PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Toprak Aktarımının Derinliği Hakkında...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="qarizmatiqa" data-source="post: 478226" data-attributes="member: 24473"><p><strong>Ynt: Toprak Aktarımının Derinliği Hakkında...</strong></p><p></p><p>yorumların hepsini okudum bu konuda farklı başlıklarda düşüncelerimi yazmıştım tekrar yazayım : öncelikle toprağı işlemeliyiz ve toprak en iyi en homojen şekilde karışıp parçalanmalı bunu da en iyi pulluk köstebek ve rotatiller yapar. Ben toprağı çevirmekten yanayım en azından bir ters düz olup takla atmalı. Derinliğe gelecek olursak toprağın en verimli en humuslu kısmı toprağın yüzeyidir yüzeydeki toprağı tohum seviyesine indirecek pulluklar kullanmalıyız pulluk büyük aynalı olursa yüzeydeki toprağı çok aşağı çok aşağıdaki toprağı yüzeye çıkarır, buğday bilmediğimiz bitki değil kökü 88 cm ilerleyebilsede ben kökü 1 karışdan fazla olan buğday görmedim çoğunlukla 12 cm 17 cm aralığında kökü olur, tohumuda 7 cm derine atıyoruz attığımız noktanın altı kök üstü bitki olmuyor üstüde kök oluyor ama dahi o noktayı referans alalım 15cm kök 7 cm de tohum derinliği 20-25 cm eder bu kendi hesabımca kökün toprakda ulaşabileceği derinlik, 25 cm 10 inç eder yani 10 inç pulluk kullanıldığı zaman yüzeydeki toprak 25 cm derine gömülür daha büyük pulluk kullanılırsa daha derine gömülür en verimli kısmı kökten uzaklaştırmamak adına 10 inç civarı pullukla sürümü destekliyorum.</p><p>birkaç yıl önce biir tarlamızı amcam 3lü pulluk ile derin sürmüştü ozamanlar 17-18 kile buğday aldığımız tarladan 2 kile 3 kile buğday aldık sonraki sene yine aynı şekilde oldu tarlanın tadı kaçtı, mühendis örnek aldı bize islah için çok masraflı bir fatura çıkardı bizde vazgeçtik tarla 2 senedir hozan duruyor bi 3 sene daha ekmeyip yine tahlil ettirip mümkünse doğal gübreler ile tavuk olur büyükbaş gübresi olur o tarz bir islah yaparak tarlayı kurtaracağız inş, birde ilk yıl baklıyat ekeriz sanırım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qarizmatiqa, post: 478226, member: 24473"] [b]Ynt: Toprak Aktarımının Derinliği Hakkında...[/b] yorumların hepsini okudum bu konuda farklı başlıklarda düşüncelerimi yazmıştım tekrar yazayım : öncelikle toprağı işlemeliyiz ve toprak en iyi en homojen şekilde karışıp parçalanmalı bunu da en iyi pulluk köstebek ve rotatiller yapar. Ben toprağı çevirmekten yanayım en azından bir ters düz olup takla atmalı. Derinliğe gelecek olursak toprağın en verimli en humuslu kısmı toprağın yüzeyidir yüzeydeki toprağı tohum seviyesine indirecek pulluklar kullanmalıyız pulluk büyük aynalı olursa yüzeydeki toprağı çok aşağı çok aşağıdaki toprağı yüzeye çıkarır, buğday bilmediğimiz bitki değil kökü 88 cm ilerleyebilsede ben kökü 1 karışdan fazla olan buğday görmedim çoğunlukla 12 cm 17 cm aralığında kökü olur, tohumuda 7 cm derine atıyoruz attığımız noktanın altı kök üstü bitki olmuyor üstüde kök oluyor ama dahi o noktayı referans alalım 15cm kök 7 cm de tohum derinliği 20-25 cm eder bu kendi hesabımca kökün toprakda ulaşabileceği derinlik, 25 cm 10 inç eder yani 10 inç pulluk kullanıldığı zaman yüzeydeki toprak 25 cm derine gömülür daha büyük pulluk kullanılırsa daha derine gömülür en verimli kısmı kökten uzaklaştırmamak adına 10 inç civarı pullukla sürümü destekliyorum. birkaç yıl önce biir tarlamızı amcam 3lü pulluk ile derin sürmüştü ozamanlar 17-18 kile buğday aldığımız tarladan 2 kile 3 kile buğday aldık sonraki sene yine aynı şekilde oldu tarlanın tadı kaçtı, mühendis örnek aldı bize islah için çok masraflı bir fatura çıkardı bizde vazgeçtik tarla 2 senedir hozan duruyor bi 3 sene daha ekmeyip yine tahlil ettirip mümkünse doğal gübreler ile tavuk olur büyükbaş gübresi olur o tarz bir islah yaparak tarlayı kurtaracağız inş, birde ilk yıl baklıyat ekeriz sanırım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Toprak Aktarımının Derinliği Hakkında...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt