PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
Trakyada Nohut ekimi.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="adurak59" data-source="post: 1202179" data-attributes="member: 77588"><p>Ben bugün 60 kg Hasanbey tohumu aldım. Büyüklük ağırlıklı 7-8mm boyutunda. Buğday mibzeri ile 1 göz açık 1 göz kapalı şekilde 25 cm sıra arası, sıra üzeride 10 cm şeklinde ekmeyi planlıyorum. Ekeceğim alan 3,75 dönüm. Bu şekilde olursa metrekareye yaklaşık 39 adet nohut düşecek. Ekim derinliğimi 5-6 cm gibi ayarlamayı planlıyorum. Ekim zamanını hava belirleyecek. Niyetim nisan başı gibi ama yapılan araştırmalara göre mart sonu ekmek daha iyi gibi. Havalar uygun giderse belki mart sonu ekerim. 15 kg DAP ve 3 kg kadar çinko sülfat ile ekeceğim. Piyasası olan verim potansiyeli denemelerde 200-470 kg arası bir cins. Ama herkesin uyarısı çıkış öncesi merlin flexle ot ilaçlaması ve antraknoza karşı kesinlikle bellis ile koruyucu olarak ilaçlamak. Allah herkese hayırlısıyla ekmeyi ve hayırlı hasat ile ağız tadıyla satmayı nasip etsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adurak59, post: 1202179, member: 77588"] Ben bugün 60 kg Hasanbey tohumu aldım. Büyüklük ağırlıklı 7-8mm boyutunda. Buğday mibzeri ile 1 göz açık 1 göz kapalı şekilde 25 cm sıra arası, sıra üzeride 10 cm şeklinde ekmeyi planlıyorum. Ekeceğim alan 3,75 dönüm. Bu şekilde olursa metrekareye yaklaşık 39 adet nohut düşecek. Ekim derinliğimi 5-6 cm gibi ayarlamayı planlıyorum. Ekim zamanını hava belirleyecek. Niyetim nisan başı gibi ama yapılan araştırmalara göre mart sonu ekmek daha iyi gibi. Havalar uygun giderse belki mart sonu ekerim. 15 kg DAP ve 3 kg kadar çinko sülfat ile ekeceğim. Piyasası olan verim potansiyeli denemelerde 200-470 kg arası bir cins. Ama herkesin uyarısı çıkış öncesi merlin flexle ot ilaçlaması ve antraknoza karşı kesinlikle bellis ile koruyucu olarak ilaçlamak. Allah herkese hayırlısıyla ekmeyi ve hayırlı hasat ile ağız tadıyla satmayı nasip etsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
Trakyada Nohut ekimi.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt