PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Toprak Reformu [Toprak Koruma kanunu] **YENİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 848566" data-attributes="member: 33118"><p><strong>[PLAIN]Ynt: Toprak Reformu [Toprak Koruma kanunu] **YENİ[/PLAIN]</strong></p><p></p><p></p><p>çeşitli söylentiler var </p><p>fakat sitede bunla alakalıda bazı pylaşımlar ve fikir alışverişleri olmuştu</p><p>sizin paylaşımınızdaki resmi gazetede ki yazıyıda azönce okudum</p><p>ddaha önce sitede paylaşılan diger yazılar gibi bundada esneklikler belirsizliklr ve kanunda açıklar var </p><p>sanırım bu konu fiiliyatta denenmeden emsal teşkil edecek bir kaç olay yaşanmadan netleşmez</p><p></p><p>benim gördüklerimi yazayım</p><p>-ilk bakışta bu kanun biz çiftçileri yani gerçek çiftçileri korumak için yapılmış gibi gözüküyor </p><p>bende şahsen olumlu bulmuştum bu kanunu</p><p>fakat bazı ince detaylar var</p><p>mesela artık gerçek meslegi çiftçilik olmayıpta miras kalan arazi üzerinden köydeki kardeşini vs yi sömüen kişilerin işi zor </p><p>mesela arazi yani mirazs hakkı olan kısmın satışı konusu ve bu satılacak arazilerin fiyat tespiti sıkıntılı olacak gibi bazı yerlerde bilirkişi ölü pahasına çok düşük rakamlar belirler bazı yerlerde ise çok fahiş fiyatlar belirler bazısında alan bazısında ise satan yanar yani illaki biri yanar</p><p>ayrıca ilelr bazında ve ilçeler bazında yeter gelirli tarm arazisi miktarı konusundada bazı açıklar var</p><p>mesela kendi il imden örnek verecek oursam sulu 60 kuru 120 dekar tarla ve dikili 10 kapalı 3 dekar</p><p>şimdi burda suluyu veya kuruyu kim alacak veya hakkından vazgeçmek istmeyn mirasçı şehirdede olsa 10dekar bahçe yaparsa o araz elindemi kalacak yada formaliteden 3-5 agaç dikip dikili arazi kapsamına sokabilirmi</p><p></p><p>daha çok soru ve çok açık var </p><p>hayırlısı bakalım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 848566, member: 33118"] [b][PLAIN]Ynt: Toprak Reformu [Toprak Koruma kanunu] **YENİ[/PLAIN][/b] çeşitli söylentiler var fakat sitede bunla alakalıda bazı pylaşımlar ve fikir alışverişleri olmuştu sizin paylaşımınızdaki resmi gazetede ki yazıyıda azönce okudum ddaha önce sitede paylaşılan diger yazılar gibi bundada esneklikler belirsizliklr ve kanunda açıklar var sanırım bu konu fiiliyatta denenmeden emsal teşkil edecek bir kaç olay yaşanmadan netleşmez benim gördüklerimi yazayım -ilk bakışta bu kanun biz çiftçileri yani gerçek çiftçileri korumak için yapılmış gibi gözüküyor bende şahsen olumlu bulmuştum bu kanunu fakat bazı ince detaylar var mesela artık gerçek meslegi çiftçilik olmayıpta miras kalan arazi üzerinden köydeki kardeşini vs yi sömüen kişilerin işi zor mesela arazi yani mirazs hakkı olan kısmın satışı konusu ve bu satılacak arazilerin fiyat tespiti sıkıntılı olacak gibi bazı yerlerde bilirkişi ölü pahasına çok düşük rakamlar belirler bazı yerlerde ise çok fahiş fiyatlar belirler bazısında alan bazısında ise satan yanar yani illaki biri yanar ayrıca ilelr bazında ve ilçeler bazında yeter gelirli tarm arazisi miktarı konusundada bazı açıklar var mesela kendi il imden örnek verecek oursam sulu 60 kuru 120 dekar tarla ve dikili 10 kapalı 3 dekar şimdi burda suluyu veya kuruyu kim alacak veya hakkından vazgeçmek istmeyn mirasçı şehirdede olsa 10dekar bahçe yaparsa o araz elindemi kalacak yada formaliteden 3-5 agaç dikip dikili arazi kapsamına sokabilirmi daha çok soru ve çok açık var hayırlısı bakalım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Toprak Reformu [Toprak Koruma kanunu] **YENİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt