PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Trakya 2. Ureleri ne zaman atiyor ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Euphrates" data-source="post: 1321927" data-attributes="member: 82646"><p>Bu konuda cok arastirma yaptigimi soyleyebilirim. Amerikan universitelerinin yaptigi deneyleri ve raporlari taradim. </p><p></p><p>Su an urenin atilacagi yer nemli/islak ve ureyi attiktan sonraki yagmur zayif olacaksa (2-3 mm) ve de hava sicakliklari 10 derecenin ustunde seyredecekse cok buyuk kayiplar soz konusu olabilir (Bir haftada yuzde 20 ila yuzde 60 gibi kayiplar kaydedilmis). Gubreyi eritip yuzeyin altina buharlasma (volatizasyon) kaybi olmadan itmek icin 10-12 mm yagis olmasi gerektigi arastirma raporlarinda belirtiliyor.</p><p></p><p>Simdi atmazsam gecikirim diyorsan benim sana tavsiyem NBPT inhibitorlu (geciktiricili) ure kullanman. Gubretas'inkini (Slowfert Super Inci) misirda kullandim, sonuclar cok olumlu. Amerika'daki arastirmalarda normal ure senin bahsettigin gibi durumlarda yuzde 20 ila yuzde 60 kayiplara ugrarken NBPT inhibitorlu urenin kayiplari yuzde 5'i gecmiyor.</p><p></p><p>Normal granul ure burada TKK'da 1850 TL/ton, Super Inci 2500 TL/ton (pesin fiyatlar). Normal ureyi ne kadar atmayi planladiysan Super Inci'yi gonul rahatligiyla yuzde 20-25 daha az kullanabilirsin. Bu durumda hem fiyat farki onemli olcude kapaniyor hem de kayiplara karsi sigortan oluyor. Ha bir de dunyamizin atmosferine cok buyuk zarar veren amonyak gazini bos yere salmamis oluyorsun, o da ayri bir arti.</p><p></p><p>Inhibitorlu gubrelerin cok daha fazla artilari var ama lafi fazla uzatmamak icin burada keseyim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Euphrates, post: 1321927, member: 82646"] Bu konuda cok arastirma yaptigimi soyleyebilirim. Amerikan universitelerinin yaptigi deneyleri ve raporlari taradim. Su an urenin atilacagi yer nemli/islak ve ureyi attiktan sonraki yagmur zayif olacaksa (2-3 mm) ve de hava sicakliklari 10 derecenin ustunde seyredecekse cok buyuk kayiplar soz konusu olabilir (Bir haftada yuzde 20 ila yuzde 60 gibi kayiplar kaydedilmis). Gubreyi eritip yuzeyin altina buharlasma (volatizasyon) kaybi olmadan itmek icin 10-12 mm yagis olmasi gerektigi arastirma raporlarinda belirtiliyor. Simdi atmazsam gecikirim diyorsan benim sana tavsiyem NBPT inhibitorlu (geciktiricili) ure kullanman. Gubretas'inkini (Slowfert Super Inci) misirda kullandim, sonuclar cok olumlu. Amerika'daki arastirmalarda normal ure senin bahsettigin gibi durumlarda yuzde 20 ila yuzde 60 kayiplara ugrarken NBPT inhibitorlu urenin kayiplari yuzde 5'i gecmiyor. Normal granul ure burada TKK'da 1850 TL/ton, Super Inci 2500 TL/ton (pesin fiyatlar). Normal ureyi ne kadar atmayi planladiysan Super Inci'yi gonul rahatligiyla yuzde 20-25 daha az kullanabilirsin. Bu durumda hem fiyat farki onemli olcude kapaniyor hem de kayiplara karsi sigortan oluyor. Ha bir de dunyamizin atmosferine cok buyuk zarar veren amonyak gazini bos yere salmamis oluyorsun, o da ayri bir arti. Inhibitorlu gubrelerin cok daha fazla artilari var ama lafi fazla uzatmamak icin burada keseyim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Trakya 2. Ureleri ne zaman atiyor ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt