PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tokatta bir köyde olup bitenler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FENOMEN" data-source="post: 881675" data-attributes="member: 16201"><p><strong>Ynt: Tokatta bir köyde olup bitenler</strong></p><p></p><p>Bilecik/Gölpazarı/Gökçeözünde neler oluyor ;</p><p></p><p>*Köyde herkesin ahırı bakacak ineği war sabah 06:30 ile 07:00 arası 7 den 70 e herkes uyanır ahırlara bakarlar,</p><p></p><p>*Acele bir sabah kahvaltısı yapılıp herkes işe ewde birtek yaşlılar ve bebeği olan anneler kalır onlarda yemek yapar,</p><p></p><p>*Kadınlar ve genç kızlar yevmiye ye gider kiraz vişne toplamaya,</p><p></p><p>*Erkekler ve gençler mevsimine göre ne iş varsa yaparlar,</p><p></p><p>*Köyde 100 m2 yer boş değildir tarlalar yetmez mesela biz babamla ewde iki erkeğiz tek traktör olmasına rağmen 30 km uzaklıkda ki çiftçiliği bırakmış vatandaşın 35 dönüm parça parça dahi olsa tarlaları kiralık olarak ekeriz.</p><p></p><p>*Herkesin altında bir araba ve traktör çiftçeker ağırlıkda,</p><p></p><p>*Akşam olur tekrar ahırlara bakılır.Kadınlar ewde çay içip dizi seyreder,</p><p></p><p>*Erkekler ise kahvede hep tarımsal uygulama teknikleri neye nasıl ilaç atılmış nasıl budanmış. tabi meraklı olanlar diğerleri kağıt oynar ve maddi yönden geçim sıkıntısı çekerler slk-*-s.Köyde siyaset pek konuşulmaz herkes işinde gücünde ülkeyi kimin nasıl yönettiğine pek takmazlar bu yıl ne eksem onu konuşurlar bencede olması gereken de bu ok-*-s</p><p></p><p>*Bir ürünün iş gücü cazip olduğu için değil ne para yaparsa onu ekerler çerezlik ayçekirdeği ağırlıkda;biçerdöversiz normal patozla hasatı yapılır işden korkulmaz yani;biz ewde 75 yaşındaki babaannemle birlikde 4 kişiyiz 12 ton eğlencelik çekirdek yaptık,</p><p></p><p>*Genç nüfus var. Köy 35 hane benim 5 yaş altım ve üstüm toplamda 20 kişiden fazla varızdır.</p><p></p><p>***Kısacası bizim köy çalışkan yardıma muhtaç bir hane bile yok yatırımlarda hep yine tarla arsa ve ev üzerine.Keşke bütün köyler böyle olsa koşu köy 90 hane ama kahvehaneleri bile açılmıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FENOMEN, post: 881675, member: 16201"] [b]Ynt: Tokatta bir köyde olup bitenler[/b] Bilecik/Gölpazarı/Gökçeözünde neler oluyor ; *Köyde herkesin ahırı bakacak ineği war sabah 06:30 ile 07:00 arası 7 den 70 e herkes uyanır ahırlara bakarlar, *Acele bir sabah kahvaltısı yapılıp herkes işe ewde birtek yaşlılar ve bebeği olan anneler kalır onlarda yemek yapar, *Kadınlar ve genç kızlar yevmiye ye gider kiraz vişne toplamaya, *Erkekler ve gençler mevsimine göre ne iş varsa yaparlar, *Köyde 100 m2 yer boş değildir tarlalar yetmez mesela biz babamla ewde iki erkeğiz tek traktör olmasına rağmen 30 km uzaklıkda ki çiftçiliği bırakmış vatandaşın 35 dönüm parça parça dahi olsa tarlaları kiralık olarak ekeriz. *Herkesin altında bir araba ve traktör çiftçeker ağırlıkda, *Akşam olur tekrar ahırlara bakılır.Kadınlar ewde çay içip dizi seyreder, *Erkekler ise kahvede hep tarımsal uygulama teknikleri neye nasıl ilaç atılmış nasıl budanmış. tabi meraklı olanlar diğerleri kağıt oynar ve maddi yönden geçim sıkıntısı çekerler slk-*-s.Köyde siyaset pek konuşulmaz herkes işinde gücünde ülkeyi kimin nasıl yönettiğine pek takmazlar bu yıl ne eksem onu konuşurlar bencede olması gereken de bu ok-*-s *Bir ürünün iş gücü cazip olduğu için değil ne para yaparsa onu ekerler çerezlik ayçekirdeği ağırlıkda;biçerdöversiz normal patozla hasatı yapılır işden korkulmaz yani;biz ewde 75 yaşındaki babaannemle birlikde 4 kişiyiz 12 ton eğlencelik çekirdek yaptık, *Genç nüfus var. Köy 35 hane benim 5 yaş altım ve üstüm toplamda 20 kişiden fazla varızdır. ***Kısacası bizim köy çalışkan yardıma muhtaç bir hane bile yok yatırımlarda hep yine tarla arsa ve ev üzerine.Keşke bütün köyler böyle olsa koşu köy 90 hane ama kahvehaneleri bile açılmıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Tokatta bir köyde olup bitenler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt