PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Toprak Işlemesiz tarım gerekliliği;
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1390153" data-attributes="member: 86165"><p>Evet hocam ben deniş aralı patlatma ile derin işleyip kaz ayağı ile sürüyorum. Yıllardır pulluk kullanmıyorum. Otlanma problemi daha çok oluyor ancak su tutma, suyu çekme organik madde artıyor. Hastalıklara daha dirençli oluyor bitkiler.</p><p></p><p>Ancak hiç işlenmeyen yerlerde meralarda vs farkedersinki hiç su birikmesi olmaz uzun yıllardır aynı kök yolları bozulmadan kaldığı için sünger gibi çekiyor. Toprak işlemesiz ekim yöntemiyle uzun yıllar sonra aynı yapı oluşabiliyor. </p><p></p><p>Bunun haricinde ne kadar derin patlatsan da ekili bir bitkinin kökleri gelişmeden yeterince su çekmiyor. Bizim bölgede taban yerlerde yoğun yağışlar başlayana kadar çıkışı köklenmesi güçlü olan tarlalarda su toplanması olmuyor mesela diğerleri göl gibi olabiliyor. Hemen yan taraf mera bir gram su yok sünger gibi çekiyor. </p><p></p><p>Elimde olsa hem hububat hem de havalı anıza ekim mibzeri alıp hiç işlemeden tarım yapmak isterdim. Yüzeysel dıskaro goble vs belki sapları kalıntıları kıymak için kullanırdım sadece.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1390153, member: 86165"] Evet hocam ben deniş aralı patlatma ile derin işleyip kaz ayağı ile sürüyorum. Yıllardır pulluk kullanmıyorum. Otlanma problemi daha çok oluyor ancak su tutma, suyu çekme organik madde artıyor. Hastalıklara daha dirençli oluyor bitkiler. Ancak hiç işlenmeyen yerlerde meralarda vs farkedersinki hiç su birikmesi olmaz uzun yıllardır aynı kök yolları bozulmadan kaldığı için sünger gibi çekiyor. Toprak işlemesiz ekim yöntemiyle uzun yıllar sonra aynı yapı oluşabiliyor. Bunun haricinde ne kadar derin patlatsan da ekili bir bitkinin kökleri gelişmeden yeterince su çekmiyor. Bizim bölgede taban yerlerde yoğun yağışlar başlayana kadar çıkışı köklenmesi güçlü olan tarlalarda su toplanması olmuyor mesela diğerleri göl gibi olabiliyor. Hemen yan taraf mera bir gram su yok sünger gibi çekiyor. Elimde olsa hem hububat hem de havalı anıza ekim mibzeri alıp hiç işlemeden tarım yapmak isterdim. Yüzeysel dıskaro goble vs belki sapları kalıntıları kıymak için kullanırdım sadece. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Toprak Işlemesiz tarım gerekliliği;
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt