PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
trakya birlik on alim fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ufukk" data-source="post: 874186" data-attributes="member: 1424"><p><strong>Ynt: trakya birlik on alim fiyatları</strong></p><p></p><p>Gönlümüz ister tonu 2 tl olsun , ancak o zaman insani şartlarda yaşayacak bir kazanzımız olur.</p><p>Geçen seneye göre bir miktar daha bir bir fiyat politikası belirlenmiş , dahası ürünü alacak en azından bir kurum var.</p><p>En azından TMO nun yaptığını yapmamış , ürüne zamanında fiyat vermiş.</p><p>Karımıza olacaksa gidip nerenin başkanı olduğu bizi çok ilgilendirmez diye düşünüyorum.</p><p>Kaldıki muslukların başında haliyle iktidar oturuyor , bu amaçla gidip siyasete yanaştıysa takdir ederim.</p><p>Yarın öbürgün başka iktidar gelirse , gidip bizim için 3-5 kuruş fazla fiyat verip , birliğin devamını sağlama noktasında gidip bu partiden siyaset yaparsa bunada saygı duyarım.</p><p>Sitede benden büyük abilerim vardır , mutlaka daha iyi bilirler , bu kurum siyaset ile her zaman iç içe oldu , kim gelirse iktidara bir şekilde birliğe nüfus etti.</p><p>Genelde iktidarlar bazı kaynakları bu gibi birlikler vasıtasıyla çiftçilere ulaştırırlar , çok övdüğümüz , poltikalarını beğendiğimiz , çiftçi dostu dediğimiz Konya Şeker ' in başkanı hangi siyasi görüşe mensup acaba , siyasi iktidarla hiç mi ilişkisi yok , bize uzak olduğu için ben bilmiyorum , Konya ' lı arkadaşlarımız bize bilgi verebilirler.</p><p>ÖZetle bu sene , ürüne zamanında fiyat verip , siyasi iktidar ile kolkola çalışıp ithal gelen ayçiçeği için verginin vs enstrümanların kullanılarak bu fiyatların verilmesini olumlu bir adım olarak görüyorum.</p><p>Kötü yanı nedir , evet maliyetlerimiz yüksek , mazotun fiyatı , gübrenin fiyatı , hibrit tohumların fiyatı belimizi büküyor , ama baktığımızda bu kalemlerin hepsi ya doğrudan ithal , yada dolaylı olarak ihtal. Ürünün fiyatı için belliki gayet edilmiş , bu güzel , ama girdilerin mailetinin bir şekilde düşürülmesi lazım.</p><p>Artık çok güzel ortaya çıktığı üzere elin suyu ile değirmen dönmüyor , gübre sanyisinde yerli kaynak imkanları , yerli ayçiçek tohumu gibi parametrelerin bir şekilde maliyeti düşürülmeli , ortalam bir çuval tohumluğa 500 tl verip bu düzen dönmüyor.</p><p>Bu noktada yatırımların artması , yerli tohum ve gübre sanayinin oranının artarak daha adil seviyelerden gübre ve tohum fiyatı bekliyoruz.</p><p>Özellikle tohum konusunda Devlet ve TB mutlaka birşeyler yapmalı , resmen dışarıya göbekten bağlıyız. Adamlar tohum vermese tarlalarımızı ekemeyecek duruma gelmemiz içten bile değil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ufukk, post: 874186, member: 1424"] [b]Ynt: trakya birlik on alim fiyatları[/b] Gönlümüz ister tonu 2 tl olsun , ancak o zaman insani şartlarda yaşayacak bir kazanzımız olur. Geçen seneye göre bir miktar daha bir bir fiyat politikası belirlenmiş , dahası ürünü alacak en azından bir kurum var. En azından TMO nun yaptığını yapmamış , ürüne zamanında fiyat vermiş. Karımıza olacaksa gidip nerenin başkanı olduğu bizi çok ilgilendirmez diye düşünüyorum. Kaldıki muslukların başında haliyle iktidar oturuyor , bu amaçla gidip siyasete yanaştıysa takdir ederim. Yarın öbürgün başka iktidar gelirse , gidip bizim için 3-5 kuruş fazla fiyat verip , birliğin devamını sağlama noktasında gidip bu partiden siyaset yaparsa bunada saygı duyarım. Sitede benden büyük abilerim vardır , mutlaka daha iyi bilirler , bu kurum siyaset ile her zaman iç içe oldu , kim gelirse iktidara bir şekilde birliğe nüfus etti. Genelde iktidarlar bazı kaynakları bu gibi birlikler vasıtasıyla çiftçilere ulaştırırlar , çok övdüğümüz , poltikalarını beğendiğimiz , çiftçi dostu dediğimiz Konya Şeker ' in başkanı hangi siyasi görüşe mensup acaba , siyasi iktidarla hiç mi ilişkisi yok , bize uzak olduğu için ben bilmiyorum , Konya ' lı arkadaşlarımız bize bilgi verebilirler. ÖZetle bu sene , ürüne zamanında fiyat verip , siyasi iktidar ile kolkola çalışıp ithal gelen ayçiçeği için verginin vs enstrümanların kullanılarak bu fiyatların verilmesini olumlu bir adım olarak görüyorum. Kötü yanı nedir , evet maliyetlerimiz yüksek , mazotun fiyatı , gübrenin fiyatı , hibrit tohumların fiyatı belimizi büküyor , ama baktığımızda bu kalemlerin hepsi ya doğrudan ithal , yada dolaylı olarak ihtal. Ürünün fiyatı için belliki gayet edilmiş , bu güzel , ama girdilerin mailetinin bir şekilde düşürülmesi lazım. Artık çok güzel ortaya çıktığı üzere elin suyu ile değirmen dönmüyor , gübre sanyisinde yerli kaynak imkanları , yerli ayçiçek tohumu gibi parametrelerin bir şekilde maliyeti düşürülmeli , ortalam bir çuval tohumluğa 500 tl verip bu düzen dönmüyor. Bu noktada yatırımların artması , yerli tohum ve gübre sanayinin oranının artarak daha adil seviyelerden gübre ve tohum fiyatı bekliyoruz. Özellikle tohum konusunda Devlet ve TB mutlaka birşeyler yapmalı , resmen dışarıya göbekten bağlıyız. Adamlar tohum vermese tarlalarımızı ekemeyecek duruma gelmemiz içten bile değil. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
trakya birlik on alim fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt