PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ticari tarım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 768749" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: ticari tarım</strong></p><p></p><p></p><p>saolasın kardeşim</p><p>bakalım araştırmalarım sürüyor kendi bölgemizde kulalnılan alet edevat ve ekipmanları araştırıyorum bende olmayan neler var bunları tesbit ediyorum yavaş yavaş</p><p>önümde uzun bir zaman var nasılsa şuanda ölü sezondayız en erken mart ayında başlar işler egerki bu işe kesin girecek olursam kimsede olmayan yada çok az kişide olan ekipmanalr alacagım ilk etapta</p><p>birde hayvancılıkla alakalı çalışmayacagım bölgemde ki çogu ahır sahibi iflas ett ikapatıp gittiler ahırları yani hizmet sunulabilecek kişi yok</p><p>her evde 3-5 hayvan var oda kar lı bir yatırım olmaz onlar için hayvancılıkla alakalı ekipman almak </p><p>sadece balya makinası belki olabilir </p><p></p><p></p><p></p><p>saolun fikirleriniz için</p><p>şaunda hepimziin kronik sorunu olan parçalı araziler ve küçük tarım işlertmeleri malesef bölgemzidede önemli bir paya sahip sır bende buyüzde bukadar parçalı bir yapı oldugu için 6 tane traktör ve onlarca ekipman var</p><p>hersezonda maksimum 10 gün bile sürmeden işlerim bitiiyor</p><p>ve bütün traktörler alet edevatlar diger sezona kadar atıl durumda bekliyor</p><p>yani birnevi küçük işletmelrle çalışmak ilk başta bana avntaj saglayabilir nasılsa kendi işimi yapıyorum</p><p>diyelimki bir mevkide 100dekar tarlam var onu ekecegim sırayla onu sürüp hazırlayıp ekecegim</p><p>aynı mevkide 100 dekarda ticari çalışsam toplam 200 yapar ben zaten oraya bütün alet edevat traktör vs vs yi götürüyorsam ek olarak yaptıgım ticari iş beni zorlamaz</p><p>büyük işletmelerle komple çalışmak imkansız adamalr da sonuçta bizlergibi çiftçi onlara sadece kendilerinde olmayan ekipmanlarla hizmet sunulabilir </p><p></p><p></p><p>saolun fikirleriniz için</p><p>sizinde dediginzi gibi şuanda misal bölgemzide herkes rastgele önüne çıakn herkese 1 seferlik 1 işini yaptırıyor </p><p>ücret konusu buyüzden biraz dalgalı aynı işi 50 ye yapan veya yaptıranda var 100e yapan veya yaptıranda var</p><p>fakat insanlar bu yapacagım işten haberdar olduklarında ilk etapta belki temkinli yaklaşabilir fakat hani bir söz var kar etmiyor ama müşterinin ayagı alışsın derler ya</p><p>işte o misal insanları kaçırmayacak cazip gelecek fiyatlarla başlanırsa zamanla zaten insanlar bir işi oldugunda 40 tane kapıya gitmeyecek </p><p>her işini1 kişiye yani bana belli bir ücret karşılıg yaptırabilecekelrini bildiklerinden bana gelecekler diye düşünüyorum</p><p></p><p>ilk başta ekonomik teklifler sonulursa küçük kar marjlarıyla girilirse bu işe o şekilde piyasada kalıcı olunabilir bunu yaparkende zarar etmemek için gerekli araştırmaları en iyi şekilde yapıyorum şuanda</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 768749, member: 33118"] [b]Ynt: ticari tarım[/b] saolasın kardeşim bakalım araştırmalarım sürüyor kendi bölgemizde kulalnılan alet edevat ve ekipmanları araştırıyorum bende olmayan neler var bunları tesbit ediyorum yavaş yavaş önümde uzun bir zaman var nasılsa şuanda ölü sezondayız en erken mart ayında başlar işler egerki bu işe kesin girecek olursam kimsede olmayan yada çok az kişide olan ekipmanalr alacagım ilk etapta birde hayvancılıkla alakalı çalışmayacagım bölgemde ki çogu ahır sahibi iflas ett ikapatıp gittiler ahırları yani hizmet sunulabilecek kişi yok her evde 3-5 hayvan var oda kar lı bir yatırım olmaz onlar için hayvancılıkla alakalı ekipman almak sadece balya makinası belki olabilir saolun fikirleriniz için şaunda hepimziin kronik sorunu olan parçalı araziler ve küçük tarım işlertmeleri malesef bölgemzidede önemli bir paya sahip sır bende buyüzde bukadar parçalı bir yapı oldugu için 6 tane traktör ve onlarca ekipman var hersezonda maksimum 10 gün bile sürmeden işlerim bitiiyor ve bütün traktörler alet edevatlar diger sezona kadar atıl durumda bekliyor yani birnevi küçük işletmelrle çalışmak ilk başta bana avntaj saglayabilir nasılsa kendi işimi yapıyorum diyelimki bir mevkide 100dekar tarlam var onu ekecegim sırayla onu sürüp hazırlayıp ekecegim aynı mevkide 100 dekarda ticari çalışsam toplam 200 yapar ben zaten oraya bütün alet edevat traktör vs vs yi götürüyorsam ek olarak yaptıgım ticari iş beni zorlamaz büyük işletmelerle komple çalışmak imkansız adamalr da sonuçta bizlergibi çiftçi onlara sadece kendilerinde olmayan ekipmanlarla hizmet sunulabilir saolun fikirleriniz için sizinde dediginzi gibi şuanda misal bölgemzide herkes rastgele önüne çıakn herkese 1 seferlik 1 işini yaptırıyor ücret konusu buyüzden biraz dalgalı aynı işi 50 ye yapan veya yaptıranda var 100e yapan veya yaptıranda var fakat insanlar bu yapacagım işten haberdar olduklarında ilk etapta belki temkinli yaklaşabilir fakat hani bir söz var kar etmiyor ama müşterinin ayagı alışsın derler ya işte o misal insanları kaçırmayacak cazip gelecek fiyatlarla başlanırsa zamanla zaten insanlar bir işi oldugunda 40 tane kapıya gitmeyecek her işini1 kişiye yani bana belli bir ücret karşılıg yaptırabilecekelrini bildiklerinden bana gelecekler diye düşünüyorum ilk başta ekonomik teklifler sonulursa küçük kar marjlarıyla girilirse bu işe o şekilde piyasada kalıcı olunabilir bunu yaparkende zarar etmemek için gerekli araştırmaları en iyi şekilde yapıyorum şuanda [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ticari tarım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt