PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Traktör kiralama - Aslanlar Traktör - Lüleburgaz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İSMAİL TUTAR" data-source="post: 1340306" data-attributes="member: 56055"><p>Şöyle düşündüm de bu traktör kiralama işi pek kafama yatmadı. </p><p></p><p>Diyelim ki aylık kirası 10 bin lira olan 100 hp sınıfı bir traktör kiraladım, yılda 8 ay olmak üzere 2 sezon toplam 16 ay çalıştım, kiralama bedeli olarak 160 bin lira ödedim. </p><p></p><p>2 sezon sonunda traktör satın almayıp kiralamış olsaydım 3. sezon yine traktör kiralama ihtiyacı duyacaktım.</p><p></p><p>Traktörü kiralamayıp satın almış olsaydım 160 bin lira değerinde yine kiralayacağım sınıf 100 hp yüksek model traktör ebedi benim olacak, istersem 3. sezon istersem 30 sezon daha aynı traktörü kullanma hakkına sahip olacağım. Varsın bakım masrafı cebimden çıksın, isterse 15-20 bin masraf açsın, mal benim sonuçta. </p><p></p><p>Yüksek sınıfta da durum değişmez bence. 35 bin lira verip 250 hp motor kiralayıp, yılın 10 ayı 2 sezon toplamda 20 sezon 700 bin lira verip motor kiralamaktansa 700 bin lira verip uygun bir motor almak bence daha cazip.</p><p></p><p>Sadece yılda 1 ay çalışacak, sonraki 11 ay motor yatacak olsa, büyük balya makinesi gibi sezonluk işlerde çalışmak için belki traktör kiralanabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSMAİL TUTAR, post: 1340306, member: 56055"] Şöyle düşündüm de bu traktör kiralama işi pek kafama yatmadı. Diyelim ki aylık kirası 10 bin lira olan 100 hp sınıfı bir traktör kiraladım, yılda 8 ay olmak üzere 2 sezon toplam 16 ay çalıştım, kiralama bedeli olarak 160 bin lira ödedim. 2 sezon sonunda traktör satın almayıp kiralamış olsaydım 3. sezon yine traktör kiralama ihtiyacı duyacaktım. Traktörü kiralamayıp satın almış olsaydım 160 bin lira değerinde yine kiralayacağım sınıf 100 hp yüksek model traktör ebedi benim olacak, istersem 3. sezon istersem 30 sezon daha aynı traktörü kullanma hakkına sahip olacağım. Varsın bakım masrafı cebimden çıksın, isterse 15-20 bin masraf açsın, mal benim sonuçta. Yüksek sınıfta da durum değişmez bence. 35 bin lira verip 250 hp motor kiralayıp, yılın 10 ayı 2 sezon toplamda 20 sezon 700 bin lira verip motor kiralamaktansa 700 bin lira verip uygun bir motor almak bence daha cazip. Sadece yılda 1 ay çalışacak, sonraki 11 ay motor yatacak olsa, büyük balya makinesi gibi sezonluk işlerde çalışmak için belki traktör kiralanabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Traktör kiralama - Aslanlar Traktör - Lüleburgaz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt