PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Tohum Kaplamaları, Çeşitleri, İşlevleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 976140" data-attributes="member: 21067"><p>Peki kendiniz bir kaplama yapacaksanız, uygun fiyatlı ve etkili bir kaplama için ne kullanabilir?</p><p></p><p>Öncelikle, arzilerinizde daha önce kurt yada kambur ekin böceği (Zabrus) gibi bir zararlı ile karşılaşmadı iseniz, insektisit kullanmanıza gerek yok. Ben tedbir maksatlı olarak 'Alban 25WP' kullanıyorum. Şu ana dek herhangi bir böcek zararı gelmedi başıma. Maliyeti düşük. Tüm yaprak gübreleri ve fungusitler ile karışabiliyor. </p><p></p><p>***</p><p></p><p>Fungusit olarak 'Lamardor' iyi bir tercih. Bildiğim kadarı ile şu an için en fazla sayıda hastalığa (kökboğazı, sürme, rastık) karşı koruma sağlayan ilaç kendisi. Fiyat/performans açısından iyi. </p><p></p><p>***</p><p></p><p>Tohum gübreleri kısmına gelirsek, 2 seçeneğimiz var:</p><p></p><p>1-) yukarıda anlatılmış hazır ürünleri kullanmak, </p><p>2-) kendimiz karışım hazırlamak. </p><p></p><p>Tohum gübrelerinde, demirbaş diyebileceğimiz, değişmeyen, 3 tane element mevcut. </p><p></p><p>- çinko (%1-3 arası)</p><p>- mangan (%2-5 arası)</p><p>- amonyum azotu (%3)</p><p></p><p>Yukarıdaki maddeler ve miktarları, neredeyse tüm hazır tohum gübrelerinde standart hale gelmiş oranlar. Bunların dışında, markaya göre demir, bakır ve fosfor bulunan gübreler de mevcut. Bu karışımları yapmak ise, hammaddelere ulaştıktan sonra çocuk oyuncağı. </p><p></p><p>Bizim kendimizin yapacağı bir tohum kaplaması için ise 3 seçenek sunalım:</p><p></p><p>1-) kolay seçenek:</p><p></p><p>'Fungusit + çinko' şeklinde oldukça basit, başlangıç seviyesi ama faydalı bir kaplama yapabiliriz.</p><p></p><p></p><p>2-) orta seviye kaplama:</p><p></p><p>Insektisit + fungusit + temel gübre (Hümik asit - çinko - amonyum azotu)</p><p></p><p>3-) zengin içerikli kaplama:</p><p></p><p>insektisit + fungusit + kapsamlı gübre (Hümik asit (%0,5) + çinko (%3) + mangan (%5) + amonyum azotu (%3) + demir (%1) + fosfor (%10) + bir de bulabilirsek şelat. Of diyorum)</p><p></p><p>Bu arada 3. seçenekteki gübrenin hazır olanını, tohum gübresi olarak bir firma yapmış. Sadece şelatsız. Denemedim ama, şu ana kadar gördüğüm en iyi tohum gübrelerinden biri. </p><p></p><p>Firma pek bilindik bir firma değil ama denemeye değer bir ürün:</p><p></p><p>Link: <a href="http://www.verdatarim.com/tohum-kaplama-gubresi-7h.htm" target="_blank">http://www.verdatarim.com/tohum-kaplama-gubresi-7h.htm</a></p><p></p><p>Fiyatını bilmiyorum. Eğer uygunsa, tek tek hammadde kovalayıp kimyagerlik yapmak istemeyenler için en iyi seçenek bu herhalde.</p><p></p><p>(Ilk mesaja eklenmiştir)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 976140, member: 21067"] Peki kendiniz bir kaplama yapacaksanız, uygun fiyatlı ve etkili bir kaplama için ne kullanabilir? Öncelikle, arzilerinizde daha önce kurt yada kambur ekin böceği (Zabrus) gibi bir zararlı ile karşılaşmadı iseniz, insektisit kullanmanıza gerek yok. Ben tedbir maksatlı olarak 'Alban 25WP' kullanıyorum. Şu ana dek herhangi bir böcek zararı gelmedi başıma. Maliyeti düşük. Tüm yaprak gübreleri ve fungusitler ile karışabiliyor. *** Fungusit olarak 'Lamardor' iyi bir tercih. Bildiğim kadarı ile şu an için en fazla sayıda hastalığa (kökboğazı, sürme, rastık) karşı koruma sağlayan ilaç kendisi. Fiyat/performans açısından iyi. *** Tohum gübreleri kısmına gelirsek, 2 seçeneğimiz var: 1-) yukarıda anlatılmış hazır ürünleri kullanmak, 2-) kendimiz karışım hazırlamak. Tohum gübrelerinde, demirbaş diyebileceğimiz, değişmeyen, 3 tane element mevcut. - çinko (%1-3 arası) - mangan (%2-5 arası) - amonyum azotu (%3) Yukarıdaki maddeler ve miktarları, neredeyse tüm hazır tohum gübrelerinde standart hale gelmiş oranlar. Bunların dışında, markaya göre demir, bakır ve fosfor bulunan gübreler de mevcut. Bu karışımları yapmak ise, hammaddelere ulaştıktan sonra çocuk oyuncağı. Bizim kendimizin yapacağı bir tohum kaplaması için ise 3 seçenek sunalım: 1-) kolay seçenek: 'Fungusit + çinko' şeklinde oldukça basit, başlangıç seviyesi ama faydalı bir kaplama yapabiliriz. 2-) orta seviye kaplama: Insektisit + fungusit + temel gübre (Hümik asit - çinko - amonyum azotu) 3-) zengin içerikli kaplama: insektisit + fungusit + kapsamlı gübre (Hümik asit (%0,5) + çinko (%3) + mangan (%5) + amonyum azotu (%3) + demir (%1) + fosfor (%10) + bir de bulabilirsek şelat. Of diyorum) Bu arada 3. seçenekteki gübrenin hazır olanını, tohum gübresi olarak bir firma yapmış. Sadece şelatsız. Denemedim ama, şu ana kadar gördüğüm en iyi tohum gübrelerinden biri. Firma pek bilindik bir firma değil ama denemeye değer bir ürün: Link: [url]http://www.verdatarim.com/tohum-kaplama-gubresi-7h.htm[/url] Fiyatını bilmiyorum. Eğer uygunsa, tek tek hammadde kovalayıp kimyagerlik yapmak istemeyenler için en iyi seçenek bu herhalde. (Ilk mesaja eklenmiştir) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Tohum Kaplamaları, Çeşitleri, İşlevleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt