PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Toprak reformundan toprak gaspına!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 967183" data-attributes="member: 57302"><p><strong>Ynt: Toprak reformundan toprak gaspına!</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Sayın gaggoş fasoncu diye aşağıladığınız koç grubu; RMK marine tersanelerinde milli gururumuz Milgem projesini gerçekleştirmiş ve yerli 2 adet fırkateynimizi başarı ile denize indirip deniz kuvvetlerimize muazzam güç katmıştır. Eğer gezi olaylarında Divan otel kapılarını göstericilere açmasaydı uçak gemisinin bir küçüğü olan, havuzlu çıkarma gemisi LPD ' de yine fasoncu koç tarafından üretilecekti. Yine Koç şirketi olan otokar şuan yerli tankımız olan Altay ' ın ana yüklenicisidir ve aynı zamanda ordumuz tarafından yıllardır kullanılan ve hatırı sayılır miktarda ihraç edilmiş cobra taktik tekerlekli zırhlı aracın üreticisidir. Yine koç grubunun beko ve arçelik markası dünyaya ihraç edilmektedir. Bekonun Fransa, İtalya, Slovakya gibi ülkelerde tesisleri vardır. Yine koç grubunun oteli olan divan, yıllardır yerli yabancı pek çok ziyaretçi ağırlamaktadır, divan olmasa swiss var, hilton var tabi, parayı onlar götürsün... o fasoncu şirket 40 bin civarında işçi istihdam ederek bu ülkede bu alanda en büyük paya sahip, bilginize.</p><p>Ayrıca fason üretim neden aşağılanıyor anlamış değilim, bugün dünyanın en büyük fason üretimini yapan çin dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor. Bana Çin ' in dünyada bilinen ve satışı olan bir markasını söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz çünkü yok ama adamlar sürekli üretim yaparak dünyada zirveye oynuyorlar. Yani kısaca fasoncu dediğiniz koç grubu gerek vergi rekortmenliği ile, gerek sagladıgı istihdam ile, gerek askeri alanda bu ülkeye verdikleri ile, bu ülke için çok yararlı bir şirketler toplulugudur. Yanlışı olmamışmıdır? mutlaka olmuştur ama bu şirketi bitik, işe yaramaz, çakma, fasoncu göstermekte ayıptır.</p><p></p><p>Gelelim yerli araba işine; bencede üretilmeden önce çok kapsamlı olarak düşünülmesi gerekir. Zaten dünyada volkswagen grubu uçmuş gitmiş, yine almanın BMW ve Mercedesi var, renoult, citroen ile fransızlar piyasada çok kuvvetli, uzak dogudan toyota, honda, hyundai gelmiş.. Öncelikle onların kalitesine ulaşabilmek için yapacagınız yatırım, çetin pazar mücadelesi, kurulacak tesislerin yatırım maliyeti düşünüldüğünde atılacak adımın gerekliliği ve karlılığı tartışmaya açık bir konudur ve koç grubu yerli araba üretmedi diye suçludur demek yanlıştır. </p><p></p><p>Gelelim son olarak toprakla ilgili konuya, bir şirket gidipte 200 bin dönüm arazi toplayıp bunu bir kısmını işlemezse bu ülkeye vurulan bir darbedir, 50 bin dönümünü işlemese, Trakya sartlarında 20-25 bin ton buğdayın eksik üretilmesi demektir, bugdayın bir kısmını yurtdışından temin eden bir ülkenin kendi tarım arazisini kullanamaması sizce ne derece doğrudur? Yurt dışından 20-25 bin ton buğday ihraç ederek paramızı dışarı akıtmak mantıklımıdır? Gelelim madalyonun diğer tarafına, bu adam deseki kardeşim tamam satıyorum arazimi, birileri yurt dışından gelip bu arazileri alsa, ülke geleceği için bu tehlikeli olmaz mı? Vakti zamanında israilliler gelip Türkiyeden toprak satın alma hakları olsun diye Şanlıurfa ' da doğum yapmıyorlar mıydı? Bugün İsrail denilen devlet nasıl kuruldu? Araplar topraklarını para ile sattılar, sonra yahudi nufüs hızla arttı, geçinemediler, savaşlar çıktı, İsrail hep güçlendi hep daha fazlasını aldı. Al sana canlı örnek, bugün müslümanları katlediyorlar.</p><p></p><p>Konunun özüne dönecek olursak, her kim olursa olsun gelip benim bölgemden 200000 dönüm arazi toplarsa ve bu araziyi toplarken uçuk rakamlar verirse ben bunu sorgularım, sorgulamalayım, bu konuda düşünmeliyim, tartışmalıyım. Öyle sizin gibi en basitinden; ya nolcak değerlensin satar mantıgı ile bakmak açıkçası benim mantığıma ters. Umarım hersey dediğiniz gibidir, hersey bukadar basittir. Memleketimiz üzerinde öyle kirli oyunlar dönüyorki, açıkçası olaylara sizin gibi bakmam mümkün olmuyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 967183, member: 57302"] [b]Ynt: Toprak reformundan toprak gaspına![/b] Sayın gaggoş fasoncu diye aşağıladığınız koç grubu; RMK marine tersanelerinde milli gururumuz Milgem projesini gerçekleştirmiş ve yerli 2 adet fırkateynimizi başarı ile denize indirip deniz kuvvetlerimize muazzam güç katmıştır. Eğer gezi olaylarında Divan otel kapılarını göstericilere açmasaydı uçak gemisinin bir küçüğü olan, havuzlu çıkarma gemisi LPD ' de yine fasoncu koç tarafından üretilecekti. Yine Koç şirketi olan otokar şuan yerli tankımız olan Altay ' ın ana yüklenicisidir ve aynı zamanda ordumuz tarafından yıllardır kullanılan ve hatırı sayılır miktarda ihraç edilmiş cobra taktik tekerlekli zırhlı aracın üreticisidir. Yine koç grubunun beko ve arçelik markası dünyaya ihraç edilmektedir. Bekonun Fransa, İtalya, Slovakya gibi ülkelerde tesisleri vardır. Yine koç grubunun oteli olan divan, yıllardır yerli yabancı pek çok ziyaretçi ağırlamaktadır, divan olmasa swiss var, hilton var tabi, parayı onlar götürsün... o fasoncu şirket 40 bin civarında işçi istihdam ederek bu ülkede bu alanda en büyük paya sahip, bilginize. Ayrıca fason üretim neden aşağılanıyor anlamış değilim, bugün dünyanın en büyük fason üretimini yapan çin dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor. Bana Çin ' in dünyada bilinen ve satışı olan bir markasını söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz çünkü yok ama adamlar sürekli üretim yaparak dünyada zirveye oynuyorlar. Yani kısaca fasoncu dediğiniz koç grubu gerek vergi rekortmenliği ile, gerek sagladıgı istihdam ile, gerek askeri alanda bu ülkeye verdikleri ile, bu ülke için çok yararlı bir şirketler toplulugudur. Yanlışı olmamışmıdır? mutlaka olmuştur ama bu şirketi bitik, işe yaramaz, çakma, fasoncu göstermekte ayıptır. Gelelim yerli araba işine; bencede üretilmeden önce çok kapsamlı olarak düşünülmesi gerekir. Zaten dünyada volkswagen grubu uçmuş gitmiş, yine almanın BMW ve Mercedesi var, renoult, citroen ile fransızlar piyasada çok kuvvetli, uzak dogudan toyota, honda, hyundai gelmiş.. Öncelikle onların kalitesine ulaşabilmek için yapacagınız yatırım, çetin pazar mücadelesi, kurulacak tesislerin yatırım maliyeti düşünüldüğünde atılacak adımın gerekliliği ve karlılığı tartışmaya açık bir konudur ve koç grubu yerli araba üretmedi diye suçludur demek yanlıştır. Gelelim son olarak toprakla ilgili konuya, bir şirket gidipte 200 bin dönüm arazi toplayıp bunu bir kısmını işlemezse bu ülkeye vurulan bir darbedir, 50 bin dönümünü işlemese, Trakya sartlarında 20-25 bin ton buğdayın eksik üretilmesi demektir, bugdayın bir kısmını yurtdışından temin eden bir ülkenin kendi tarım arazisini kullanamaması sizce ne derece doğrudur? Yurt dışından 20-25 bin ton buğday ihraç ederek paramızı dışarı akıtmak mantıklımıdır? Gelelim madalyonun diğer tarafına, bu adam deseki kardeşim tamam satıyorum arazimi, birileri yurt dışından gelip bu arazileri alsa, ülke geleceği için bu tehlikeli olmaz mı? Vakti zamanında israilliler gelip Türkiyeden toprak satın alma hakları olsun diye Şanlıurfa ' da doğum yapmıyorlar mıydı? Bugün İsrail denilen devlet nasıl kuruldu? Araplar topraklarını para ile sattılar, sonra yahudi nufüs hızla arttı, geçinemediler, savaşlar çıktı, İsrail hep güçlendi hep daha fazlasını aldı. Al sana canlı örnek, bugün müslümanları katlediyorlar. Konunun özüne dönecek olursak, her kim olursa olsun gelip benim bölgemden 200000 dönüm arazi toplarsa ve bu araziyi toplarken uçuk rakamlar verirse ben bunu sorgularım, sorgulamalayım, bu konuda düşünmeliyim, tartışmalıyım. Öyle sizin gibi en basitinden; ya nolcak değerlensin satar mantıgı ile bakmak açıkçası benim mantığıma ters. Umarım hersey dediğiniz gibidir, hersey bukadar basittir. Memleketimiz üzerinde öyle kirli oyunlar dönüyorki, açıkçası olaylara sizin gibi bakmam mümkün olmuyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Toprak reformundan toprak gaspına!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt