PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
TOPRAĞA ATTIĞIMIZ GÜBRELERDEN SİZCE NE KADAR YARARLANABİLİYORUZ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nailyetek" data-source="post: 340894" data-attributes="member: 8099"><p><strong>Ynt: TOPRAĞA ATTIĞIMIZ GÜBRELERDEN SİZCE NE KADAR YARARLANABİLİYORUZ?</strong></p><p></p><p>Humikaistten kasıt; içinde bulundurduğu humus miktarı ile alakalı heralde.. Bu gün tv reklamında TKİ. ninde humikasit ürettiğini duydum.. Yaşantımın bir bölümünde</p><p>kömür işletmelerinde iş makinası operatörlüğü yaptım.. Tam oluşamamış kömürlere kist denilirdi ve bunların içinde bitki kökleri,salyangoz kabukları v.s. bulunur.. Bunların o zamanlarda ticari bir değeri yoktu ve ayıklama yapılarak kömüre karışması önlenirdi. Şimdi bunlar humik asit olarak karşımıza çıktı.. Bizim bölgemizde de bir çok terkedilmiş kömür işletmesi mevcut ve bunların karışık olduğu hayli kömür tozu var.. </p><p>Nasip olursa ; bu yıl bunlardan bir kısım tarlalara remorkla taşıyıp deneme yapacağım, şimdi,ye kadar yapılan denemelrde çayırların ıslah edilip tarıma kazandırılmasında gözle görülür bir farkı olmuştur.. Bakalım bizim ağır killi ve pH değeri 7.5 in üzerinde olan topraklarda fayda edecekmi..? Bunu kısmet olursa önümüzdeki ekim sezonunda paylaşıcam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nailyetek, post: 340894, member: 8099"] [b]Ynt: TOPRAĞA ATTIĞIMIZ GÜBRELERDEN SİZCE NE KADAR YARARLANABİLİYORUZ?[/b] Humikaistten kasıt; içinde bulundurduğu humus miktarı ile alakalı heralde.. Bu gün tv reklamında TKİ. ninde humikasit ürettiğini duydum.. Yaşantımın bir bölümünde kömür işletmelerinde iş makinası operatörlüğü yaptım.. Tam oluşamamış kömürlere kist denilirdi ve bunların içinde bitki kökleri,salyangoz kabukları v.s. bulunur.. Bunların o zamanlarda ticari bir değeri yoktu ve ayıklama yapılarak kömüre karışması önlenirdi. Şimdi bunlar humik asit olarak karşımıza çıktı.. Bizim bölgemizde de bir çok terkedilmiş kömür işletmesi mevcut ve bunların karışık olduğu hayli kömür tozu var.. Nasip olursa ; bu yıl bunlardan bir kısım tarlalara remorkla taşıyıp deneme yapacağım, şimdi,ye kadar yapılan denemelrde çayırların ıslah edilip tarıma kazandırılmasında gözle görülür bir farkı olmuştur.. Bakalım bizim ağır killi ve pH değeri 7.5 in üzerinde olan topraklarda fayda edecekmi..? Bunu kısmet olursa önümüzdeki ekim sezonunda paylaşıcam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
TOPRAĞA ATTIĞIMIZ GÜBRELERDEN SİZCE NE KADAR YARARLANABİLİYORUZ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt