PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Toprak Işlemesiz tarım gerekliliği;
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Cafer58" data-source="post: 1369183" data-attributes="member: 86219"><p>Bir kaç yıl önceydi.. araçla seyehat halindeyim tokat civarında yol kenarında bir tarla da onlarca insan çapa motoruyla buğday anızını bozuyor.</p><p>Durdum yanlarına gittim.. hepside ziraat fakültesi öğrencileriymiş ..başlarında ziraat yüksek mühendisi bir hanımefendi bulunuyor .. merakım hoşlarına gitmiş. oturduk 1 saatte hızlandırılmış bir eğitim aldım desem yeridir</p><p>Bana, pulluk veya toprağı alttan yırtan çizel kazayağı vb aletlerin hububat tarımı için çok zararlı olduğunu anlatmışlardı.. minimum derinlik ve minimum tarla trafiği ile nasıl verimin arttığını uzun uzun anlattılar.. </p><p>30 hektar yanı 300 dönümlük arazi 8 parçaya bölünmüş ve her parca ekimden önce farklı bir aletle ve derinlikle işleniyor ve tek bir mibzer ile standart bir derinlik ayarı ile bütün parsel bütün olarak ekiliyor..</p><p>Sonucu merak ettim ve ikinci yıl özel olarak gittim ben gittiğimde hasada ortalama 3 hafta vardı .. </p><p>Gözlemlerim şunlardı;</p><p>Pulluk ve kırlangıç ayaklı çizelin kullanıldığı iki parselde seyrek bir ekin vardı ve diğer bölümlerden daha kısa ve gerideydi ama hasat yaklaştığı için istikbali yoktu.</p><p>Tarlanın çapa motoru ile ve sadece goble ile işlendiği iki parseli de gezdim çapa motorlu kısımda sonradan gelen biraz yabani ot vardı ama her ıkisinde homojen şekilde ve başakları ve daneleri irice ve diğer tüm bölümlerden önce hasada gelecek muhteşem bir ekin vardı.</p><p>Tarlanin diğer 4 bölümde de değişik aletler ile işlenmişti ama onlarda pullukla işlenen bölümden sadece birazcık iyidi </p><p>Bende iki yıldır toprağı sadece 10 cm kadar işleyip ektiğim bir tarlam var verimi diğerlerinden kötü gidiyor ama bu yıl da deneyeceğim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cafer58, post: 1369183, member: 86219"] Bir kaç yıl önceydi.. araçla seyehat halindeyim tokat civarında yol kenarında bir tarla da onlarca insan çapa motoruyla buğday anızını bozuyor. Durdum yanlarına gittim.. hepside ziraat fakültesi öğrencileriymiş ..başlarında ziraat yüksek mühendisi bir hanımefendi bulunuyor .. merakım hoşlarına gitmiş. oturduk 1 saatte hızlandırılmış bir eğitim aldım desem yeridir Bana, pulluk veya toprağı alttan yırtan çizel kazayağı vb aletlerin hububat tarımı için çok zararlı olduğunu anlatmışlardı.. minimum derinlik ve minimum tarla trafiği ile nasıl verimin arttığını uzun uzun anlattılar.. 30 hektar yanı 300 dönümlük arazi 8 parçaya bölünmüş ve her parca ekimden önce farklı bir aletle ve derinlikle işleniyor ve tek bir mibzer ile standart bir derinlik ayarı ile bütün parsel bütün olarak ekiliyor.. Sonucu merak ettim ve ikinci yıl özel olarak gittim ben gittiğimde hasada ortalama 3 hafta vardı .. Gözlemlerim şunlardı; Pulluk ve kırlangıç ayaklı çizelin kullanıldığı iki parselde seyrek bir ekin vardı ve diğer bölümlerden daha kısa ve gerideydi ama hasat yaklaştığı için istikbali yoktu. Tarlanın çapa motoru ile ve sadece goble ile işlendiği iki parseli de gezdim çapa motorlu kısımda sonradan gelen biraz yabani ot vardı ama her ıkisinde homojen şekilde ve başakları ve daneleri irice ve diğer tüm bölümlerden önce hasada gelecek muhteşem bir ekin vardı. Tarlanin diğer 4 bölümde de değişik aletler ile işlenmişti ama onlarda pullukla işlenen bölümden sadece birazcık iyidi Bende iki yıldır toprağı sadece 10 cm kadar işleyip ektiğim bir tarlam var verimi diğerlerinden kötü gidiyor ama bu yıl da deneyeceğim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Toprak Işlemesiz tarım gerekliliği;
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt