS+K içerikli gübre kullnaıyorum. kükürt kullanmıyorsak Ph yüksek yerlerde AS veya TSP gübrelerini kullanakta fayda var. </p><p>Mühendis arkadaşın dedikleri bence doğru hatta bence demek bile yanlış kesinlikle doğru. Amaç bitkiyi yapraktan değil kökten beslemektir. bunun çeşitli sebebplerle mümkün olmadığı durumlarda yaprakta beslemeye destek verilmesi en doğru olandır. </p><p>ben şu benzetmeyi yapıyorum topraktan besleme bildiğimiz yemek diğeri ise serumdur. serum hzır olduğu içn etkiyi çabuk gösteriri ama kısa sürelidir. diğeri ise hazımdan sonra uzun süreli etki yapar.</p><p>Ph yüksek oluşu ve bazı elementlerin toprakta fazlalığı diğer elementleri alımını engeller bu dumlarda yapraktan sıvı gübre kullanımı mantıklıdır.</p><p>Gelelim toprak tv reklamlarındaki ve bazı firmaların sattığı sihirli değneklere. Bunlara kesinlikle kanmayın. Ben bunu firmalarla görüştüm sözyledikleri yalan tek. Üzerinde yazan elementlerin oranları çok az dedğinizde size aynı cevabı verecekler.</p><p>Neymiş o işte firma içeriğini sır gibi saklıyormuş ama ruhsat alabilmek için azcık ddiğer elenemntleri koyuyormuş. ama o sihirli element bitkiyi uçuruyormuş vs vs. Bilen arkadaşlar elbette vardır ruhsat almak misafirlikten kalkarken müsade almaya benzemez.İçinde varmışta ruhsat verecek görevlilerin bundan haberi yokmuş veya varmışta üzerine yazmamışlar.</p><p>Hikayelere gerek yok bir iş yapıyorsak işi nasıl yaptığımızı öğrenmeliyiz üre ile 33, 26, AS aynı mı değilmi arada ne fark var bunları öğrenelim hangi element neye yarar bunu bilelim ne zaman atmalıyız bilelim. </p><p>Gübreyide muhakkak topraktaki önceki yıldan kalan besini ve alınabilecek verimi düşünerek atalım derim ben...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 243629, member: 20560"] [b]Ynt: TARLADA GUBRE KULLANIMI HAKKINDA[/b] Bu gübre meselesini çok araştırdım. Bu iş öyle 2 dk n anlaşılacak nede anlatılacak kadar yüzeysel bir mesele değil. Basit düşünecek olursak ka tane taban kaç tane azotlu gübre çeşidi var... demekki fark varki çeşit var. gübre alırken dikkat edilmesi gereken durumları kendimce yazayım. 1 mümkün olduğunca içerisinde besin maddesi çok olan gübre alırım. 2 tek gübre ile yetinmem yani n-p-k lazımsa direk 15+15+15 alıp atmam fiyat, kullanımlarına göre dap+AS+K içerikli gübre kullnaıyorum. kükürt kullanmıyorsak Ph yüksek yerlerde AS veya TSP gübrelerini kullanakta fayda var. Mühendis arkadaşın dedikleri bence doğru hatta bence demek bile yanlış kesinlikle doğru. Amaç bitkiyi yapraktan değil kökten beslemektir. bunun çeşitli sebebplerle mümkün olmadığı durumlarda yaprakta beslemeye destek verilmesi en doğru olandır. ben şu benzetmeyi yapıyorum topraktan besleme bildiğimiz yemek diğeri ise serumdur. serum hzır olduğu içn etkiyi çabuk gösteriri ama kısa sürelidir. diğeri ise hazımdan sonra uzun süreli etki yapar. Ph yüksek oluşu ve bazı elementlerin toprakta fazlalığı diğer elementleri alımını engeller bu dumlarda yapraktan sıvı gübre kullanımı mantıklıdır. Gelelim toprak tv reklamlarındaki ve bazı firmaların sattığı sihirli değneklere. Bunlara kesinlikle kanmayın. Ben bunu firmalarla görüştüm sözyledikleri yalan tek. Üzerinde yazan elementlerin oranları çok az dedğinizde size aynı cevabı verecekler. Neymiş o işte firma içeriğini sır gibi saklıyormuş ama ruhsat alabilmek için azcık ddiğer elenemntleri koyuyormuş. ama o sihirli element bitkiyi uçuruyormuş vs vs. Bilen arkadaşlar elbette vardır ruhsat almak misafirlikten kalkarken müsade almaya benzemez.İçinde varmışta ruhsat verecek görevlilerin bundan haberi yokmuş veya varmışta üzerine yazmamışlar. Hikayelere gerek yok bir iş yapıyorsak işi nasıl yaptığımızı öğrenmeliyiz üre ile 33, 26, AS aynı mı değilmi arada ne fark var bunları öğrenelim hangi element neye yarar bunu bilelim ne zaman atmalıyız bilelim. Gübreyide muhakkak topraktaki önceki yıldan kalan besini ve alınabilecek verimi düşünerek atalım derim ben... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
TARLADA GUBRE KULLANIMI HAKKINDA
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt