PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Toprak işleme Cizel ne işe yarıyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ali Gümüş" data-source="post: 1334554" data-attributes="member: 79392"><p>Ben biraz anlatayım;dipkazan mutlaka büyük beygir le çekilir diye bir şey yok. Kardeşim tt 55 4x4 ile. Ben de TD 65 tek eker ile gayet güzel dipkazan çektim. Ancak, bir hatırlatma;dipkazan çektiğim bir sezon, buğday ekmiştim ve o yıl bol yağmur yağdı. Dipkazan su tutmayı arttırdığından, bol yağmurla birlikte üreyi de atınca arkasından septorya (kök çürüğü) sıkıntısı oluştu. O dönemde çevrede durumu bilenyetkili bulamadım. Ertesi yıl da toprakta kaldı hastalık, bu sefer konuyu tespit ettiler de ilaç bilinmedi. Üçüncü yıl yine toprakta kalınca kendi çabala Bayer in ilacını buldum ve tarladan da temizlenmiş oldum. Bu açıdan bol yağış alan yörelerde dipkazan yerine güçlü bir 5 li çizel tercih etmek daha doğru olabilir. Ayrıca çizelin ayak aralarını fazla geniş tutmak kesek çıkarma açısından sıkıntılı. Ne kadar sık olursa o kadar keseksiz toprak e arada çiy toprak da kalmamış olur. 15 /16 yıldır 3/4 yılda bir toprağı sürüyorum, diğer zamanlarda çizelle bir enine bir boyuna, ardında güzel bir diskaro çekip mibzerle ya da fırfırla ekip bitiriyorum. Verim açısından hiç bir kayıp olmadığı gibi hatta daha iyi çünki daha önce atılmış gübreyi pullukla derine gömmüş oluyoruz. Ayrıca zaman ve yakıttan istifadesine çok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Gümüş, post: 1334554, member: 79392"] Ben biraz anlatayım;dipkazan mutlaka büyük beygir le çekilir diye bir şey yok. Kardeşim tt 55 4x4 ile. Ben de TD 65 tek eker ile gayet güzel dipkazan çektim. Ancak, bir hatırlatma;dipkazan çektiğim bir sezon, buğday ekmiştim ve o yıl bol yağmur yağdı. Dipkazan su tutmayı arttırdığından, bol yağmurla birlikte üreyi de atınca arkasından septorya (kök çürüğü) sıkıntısı oluştu. O dönemde çevrede durumu bilenyetkili bulamadım. Ertesi yıl da toprakta kaldı hastalık, bu sefer konuyu tespit ettiler de ilaç bilinmedi. Üçüncü yıl yine toprakta kalınca kendi çabala Bayer in ilacını buldum ve tarladan da temizlenmiş oldum. Bu açıdan bol yağış alan yörelerde dipkazan yerine güçlü bir 5 li çizel tercih etmek daha doğru olabilir. Ayrıca çizelin ayak aralarını fazla geniş tutmak kesek çıkarma açısından sıkıntılı. Ne kadar sık olursa o kadar keseksiz toprak e arada çiy toprak da kalmamış olur. 15 /16 yıldır 3/4 yılda bir toprağı sürüyorum, diğer zamanlarda çizelle bir enine bir boyuna, ardında güzel bir diskaro çekip mibzerle ya da fırfırla ekip bitiriyorum. Verim açısından hiç bir kayıp olmadığı gibi hatta daha iyi çünki daha önce atılmış gübreyi pullukla derine gömmüş oluyoruz. Ayrıca zaman ve yakıttan istifadesine çok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Toprak işleme Cizel ne işe yarıyor?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt