PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Tekirdağ limanına 5 bin “Angus” getirildi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="keltaşlı" data-source="post: 541542" data-attributes="member: 15411"><p><strong>Ynt: Tekirdağ limanına 5 bin “Angus” getirildi</strong></p><p></p><p> Yaptığın açıklamana birkaç itirazım var. Gümrükbirliği anlaşması ile türkiyenin hayvan ithal etme zorunluluğu yok, varsa ithal edilecekse gümrük almadan yapılması zorunluluğu var. Dediğin gibi olsa Uruguaydan almak yerine hepsini avrupadan alırlardı. Bakana sormak isterdim ' 2008 kışında süt fiyatlarının çok dip fiyat yapması sebebiyle birçok büyük işletme sahipleri inek kestirdi. Ziraat Akademisyenleri de o zaman olayı görüp gazetelere demeçler veriyorlardı, inek kesiminin önüne geçilmeli aksi taktirde hayvan nüfusu daralacak ve et sıkıntısı başgösterebilir diye. bence süt fiyatlarına az miktarda sübvanse yapılsaydı kesimlerin önüne geçilirdi. Şimdi ise dövizimiz dışarı çıkıyo. hemde türkiye gibi hayvancılığa müsait bi ülkenin bunu yapması ne acı. Ve benim tespitim türkiyede şu durumda çok süt veren inek ırkına ihtiyacımız yok. <çünkü türkiyede kişi başı süt tüketim miktarı bi çok avrupa ülkesinin altında. yani ülkemizde süt sıkıntısı yok. süt ihtiyazı 1000lt olmuş olsa ,normal inek 25lt. süt verirse 40 tane inek beslenir ve senede 40 dana olur. Cins inek 40lt. süt verince 25 inek yeterli olur ama senede 25 dana olur. Et açığı meydana gelir. Ülkedeki süt fiyatı arz talep düzenine göre ucuz olmaktan kaçamaz. Ya insanların süt tüketimi artacak, ya süt ihraç pazarı bulunacak, yada devlet sübvanse edecek. Süt fiyatı üreticiyi karşıladıkça hayvan sayısı da artar ve et sıkıntısı yaşanmaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="keltaşlı, post: 541542, member: 15411"] [b]Ynt: Tekirdağ limanına 5 bin “Angus” getirildi[/b] Yaptığın açıklamana birkaç itirazım var. Gümrükbirliği anlaşması ile türkiyenin hayvan ithal etme zorunluluğu yok, varsa ithal edilecekse gümrük almadan yapılması zorunluluğu var. Dediğin gibi olsa Uruguaydan almak yerine hepsini avrupadan alırlardı. Bakana sormak isterdim ' 2008 kışında süt fiyatlarının çok dip fiyat yapması sebebiyle birçok büyük işletme sahipleri inek kestirdi. Ziraat Akademisyenleri de o zaman olayı görüp gazetelere demeçler veriyorlardı, inek kesiminin önüne geçilmeli aksi taktirde hayvan nüfusu daralacak ve et sıkıntısı başgösterebilir diye. bence süt fiyatlarına az miktarda sübvanse yapılsaydı kesimlerin önüne geçilirdi. Şimdi ise dövizimiz dışarı çıkıyo. hemde türkiye gibi hayvancılığa müsait bi ülkenin bunu yapması ne acı. Ve benim tespitim türkiyede şu durumda çok süt veren inek ırkına ihtiyacımız yok. <çünkü türkiyede kişi başı süt tüketim miktarı bi çok avrupa ülkesinin altında. yani ülkemizde süt sıkıntısı yok. süt ihtiyazı 1000lt olmuş olsa ,normal inek 25lt. süt verirse 40 tane inek beslenir ve senede 40 dana olur. Cins inek 40lt. süt verince 25 inek yeterli olur ama senede 25 dana olur. Et açığı meydana gelir. Ülkedeki süt fiyatı arz talep düzenine göre ucuz olmaktan kaçamaz. Ya insanların süt tüketimi artacak, ya süt ihraç pazarı bulunacak, yada devlet sübvanse edecek. Süt fiyatı üreticiyi karşıladıkça hayvan sayısı da artar ve et sıkıntısı yaşanmaz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Tekirdağ limanına 5 bin “Angus” getirildi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt