PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
tohumluk tunca
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DeHLiZ" data-source="post: 870913" data-attributes="member: 47215"><p><strong>Ynt: tohumluk tunca</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Yılmaz, eskilerden kiminle konuştuysam dedikleri şu: Eskiden boyumuz kadar buğday başakları vardı. </p><p></p><p>Şimdi nerede onlar? Eskiden verimleri belki de daha yüksekti ben o zamanları göremedim, bir çok kişi de görememiştir. Sonradan saçma salak yöntemler, gübreler cart curtla mahvettiler toprağı, haliyle bu topraklara uyumlu olacak tohumları da yine insanoğlu geliştirdi. </p><p></p><p>Bak geçen fotoğrafını çekecektim çekemedim. İstanbul ' da yol kenarında ağacın dibinde mısır çıkmış. Ya biri getirmiş ekmiş ya da bir şekilde olmuş orada anlamadım. Çıktığı yer de, alışveriş merkezinin önündeki kaldırımdaki ağacın dibi. Boyu 3,5 metre! </p><p></p><p>Soruyorum size nasıl oluyor bu? Millet o kadar gübre, sulama, ilaç vs. uğraşıyor kimisi o kadar boyu anca alıyor. Burada arada suluyorlar. </p><p></p><p>İstanbul ' a gelin, atıl durumdaki belediyenin ilgilenmediği kimsenin ilgilenmediği arsaları göstereyim size, kiminde göbeğime kadar ot var, bildiğin ot! Ne sulama var, ne gübre var ne de başka bir şey. İlkbahardan kışa kadar yeşil ot oluyor. Ne ekersen yetişir emin ol. </p><p></p><p>Nasıl oluyor bunlar? Nasıl olduğunu söyleyeyim size, o topraklara hiç suni gübre değmediği için. Şimdi çok arkadaş kızacak bizden daha iyi mi biliyorsun diye. Haşa, bilmem. Ancak bildiğim bir şey var ki, bu güne kadar doğa nasıl geldiyse bizim müdahalemiz olmadan geldi, bugün bizim kullandığımız kimyasallar ile su bozuldu, toprak bozuldu, böcekler hayvanlar bozuldu. </p><p></p><p>Şimdi afedersiniz kıçımızı yırtıyoruz doğayı kurtaralım diye, tohum firmaları da iş yaptık diye getirip tohumu allaya pulluya satıyorlar bize. Şöyle geliştirdik böyle ürettik diyorlar da, eskiden olan o bitkileri bitiren de sizdiniz! </p><p></p><p>Geçen bir belgeselde mısırın anavatanı olan Güney Amerika ' da, bir köyde halen eski yöntemlerle yetiştirdikleri mısırları gösterdiler gözlerime inanamadım. 4 metre kadar mısırlar vardı. Ne gübre ne bir şey. Solucan hocam, en iyi gübre solucan, toprağı havalandırır, humus bırakır, üzerindeki bakteriler, evet solucanların üzerinde sayısız yararlı bakteri bulunur, o bakteriler azot bağlar, fosfor bağlar. Görüp de korkarak öldürdüğünüz yılanlar, kertenkeleler zararlı böcekleri yer, yılan köstebek yer, fare yer. </p><p></p><p>Sonra çıksın firmalar ilaç tanıtsın, tohum tanıtsın... Neyse...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DeHLiZ, post: 870913, member: 47215"] [b]Ynt: tohumluk tunca[/b] Yılmaz, eskilerden kiminle konuştuysam dedikleri şu: Eskiden boyumuz kadar buğday başakları vardı. Şimdi nerede onlar? Eskiden verimleri belki de daha yüksekti ben o zamanları göremedim, bir çok kişi de görememiştir. Sonradan saçma salak yöntemler, gübreler cart curtla mahvettiler toprağı, haliyle bu topraklara uyumlu olacak tohumları da yine insanoğlu geliştirdi. Bak geçen fotoğrafını çekecektim çekemedim. İstanbul ' da yol kenarında ağacın dibinde mısır çıkmış. Ya biri getirmiş ekmiş ya da bir şekilde olmuş orada anlamadım. Çıktığı yer de, alışveriş merkezinin önündeki kaldırımdaki ağacın dibi. Boyu 3,5 metre! Soruyorum size nasıl oluyor bu? Millet o kadar gübre, sulama, ilaç vs. uğraşıyor kimisi o kadar boyu anca alıyor. Burada arada suluyorlar. İstanbul ' a gelin, atıl durumdaki belediyenin ilgilenmediği kimsenin ilgilenmediği arsaları göstereyim size, kiminde göbeğime kadar ot var, bildiğin ot! Ne sulama var, ne gübre var ne de başka bir şey. İlkbahardan kışa kadar yeşil ot oluyor. Ne ekersen yetişir emin ol. Nasıl oluyor bunlar? Nasıl olduğunu söyleyeyim size, o topraklara hiç suni gübre değmediği için. Şimdi çok arkadaş kızacak bizden daha iyi mi biliyorsun diye. Haşa, bilmem. Ancak bildiğim bir şey var ki, bu güne kadar doğa nasıl geldiyse bizim müdahalemiz olmadan geldi, bugün bizim kullandığımız kimyasallar ile su bozuldu, toprak bozuldu, böcekler hayvanlar bozuldu. Şimdi afedersiniz kıçımızı yırtıyoruz doğayı kurtaralım diye, tohum firmaları da iş yaptık diye getirip tohumu allaya pulluya satıyorlar bize. Şöyle geliştirdik böyle ürettik diyorlar da, eskiden olan o bitkileri bitiren de sizdiniz! Geçen bir belgeselde mısırın anavatanı olan Güney Amerika ' da, bir köyde halen eski yöntemlerle yetiştirdikleri mısırları gösterdiler gözlerime inanamadım. 4 metre kadar mısırlar vardı. Ne gübre ne bir şey. Solucan hocam, en iyi gübre solucan, toprağı havalandırır, humus bırakır, üzerindeki bakteriler, evet solucanların üzerinde sayısız yararlı bakteri bulunur, o bakteriler azot bağlar, fosfor bağlar. Görüp de korkarak öldürdüğünüz yılanlar, kertenkeleler zararlı böcekleri yer, yılan köstebek yer, fare yer. Sonra çıksın firmalar ilaç tanıtsın, tohum tanıtsın... Neyse... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
tohumluk tunca
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt