PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
New Holland
TR6 120 Kullananlar varsa bilgi verebilir mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Alexander" data-source="post: 1328723" data-attributes="member: 106"><p>MAXXUM serisinde de aynı mantığı uygulamışlar 140 maxxum ile 100 maxxum yaklaşık aynı ağırlıklara sahip.case maxxum ve</p><p>Newholland T6000</p><p>Tr6.120</p><p> 130</p><p> 140</p><p>Opsiyonları hariç</p><p>Birebir ayni traktörler.</p><p>Benim görüşümde eskiden beri hep ayni Bir traktor fabrikadan nasil gelirse gelsin illaki o şekilde aynı ağırlığa sahip kalacak diye bir şart yok düşüncesindeyim.</p><p>Örneğin 135 massey fergusonlar ülkemize geldikleri yıllarda bazı çiftçiler arka jantlara ve on kısmına ek ağırlık uygulamışlar mantıklı da olmuş.</p><p>Sonra case JX75C VE FARMAL C serisi hepsi hafif traktörler sonuç olarak kullananlar ek ağırlık uyguluyor.şoyle de bir durum var newholland TLA serisi aksine hantal bir seri ama çoğu ciffci arka jantlardan ağırlıkları sökmeyip hantal kaldığını dile getirip gerekli müdahalede bulunmamislardir.</p><p>Aynı bu şekilde bir cok ornekler var FIAT 60-66 çiftceker trajtör satin almistim ayni sekilde bayilma sorunu yasadim.arka tekerlerden 4 adet agirlik sökmustum.massey 4709 kullandim oda cok hantal traktor onunda arka jant agirliklari sokulumeli dusuncesindeyim.Case maxxum 100 ikince el satın aldım, traktorü ilk kullandım hantal kaldığını gözlemledim.ne yaptım hemen arka tekerlerden 6 adet on agirliklardan da 6 adet söküp test ettim gerçekten basarili bir sonuç aldim.traktorun yakıtı azaldı ve çakısı arttı ve daha seri oldu.bence tr6 serisinde arka ağırlıklarda n azaltma yapılabilir.yanlisda anlaşılmasın bu iş tecrübe ve kullanım ihtiyacı ile de alakalı bir durum.adam düz ovada çiftçilik yapar pancar silaj mısır eker ağırlık sökmeyebilir. Ama bizim tarlalarımız Yokuş lu olmasından dolayı yaptığım uygulamada doğru sonuca ulaştım.Ayni uygulamayı dayı oğlunun 2005 model TL100A traktörüne de uyguladık arka aģirliklari komple söktük.oda basarili oldu.Ben tavsiye ederim.Bir çiftçi kullandığı traktörünü tanımalı bu traktor hafif mi hantal mi.buna göre FIZIK kurallarından yola çıkıp öncelikli olarak yük dağılımına dikkat edilmesi gerektiğini dusunuyorum.saygi ve selamlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alexander, post: 1328723, member: 106"] MAXXUM serisinde de aynı mantığı uygulamışlar 140 maxxum ile 100 maxxum yaklaşık aynı ağırlıklara sahip.case maxxum ve Newholland T6000 Tr6.120 130 140 Opsiyonları hariç Birebir ayni traktörler. Benim görüşümde eskiden beri hep ayni Bir traktor fabrikadan nasil gelirse gelsin illaki o şekilde aynı ağırlığa sahip kalacak diye bir şart yok düşüncesindeyim. Örneğin 135 massey fergusonlar ülkemize geldikleri yıllarda bazı çiftçiler arka jantlara ve on kısmına ek ağırlık uygulamışlar mantıklı da olmuş. Sonra case JX75C VE FARMAL C serisi hepsi hafif traktörler sonuç olarak kullananlar ek ağırlık uyguluyor.şoyle de bir durum var newholland TLA serisi aksine hantal bir seri ama çoğu ciffci arka jantlardan ağırlıkları sökmeyip hantal kaldığını dile getirip gerekli müdahalede bulunmamislardir. Aynı bu şekilde bir cok ornekler var FIAT 60-66 çiftceker trajtör satin almistim ayni sekilde bayilma sorunu yasadim.arka tekerlerden 4 adet agirlik sökmustum.massey 4709 kullandim oda cok hantal traktor onunda arka jant agirliklari sokulumeli dusuncesindeyim.Case maxxum 100 ikince el satın aldım, traktorü ilk kullandım hantal kaldığını gözlemledim.ne yaptım hemen arka tekerlerden 6 adet on agirliklardan da 6 adet söküp test ettim gerçekten basarili bir sonuç aldim.traktorun yakıtı azaldı ve çakısı arttı ve daha seri oldu.bence tr6 serisinde arka ağırlıklarda n azaltma yapılabilir.yanlisda anlaşılmasın bu iş tecrübe ve kullanım ihtiyacı ile de alakalı bir durum.adam düz ovada çiftçilik yapar pancar silaj mısır eker ağırlık sökmeyebilir. Ama bizim tarlalarımız Yokuş lu olmasından dolayı yaptığım uygulamada doğru sonuca ulaştım.Ayni uygulamayı dayı oğlunun 2005 model TL100A traktörüne de uyguladık arka aģirliklari komple söktük.oda basarili oldu.Ben tavsiye ederim.Bir çiftçi kullandığı traktörünü tanımalı bu traktor hafif mi hantal mi.buna göre FIZIK kurallarından yola çıkıp öncelikli olarak yük dağılımına dikkat edilmesi gerektiğini dusunuyorum.saygi ve selamlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
New Holland
TR6 120 Kullananlar varsa bilgi verebilir mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt