PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
taş kırma makinesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ENES4422" data-source="post: 1052896" data-attributes="member: 46769"><p>Bir ziraat mühendisi arkadaşım taşlı alana bahçe kurdu. Bu alan epeyce taşlı bir tarlaydı. (patates-elma gibi toprağın yarısı taşlı)</p><p></p><p> Ben ısrarla taşları makina ile toplatalım dedim. O kabul etmedi ve şimdi çok güzel, sağlıklı bir bahçesi oldu. Bana şöyle anlattı;</p><p></p><p>En önemli etken; Taşlar toprağı serin tutuyor. Bu toprağın hemen çatlamasını ve rutubet kaybını önlüyor. Taşların altları devamlı ıslak-nemli. Bu yüzden küçük canlılar devamlı taşların altında yaşıyorlar. Ayrıca yağan yağmur sularının alta rahat inmesini sağlıyorlarmış. Ayrıca küçük taşların pulluğa vs. bir zararı yok. (Büyük taşlar hariç)</p><p></p><p>Bir de yeni öğrendim meyve fidanları dikilirken fidanların bir kenarına çukur açıp taş dolduruluyor. Kolay sulanıyor, su hemen köklere iniyor. Su ve zaman kaybı olmuyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ENES4422, post: 1052896, member: 46769"] Bir ziraat mühendisi arkadaşım taşlı alana bahçe kurdu. Bu alan epeyce taşlı bir tarlaydı. (patates-elma gibi toprağın yarısı taşlı) Ben ısrarla taşları makina ile toplatalım dedim. O kabul etmedi ve şimdi çok güzel, sağlıklı bir bahçesi oldu. Bana şöyle anlattı; En önemli etken; Taşlar toprağı serin tutuyor. Bu toprağın hemen çatlamasını ve rutubet kaybını önlüyor. Taşların altları devamlı ıslak-nemli. Bu yüzden küçük canlılar devamlı taşların altında yaşıyorlar. Ayrıca yağan yağmur sularının alta rahat inmesini sağlıyorlarmış. Ayrıca küçük taşların pulluğa vs. bir zararı yok. (Büyük taşlar hariç) Bir de yeni öğrendim meyve fidanları dikilirken fidanların bir kenarına çukur açıp taş dolduruluyor. Kolay sulanıyor, su hemen köklere iniyor. Su ve zaman kaybı olmuyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
taş kırma makinesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt