PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TD 110 mu MF 5445 mi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 727305" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: TD 110 mu MF 5445 mi</strong></p><p></p><p>konuyu açan arkadaş ısrarla yakıt ve çekişte hangisi üstündür demiş sorusunda</p><p> fakat iki markanında fanatikleri bilip bilmeden sadece fanatigi oldukları traktörün ismini söylemişler</p><p></p><p>ben eger yanlış anlamadıysam arkadaşın sorusunun cevabının bulunması için </p><p>ya eşit tonda yük çektirilir ve degerlendirilir yada eşit kulak sayısında eşit no larda pulluk takıp aynı arazide sürüm yapılır ve yine degerlendirilir</p><p></p><p>böylecede yakıt ve çekişte üstün olan ortaya çıkar</p><p></p><p>yoksa traktörün üzerinde ki motor markası şanzıman markası ithal veya yerli olması okadarda önemli degil</p><p>tümosanda yerli ama çekiş olarak çok çok iyi benim gördügüm tümosanlar ya çekecek ya bölecek ya bölünecek okadar iddaalı</p><p>oysa konfor üretim kalitesi şanzıman ve motorunu mf veya nh ile kıyaslayamazsınız bile</p><p></p><p>arkadaşın sorusuna gelirsek</p><p>ben iki traktöründe bu beygirdeki modellerini kullanmadıgım için yorum yapamam</p><p>fakat eski mfler eski fiatlar ve şuandaki 90 beygire kadar olan nhleri kullandım kullanmaya devam ettiklerimde var</p><p>bunlar için bir degerlendirme apmak gerekirse</p><p>fiat ve nh çok çekmesede orta seviyede çeker yani çekişi ne süperdir nede çok kötüdür ortaderecededir yakıtıda çok az degil fakat çok fazlada degil</p><p>mfler ise bir kaç guruba ayrılabilir</p><p> ya hiç çekmez karpuz kabugunda dans eder sadece gezmelik ve ara işinde kullanablirsin yakıtıda azdır koklar (240 ve emsalleri)</p><p>birde hiç çekemeyip çok yakan mfler var(265-285 ve emsalleri)</p><p>birde az yakan çok çeken mflerde var(260 ve 398 gibi)</p><p>birde çok çeken fakat yakıtıda biraz fazla olan mfler var(3,075-85-95 ve benzerleri)</p><p></p><p>fakat şahsi görüşüm traktör vs gibi işmakinası sayılabilecek tarım alet ve ekipmanlarında çok elektronik veya çok konfor aramamak lazım kabin ve klima bile bazen insanı arızalarıyla çileden çıkarırken normal bir servis yada normal bir ustanın yapamayacagı derecede teknolojik bir tarım makinası kullanmak bence saçmalık</p><p>yıllar önce bizim bir biçerci babamın tarlasını biçecekti 120bin euroluk biçer döverle tarlaya girip 100metre gitmeden biçere arıza verdirmişti biçerci ve biçer tarlada yarım gün yattı 3-4 saat mesafeden servis geldi</p><p>2 tane kablo fareler tarafından soyulmuş ve temas etmiş yeni kaloda getirmemiş yanında kabloların dışını bantla sardı 500lirada para alıp gitti </p><p>degermi bukadar saçma bir durum olurmu</p><p>sözün özü kullandııgın tarım aletlerini traktörlerini ufak arızalarda yag degişimlerinde filtre degişimlerinde ve buna benzer küçük bakımlarda kendin yapabilmelisin büyük sorunlarda ve arızalarda ise kendi il sınırlarındaki servis ve ustalar yapabilmeli </p><p>bunları yapamazsan ya paran gider ya zamanın gider yada ikiside gider gerisi teferruat vede nam olsun diyen amcanın durumu gibi oluyor</p><p>150binlira bir girerse o amcaya onu çıkarmak çok acı çektirir ona(yedigi hurmalar epey tırmalar onu ve onun gibi düşünenleri )</p><p>traktör saglam olsun iyi çeksin çektigine görede yakıtı az olsun yeter ben başka birşey istemem birde alıp satarken kolay alınıp satılsın yeter</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 727305, member: 33118"] [b]Ynt: TD 110 mu MF 5445 mi[/b] konuyu açan arkadaş ısrarla yakıt ve çekişte hangisi üstündür demiş sorusunda fakat iki markanında fanatikleri bilip bilmeden sadece fanatigi oldukları traktörün ismini söylemişler ben eger yanlış anlamadıysam arkadaşın sorusunun cevabının bulunması için ya eşit tonda yük çektirilir ve degerlendirilir yada eşit kulak sayısında eşit no larda pulluk takıp aynı arazide sürüm yapılır ve yine degerlendirilir böylecede yakıt ve çekişte üstün olan ortaya çıkar yoksa traktörün üzerinde ki motor markası şanzıman markası ithal veya yerli olması okadarda önemli degil tümosanda yerli ama çekiş olarak çok çok iyi benim gördügüm tümosanlar ya çekecek ya bölecek ya bölünecek okadar iddaalı oysa konfor üretim kalitesi şanzıman ve motorunu mf veya nh ile kıyaslayamazsınız bile arkadaşın sorusuna gelirsek ben iki traktöründe bu beygirdeki modellerini kullanmadıgım için yorum yapamam fakat eski mfler eski fiatlar ve şuandaki 90 beygire kadar olan nhleri kullandım kullanmaya devam ettiklerimde var bunlar için bir degerlendirme apmak gerekirse fiat ve nh çok çekmesede orta seviyede çeker yani çekişi ne süperdir nede çok kötüdür ortaderecededir yakıtıda çok az degil fakat çok fazlada degil mfler ise bir kaç guruba ayrılabilir ya hiç çekmez karpuz kabugunda dans eder sadece gezmelik ve ara işinde kullanablirsin yakıtıda azdır koklar (240 ve emsalleri) birde hiç çekemeyip çok yakan mfler var(265-285 ve emsalleri) birde az yakan çok çeken mflerde var(260 ve 398 gibi) birde çok çeken fakat yakıtıda biraz fazla olan mfler var(3,075-85-95 ve benzerleri) fakat şahsi görüşüm traktör vs gibi işmakinası sayılabilecek tarım alet ve ekipmanlarında çok elektronik veya çok konfor aramamak lazım kabin ve klima bile bazen insanı arızalarıyla çileden çıkarırken normal bir servis yada normal bir ustanın yapamayacagı derecede teknolojik bir tarım makinası kullanmak bence saçmalık yıllar önce bizim bir biçerci babamın tarlasını biçecekti 120bin euroluk biçer döverle tarlaya girip 100metre gitmeden biçere arıza verdirmişti biçerci ve biçer tarlada yarım gün yattı 3-4 saat mesafeden servis geldi 2 tane kablo fareler tarafından soyulmuş ve temas etmiş yeni kaloda getirmemiş yanında kabloların dışını bantla sardı 500lirada para alıp gitti degermi bukadar saçma bir durum olurmu sözün özü kullandııgın tarım aletlerini traktörlerini ufak arızalarda yag degişimlerinde filtre degişimlerinde ve buna benzer küçük bakımlarda kendin yapabilmelisin büyük sorunlarda ve arızalarda ise kendi il sınırlarındaki servis ve ustalar yapabilmeli bunları yapamazsan ya paran gider ya zamanın gider yada ikiside gider gerisi teferruat vede nam olsun diyen amcanın durumu gibi oluyor 150binlira bir girerse o amcaya onu çıkarmak çok acı çektirir ona(yedigi hurmalar epey tırmalar onu ve onun gibi düşünenleri ) traktör saglam olsun iyi çeksin çektigine görede yakıtı az olsun yeter ben başka birşey istemem birde alıp satarken kolay alınıp satılsın yeter [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TD 110 mu MF 5445 mi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt