PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Tercih yerliden yana
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Ağır Abi" data-source="post: 295279" data-attributes="member: 168"><p>Kurban Bayramı ve et ithalatının ardından etteki fiyat artışı durmuş oldu. Kasaplar, ithal ete rağbet gösterilmediğini, fiyatının yüksek olmasına rağmen ilginin yerliden yana olduğunu söylüyor.</p><p></p><p>Yaklaşık 2 yıldan bu yana sürekli yükselme eğiliminde olan ve fiyatı neredeyse iki misli artan et, Kurban Bayramı ve et ithalatının ardından düşme eğilimine girdi. İthal et, yerli olana göre 3-5 TL daha ucuz olmasına rağmen tercih edilmezken, bunda vatandaşın ithal etin İslami kurallara göre kesilip kesilmediği konusunda şüphelerinin bitmemesinin etkili olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, Kurban Bayramı’nın ardından ete duyulan talebin azalması da fiyatların gerilemesinde etkili oldu. </p><p>Kurban Bayramı’nın kasaplar için önemli bir dönem olduğunu ifade eden Kasap Sefer Tosun, önemli bir ayı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Kurban Bayramı ve sonrasında işlerimiz yoğundu. Et satışı yapılmasa da et çekimi, et kıyımı, parçalama gibi birçok iş yapılıyordu. Et satışlarının azalması yani talebin azalması ile piyasadaki arz sorunu da bitmiş oldu. Piyasada yeterince et var, talep eden ise çok az. Bu durum sürekli artma eğiliminde olan et fiyatlarının bu artışını durdurdu. Hatta et fiyatlarında bir gerileme de gözlendi. Önümüzdeki günlerde de bu şekilde gerileme devam edebilir. Kurban Bayramı’ndan önce etin ortalama kilosu 22-24 TL’ydi şimdi ise 17-19 TL arasında değişiyor” diye konuştu.</p><p>İTHAL ET SATILMIYOR, YERLİ TERCİH EDİLİYOR</p><p>İthal etin yerli ete göre 3-5 TL daha ucuz olduğunu söyleyen Sefer Tosun, “Biz işyerimizde ithal et satmıyoruz. Müşteri de kapıdan girer girmez ilk olarak ithal et satıp satmadığımızı soruyor. Büyük çoğunluğu satmadığımızı söylediğimiz zaman güven duyup alışveriş yapıyor. İthal etin fiyatı da ithal edilen ülkeye göre değişiklik gösteriyor. Fiyatı yerli ete göre çok daha cazip olmasına rağmen vatandaş yerli olanı tercih ediyor. Bir kasap olarak benim de tavrım yerliden yana. Çünkü en azından en olduğunu, nerede, nasıl kesildiğini, hangi ortamlarda yetiştirildiğini, ne yiyip ne içtiğini biliyoruz” dedi.</p><p>SÜT İNEKÇİLİĞİNİ BİTİRDİLER, BÖYLE OLDU</p><p>Et fiyatlarının 2 yıldan bu yana sürekli yükselme eğiliminde olmasının temelinde süt inekçiliğinin bitirilmesinin yer aldığını söyleyen bir et firmasının satış müdürü Cemal Nokta ise, ithal etle geçici pansumanlar yapıldığını ve uzun vadede yerli üreticinin desteklenmesi ile bu sorununun çözülebileceğini bildirdi. İthal etin fazla rağbet görmediğini, vatandaşın özellikle kesimi ile ilgili aklındaki soru işaretlerine net bir cevap bulamadığını belirten Nokta, “Kurban Bayramı öncesine göre et fiyatlarında ortalama 2-3 TL gerileme var. Bu gerilemeye karşılık ithal etin fiyatı ise yerli ete göre 3-5 TL daha ucuz. Böyle olmasına rağmen yerli et ithale göre daha çok ilgi gösteriyor. İthal et tezgahlarda 15 TL’ye kadar yer bulabiliyor” ifadelerini kullandı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ağır Abi, post: 295279, member: 168"] Kurban Bayramı ve et ithalatının ardından etteki fiyat artışı durmuş oldu. Kasaplar, ithal ete rağbet gösterilmediğini, fiyatının yüksek olmasına rağmen ilginin yerliden yana olduğunu söylüyor. Yaklaşık 2 yıldan bu yana sürekli yükselme eğiliminde olan ve fiyatı neredeyse iki misli artan et, Kurban Bayramı ve et ithalatının ardından düşme eğilimine girdi. İthal et, yerli olana göre 3-5 TL daha ucuz olmasına rağmen tercih edilmezken, bunda vatandaşın ithal etin İslami kurallara göre kesilip kesilmediği konusunda şüphelerinin bitmemesinin etkili olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, Kurban Bayramı’nın ardından ete duyulan talebin azalması da fiyatların gerilemesinde etkili oldu. Kurban Bayramı’nın kasaplar için önemli bir dönem olduğunu ifade eden Kasap Sefer Tosun, önemli bir ayı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Kurban Bayramı ve sonrasında işlerimiz yoğundu. Et satışı yapılmasa da et çekimi, et kıyımı, parçalama gibi birçok iş yapılıyordu. Et satışlarının azalması yani talebin azalması ile piyasadaki arz sorunu da bitmiş oldu. Piyasada yeterince et var, talep eden ise çok az. Bu durum sürekli artma eğiliminde olan et fiyatlarının bu artışını durdurdu. Hatta et fiyatlarında bir gerileme de gözlendi. Önümüzdeki günlerde de bu şekilde gerileme devam edebilir. Kurban Bayramı’ndan önce etin ortalama kilosu 22-24 TL’ydi şimdi ise 17-19 TL arasında değişiyor” diye konuştu. İTHAL ET SATILMIYOR, YERLİ TERCİH EDİLİYOR İthal etin yerli ete göre 3-5 TL daha ucuz olduğunu söyleyen Sefer Tosun, “Biz işyerimizde ithal et satmıyoruz. Müşteri de kapıdan girer girmez ilk olarak ithal et satıp satmadığımızı soruyor. Büyük çoğunluğu satmadığımızı söylediğimiz zaman güven duyup alışveriş yapıyor. İthal etin fiyatı da ithal edilen ülkeye göre değişiklik gösteriyor. Fiyatı yerli ete göre çok daha cazip olmasına rağmen vatandaş yerli olanı tercih ediyor. Bir kasap olarak benim de tavrım yerliden yana. Çünkü en azından en olduğunu, nerede, nasıl kesildiğini, hangi ortamlarda yetiştirildiğini, ne yiyip ne içtiğini biliyoruz” dedi. SÜT İNEKÇİLİĞİNİ BİTİRDİLER, BÖYLE OLDU Et fiyatlarının 2 yıldan bu yana sürekli yükselme eğiliminde olmasının temelinde süt inekçiliğinin bitirilmesinin yer aldığını söyleyen bir et firmasının satış müdürü Cemal Nokta ise, ithal etle geçici pansumanlar yapıldığını ve uzun vadede yerli üreticinin desteklenmesi ile bu sorununun çözülebileceğini bildirdi. İthal etin fazla rağbet görmediğini, vatandaşın özellikle kesimi ile ilgili aklındaki soru işaretlerine net bir cevap bulamadığını belirten Nokta, “Kurban Bayramı öncesine göre et fiyatlarında ortalama 2-3 TL gerileme var. Bu gerilemeye karşılık ithal etin fiyatı ise yerli ete göre 3-5 TL daha ucuz. Böyle olmasına rağmen yerli et ithale göre daha çok ilgi gösteriyor. İthal et tezgahlarda 15 TL’ye kadar yer bulabiliyor” ifadelerini kullandı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Tercih yerliden yana
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt