PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
TARLAYA GİDERİZ DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÇOLUK ÇOOCUK......
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="satocan58" data-source="post: 352467" data-attributes="member: 22267"><p><strong>Ynt: TARLAYA GİDERİZ DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÇOLUK ÇOOCUK......</strong></p><p></p><p>Mustafa senin tarla resimlerin taa nerelere gelmis. Iyikide gelmis. Insan oglunun gereksiz istekleri gün gectikce cogalmakta. Bu yüzdendir kadinin sehre özentisi. Ayni sey bizim köydede var. Köyün konumu o kadar güzelki bana göre yildizelinin en iyi sivasin sayili köylerinden. Ama gel görki kisin 50 kisi olmuyor bile. Köyde 300 500 dönüm arazisi, 20 inegi olan bi evin oglu sittin sene evlenemez, istesede kiz varmaz. Ama o evde azaplik yapan coban gitsin ayni kiza, gel sehre gidek, ben asgari ücrete calisirim, sen temizlige gidersin dese o kizi gelin eder kendine. Ama köydeki rahatligin yarisini bulamaz, zaten sorun rahatlik degil, sehir özentisi. Mustafanin dedigi gibi, 300 dönüm arazisi, 15 inegi olan bi adam sehirdeki adamdan cok fazla kazanir, dahada rahat yasar. Yemdi, samandi kendin ürettikden sonra cok büyük masraf degil. </p><p></p><p>Size kendimden örnek vereyim ve siz karar verin...Anlattiklarimda zerre yalan, yada fazlalik yok, hatta eksik bile var...</p><p>13 senedir Almanyadayim ve 1 yil öncesine kadar Almanyanin en büyük havaalanlarindan birinde seyahat acentam vardi ama köye her izine gidisimde direk ahira tarlaya ise baslar buraya gelipde PC basina gecindce elim ayagim dolanirdi. Tabi benim aklim hep köyde ama en basit bisey bile insana bazen kocaman bir hayal gibi oluyor.Neyse, 4 sene önce mecburen calistigim yeri borcuyla devraldim. Önce isler iyi gider gibi oldu, sonrada internetti, online satisti derken epey bir düsüs oldu. Borclari ödemeyi birak, ha bire borclandim. Borc kapamak icin tefeciden para aldim, tefeciyi ödemek icin daha fazla borclandim. Öyle böyle derken cok hatri sayilir miktarda para batirdim. Kac kez intahar mektubu yazdim hatirlamiyorum bile, hatta bir keresinde direk tesebbüs ettim. Ama Allah öldürmeyince öldürmüyor. En sonunda dayanamayip köye gittim, babamin karsisina cikip durumu anlattim. Sadece canin sagolsun dedi, 80000 euroyu önüme koydu, borcun bir kismini bunla ödedik. Saolsun akraba, es dost cok destek oldu borclarin cogunu kapattik. Sonra tekrar Almanyaya döndüm. Ise basladim. maas bugün geldi 1442 euro. Yarisi daha eve gelmeden faturalara gitti ve kalanla bir ay yemeydi icmeydi giyimdi benzindi masrafi var. Aylardir durum böyle, degisecegide yok. Isin birde vatan hasreti varki onun tarifi imkansiz. Simdi siz benim yerimde olsaniz, köye gider hazirdaki 300 dönüm arazi ve 10 ineklemi ugrasirsiniz yoksa herseye ragmen almanyami dersiniz. Ben kararimi coktan verdim gerci ama bi coguna sacma geliyor, 30 yasindan sonra bokla sidiklemi ugrasacan diyen o kadar cok akraba varki. Ama köydekileri razi ettik, biraz hanim kararsiz ama oda burdaki durumdan hayli rahatsiz. Eger hersey yolunda giderse ben nisan 2012 de herge basliycam, istedigim gibi bir düzen kurarsam 2 sene sonra cocuklari getirecem, haa piyasa kötüye giderse mecburen arkama baka baka geri dönecem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="satocan58, post: 352467, member: 22267"] [b]Ynt: TARLAYA GİDERİZ DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÇOLUK ÇOOCUK......[/b] Mustafa senin tarla resimlerin taa nerelere gelmis. Iyikide gelmis. Insan oglunun gereksiz istekleri gün gectikce cogalmakta. Bu yüzdendir kadinin sehre özentisi. Ayni sey bizim köydede var. Köyün konumu o kadar güzelki bana göre yildizelinin en iyi sivasin sayili köylerinden. Ama gel görki kisin 50 kisi olmuyor bile. Köyde 300 500 dönüm arazisi, 20 inegi olan bi evin oglu sittin sene evlenemez, istesede kiz varmaz. Ama o evde azaplik yapan coban gitsin ayni kiza, gel sehre gidek, ben asgari ücrete calisirim, sen temizlige gidersin dese o kizi gelin eder kendine. Ama köydeki rahatligin yarisini bulamaz, zaten sorun rahatlik degil, sehir özentisi. Mustafanin dedigi gibi, 300 dönüm arazisi, 15 inegi olan bi adam sehirdeki adamdan cok fazla kazanir, dahada rahat yasar. Yemdi, samandi kendin ürettikden sonra cok büyük masraf degil. Size kendimden örnek vereyim ve siz karar verin...Anlattiklarimda zerre yalan, yada fazlalik yok, hatta eksik bile var... 13 senedir Almanyadayim ve 1 yil öncesine kadar Almanyanin en büyük havaalanlarindan birinde seyahat acentam vardi ama köye her izine gidisimde direk ahira tarlaya ise baslar buraya gelipde PC basina gecindce elim ayagim dolanirdi. Tabi benim aklim hep köyde ama en basit bisey bile insana bazen kocaman bir hayal gibi oluyor.Neyse, 4 sene önce mecburen calistigim yeri borcuyla devraldim. Önce isler iyi gider gibi oldu, sonrada internetti, online satisti derken epey bir düsüs oldu. Borclari ödemeyi birak, ha bire borclandim. Borc kapamak icin tefeciden para aldim, tefeciyi ödemek icin daha fazla borclandim. Öyle böyle derken cok hatri sayilir miktarda para batirdim. Kac kez intahar mektubu yazdim hatirlamiyorum bile, hatta bir keresinde direk tesebbüs ettim. Ama Allah öldürmeyince öldürmüyor. En sonunda dayanamayip köye gittim, babamin karsisina cikip durumu anlattim. Sadece canin sagolsun dedi, 80000 euroyu önüme koydu, borcun bir kismini bunla ödedik. Saolsun akraba, es dost cok destek oldu borclarin cogunu kapattik. Sonra tekrar Almanyaya döndüm. Ise basladim. maas bugün geldi 1442 euro. Yarisi daha eve gelmeden faturalara gitti ve kalanla bir ay yemeydi icmeydi giyimdi benzindi masrafi var. Aylardir durum böyle, degisecegide yok. Isin birde vatan hasreti varki onun tarifi imkansiz. Simdi siz benim yerimde olsaniz, köye gider hazirdaki 300 dönüm arazi ve 10 ineklemi ugrasirsiniz yoksa herseye ragmen almanyami dersiniz. Ben kararimi coktan verdim gerci ama bi coguna sacma geliyor, 30 yasindan sonra bokla sidiklemi ugrasacan diyen o kadar cok akraba varki. Ama köydekileri razi ettik, biraz hanim kararsiz ama oda burdaki durumdan hayli rahatsiz. Eger hersey yolunda giderse ben nisan 2012 de herge basliycam, istedigim gibi bir düzen kurarsam 2 sene sonra cocuklari getirecem, haa piyasa kötüye giderse mecburen arkama baka baka geri dönecem. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
TARLAYA GİDERİZ DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÇOLUK ÇOOCUK......
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt