PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Tavuk Çiftliği Sorularım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Stronger" data-source="post: 1171839" data-attributes="member: 43759"><p>1- 5000 rakamı ilk başlangıç için fazla. Önce daha azı ile kendini test et. Çadır sağlıklı olmuyor. Yazın aşırı sıcak oluyor. Hele 5 bin tavuk olan bir çadır çok sıcak oluyor. Sen hiç bir çadırda 1 saat durdun mu? O yüzden yalıtımlı tuğladan 4 duvar daha iyi.</p><p>2- işten çok iyi anlayan adam gelip senin yanında çalışmaz. O kadar çok biliyorsa kendi bir çiftlik kurar. Ancak anladığını söyleyen ama zamanla göreceksin onunda çok birşey bilmediğini. Ama ilk başta öğrenmen için sen git bir tavuk çiftliğinde çalış sen öğren. Başkasına muhtaç olmamak çok önemli.</p><p>3- Gezinti alanı 5m2/tavuk uygun. Yem olayına gelince yemi hazır yumurta yemi alacaksın. Maliyeti düşürmek ve daha iyi verim olmak için ekilebilir arazine mutlaka yonca otu ekeceksin. Yonca tavuklar için önemli. Protein vereceksin ki yumurta alabilesin. </p><p>4- Hemen o kadar çok yer satın alma bence. Paran cebinde dursun. Bir anda sermayeni bitirme. Gerekirse yoncayı dışarıdan kamyon bazında al. Tarım işi ayrı bir iş. Birde onun için ekipman almak zorunda kalma. Tek bir işe odaklan.</p><p>5- Ailede olsa şahside olsa bu zamanda işçi çalıştırmak sıkıntı. Ben olsam aile almazdım. Yemek içmek işine de karışmazdım. Başıma geldi. Aldığım ailenin karnını doyurmadım. Ne peynir dayandı ne et dayandı. Yedilerde yediler. Sen maaş ver gerisine karışma. Kafan Rahat olsun. Birde tavuk sayısını senin tek bakabileceğin kadar yaparsan çok daha fazla kazanırsın. </p><p>6- Araba sana şart. Pick-up tarzı yada doblo tarzı.</p><p>7-(5)- yumurta satacağın yerleri sen bulacaksın tek tek gez. Evlere vermeye bak. Aracı sokma. Kar sana kalsın. araban ile her hafta gez.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stronger, post: 1171839, member: 43759"] 1- 5000 rakamı ilk başlangıç için fazla. Önce daha azı ile kendini test et. Çadır sağlıklı olmuyor. Yazın aşırı sıcak oluyor. Hele 5 bin tavuk olan bir çadır çok sıcak oluyor. Sen hiç bir çadırda 1 saat durdun mu? O yüzden yalıtımlı tuğladan 4 duvar daha iyi. 2- işten çok iyi anlayan adam gelip senin yanında çalışmaz. O kadar çok biliyorsa kendi bir çiftlik kurar. Ancak anladığını söyleyen ama zamanla göreceksin onunda çok birşey bilmediğini. Ama ilk başta öğrenmen için sen git bir tavuk çiftliğinde çalış sen öğren. Başkasına muhtaç olmamak çok önemli. 3- Gezinti alanı 5m2/tavuk uygun. Yem olayına gelince yemi hazır yumurta yemi alacaksın. Maliyeti düşürmek ve daha iyi verim olmak için ekilebilir arazine mutlaka yonca otu ekeceksin. Yonca tavuklar için önemli. Protein vereceksin ki yumurta alabilesin. 4- Hemen o kadar çok yer satın alma bence. Paran cebinde dursun. Bir anda sermayeni bitirme. Gerekirse yoncayı dışarıdan kamyon bazında al. Tarım işi ayrı bir iş. Birde onun için ekipman almak zorunda kalma. Tek bir işe odaklan. 5- Ailede olsa şahside olsa bu zamanda işçi çalıştırmak sıkıntı. Ben olsam aile almazdım. Yemek içmek işine de karışmazdım. Başıma geldi. Aldığım ailenin karnını doyurmadım. Ne peynir dayandı ne et dayandı. Yedilerde yediler. Sen maaş ver gerisine karışma. Kafan Rahat olsun. Birde tavuk sayısını senin tek bakabileceğin kadar yaparsan çok daha fazla kazanırsın. 6- Araba sana şart. Pick-up tarzı yada doblo tarzı. 7-(5)- yumurta satacağın yerleri sen bulacaksın tek tek gez. Evlere vermeye bak. Aracı sokma. Kar sana kalsın. araban ile her hafta gez. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Tavuk Çiftliği Sorularım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt