PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Tavuk Eti ve Yumurta Hafızayı Kuvvetlendiriyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="rocky" data-source="post: 521638" data-attributes="member: 4710"><p>Amerika da yapılan araştırmaya göre, Yumurta ve tavuk eti tüketimi hafızayı kuvvetlendiriyor</p><p> </p><p></p><p>Boston Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan araştırmaya göre yumurta ve tavuk eti tüketimi daha keskin bir hafızaya yardımcı olmaktadır.</p><p>Araştırma şefi Rhoda Au ve ekibi, 10 yıl boyunca 1400 yetişkin üzerinde uzun süreli sağlık takipleri yaparak bu çalışmayı gerçekleştirmişlerdir. Araştırmada kolinle desteklenmiş diyetle beslenen denekler, daha az kolin içeren diyetle beslenen deneklere göre hafıza testlerinde daha başarılı olmuşlar ve bunamaya neden olabilecek beyin fonksiyonlarında daha az değişiklik meydana gelmiştir.</p><p>Bununla birlikte Rohode Au, bunamaya karşı sihirli etkiye sahip tek bir besin maddesinin olmadığına da dikkat çekmektedir. Kolin bakımından zengin diğer ürünler baklagiller (soya ve fasulye gibi), tuzlu su balıkları, karaciğer ve süttür.</p><p>Bazı çalışmalar, omega-3 yağ asitlerince zengin balık tüketmenin yaşla birlikte gelen zihinsel gerilemenin yavaşlamasına yardım edebileceğini göstermiştir. Buna ek olarak, 2010 yılında yapılan çalışma sonuçlarına göre, düzenli çay içenlerin bellek ve bilgi işlem testlerinden içmeyenlere göre daha sonuç aldıklarını göstermektedir. </p><p></p><p></p><p></p><p> ok-*-s</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rocky, post: 521638, member: 4710"] Amerika da yapılan araştırmaya göre, Yumurta ve tavuk eti tüketimi hafızayı kuvvetlendiriyor Boston Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan araştırmaya göre yumurta ve tavuk eti tüketimi daha keskin bir hafızaya yardımcı olmaktadır. Araştırma şefi Rhoda Au ve ekibi, 10 yıl boyunca 1400 yetişkin üzerinde uzun süreli sağlık takipleri yaparak bu çalışmayı gerçekleştirmişlerdir. Araştırmada kolinle desteklenmiş diyetle beslenen denekler, daha az kolin içeren diyetle beslenen deneklere göre hafıza testlerinde daha başarılı olmuşlar ve bunamaya neden olabilecek beyin fonksiyonlarında daha az değişiklik meydana gelmiştir. Bununla birlikte Rohode Au, bunamaya karşı sihirli etkiye sahip tek bir besin maddesinin olmadığına da dikkat çekmektedir. Kolin bakımından zengin diğer ürünler baklagiller (soya ve fasulye gibi), tuzlu su balıkları, karaciğer ve süttür. Bazı çalışmalar, omega-3 yağ asitlerince zengin balık tüketmenin yaşla birlikte gelen zihinsel gerilemenin yavaşlamasına yardım edebileceğini göstermiştir. Buna ek olarak, 2010 yılında yapılan çalışma sonuçlarına göre, düzenli çay içenlerin bellek ve bilgi işlem testlerinden içmeyenlere göre daha sonuç aldıklarını göstermektedir. ok-*-s [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Tavuk Eti ve Yumurta Hafızayı Kuvvetlendiriyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt