PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tohum Bankasının Türkiye'de kurulması, D–8 ülkelerinin çıkarına”
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="manas" data-source="post: 144482" data-attributes="member: 4065"><p><strong>Ynt: Tohum Bankasının Türkiye'de kurulması, D–8 ülkelerinin çıkarına”</strong></p><p></p><p>GDO lu tohum ile ıslah çalışması sonucunda elde edilen melez F1 dediğimiz tohumu karıştırmamak lazım. Ülkemizde son 4 yıldır yoğun olarak ıslah çalışması yapılıyor ve çok güzel neticelerde alınmaktadır. Özellikle Antalya ilimizde bu işi yapan başarılı firmalarımız var. Ancak bulunduğumuz topraklar çok bitkinin ayni zamanda gen merkezleridir.</p><p>Önce şunu belirtmek isterim ki ülkemizde GDO lu tohum üretimi şu an için yok.Ara sıra bazı firmalarca ithal edilmektedir. GDO lu tohum üretmek duyulduğu kadar kolay ve ucuz değil.</p><p>Anladığım kadarı ile siz ülkemizde bulunan bu bitkilerin yani hiç bir ıslah çalışmasına tabi tutulmamış bitkilerin tohumlarının gen bankası oluşturulmasını istiyorsunuz. Bu konuda Bazı Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünce ve Tohum ıslah çalışması yapan firmalarca ciddi manada araştırılıp bir gen bankası oluşturuluyor. Antalya’da ben bizzat tohum ıslah çalışması yapan bir şirketin, 15 yıldır araştırılıp toplanan tohumlarının muhafaza edildiği tohum bankasını gördüm ve inanılmaz derecede zevk aldım.</p><p></p><p>Tohumları ülke genelinde toplamak ve uzun yıllar muhafaza etmek hem kolay değil hem de ciddi finans isteyen bir iş. </p><p>Son olarak diyeceğim bu konuda müsterih olun bu iş yapılıyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="manas, post: 144482, member: 4065"] [b]Ynt: Tohum Bankasının Türkiye'de kurulması, D–8 ülkelerinin çıkarına”[/b] GDO lu tohum ile ıslah çalışması sonucunda elde edilen melez F1 dediğimiz tohumu karıştırmamak lazım. Ülkemizde son 4 yıldır yoğun olarak ıslah çalışması yapılıyor ve çok güzel neticelerde alınmaktadır. Özellikle Antalya ilimizde bu işi yapan başarılı firmalarımız var. Ancak bulunduğumuz topraklar çok bitkinin ayni zamanda gen merkezleridir. Önce şunu belirtmek isterim ki ülkemizde GDO lu tohum üretimi şu an için yok.Ara sıra bazı firmalarca ithal edilmektedir. GDO lu tohum üretmek duyulduğu kadar kolay ve ucuz değil. Anladığım kadarı ile siz ülkemizde bulunan bu bitkilerin yani hiç bir ıslah çalışmasına tabi tutulmamış bitkilerin tohumlarının gen bankası oluşturulmasını istiyorsunuz. Bu konuda Bazı Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünce ve Tohum ıslah çalışması yapan firmalarca ciddi manada araştırılıp bir gen bankası oluşturuluyor. Antalya’da ben bizzat tohum ıslah çalışması yapan bir şirketin, 15 yıldır araştırılıp toplanan tohumlarının muhafaza edildiği tohum bankasını gördüm ve inanılmaz derecede zevk aldım. Tohumları ülke genelinde toplamak ve uzun yıllar muhafaza etmek hem kolay değil hem de ciddi finans isteyen bir iş. Son olarak diyeceğim bu konuda müsterih olun bu iş yapılıyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tohum Bankasının Türkiye'de kurulması, D–8 ülkelerinin çıkarına”
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt