PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tüm trakkulup üyelerinin dikkatine...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="gerek" data-source="post: 272912" data-attributes="member: 24096"><p><strong>Ynt: Tüm trakkulup üyelerinin dikkatine...</strong></p><p></p><p>Tescil Yılı: 2004</p><p></p><p>Çeşit Sahibi Kuruluş : </p><p>Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü </p><p></p><p>Morfolojik Özellikleri : </p><p>1. Kılçıklı ve beyaz kavuzlu ,</p><p>2. Beyaz, sert tanelidir</p><p></p><p>Tarımsal Özellikleri : </p><p>1. Alternatif gelişme tabiatında,</p><p>2. Soğuğa dayanıklılığı iyi, </p><p>3. Kurağa ve yatmaya dayanıklılığı iyi,</p><p>4. Gübreye reaksiyonu iyidir.</p><p></p><p>Verim Özellikleri: 350-450 kg/da,</p><p></p><p>Hastalık ve Zararlı Durumu: </p><p>Sarı ve kara pasa dayanıklıdır.</p><p></p><p>Teknolojik Özellikleri : </p><p>1. 1000 tane ağırlığı 28-35 g, </p><p>2. Hektolitre ağırlığı 79-80 kg, </p><p>3. Sedimantasyon 50-66.3, </p><p>4. Protein oranı %13-14, </p><p>5. Ekmeklik kalitesi Bezostaya-1 çeşidinin düzeyinde ve birinci sınıftır.</p><p></p><p>Tavsiye Edilen Bölgeler : </p><p>İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin yarı taban ve taban alanlarına tavsiye edilmektedir.</p><p></p><p>Ülke Ekonomisine katkısı:</p><p>Yeni bir çeşit olması nedeniyle henüz tohumluk üretimi aşamasındadır, üreticiye intikalinden sonra geniş alanlara yayılacağı tahmin edilmektedir.</p><p></p><p>Üretim Hakkını Alan Firma:</p><p>TİGEM</p><p></p><p>ben aldım. sertifikalı TİGEM in. bayi fiyatı 90 krş.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gerek, post: 272912, member: 24096"] [b]Ynt: Tüm trakkulup üyelerinin dikkatine...[/b] Tescil Yılı: 2004 Çeşit Sahibi Kuruluş : Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Morfolojik Özellikleri : 1. Kılçıklı ve beyaz kavuzlu , 2. Beyaz, sert tanelidir Tarımsal Özellikleri : 1. Alternatif gelişme tabiatında, 2. Soğuğa dayanıklılığı iyi, 3. Kurağa ve yatmaya dayanıklılığı iyi, 4. Gübreye reaksiyonu iyidir. Verim Özellikleri: 350-450 kg/da, Hastalık ve Zararlı Durumu: Sarı ve kara pasa dayanıklıdır. Teknolojik Özellikleri : 1. 1000 tane ağırlığı 28-35 g, 2. Hektolitre ağırlığı 79-80 kg, 3. Sedimantasyon 50-66.3, 4. Protein oranı %13-14, 5. Ekmeklik kalitesi Bezostaya-1 çeşidinin düzeyinde ve birinci sınıftır. Tavsiye Edilen Bölgeler : İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin yarı taban ve taban alanlarına tavsiye edilmektedir. Ülke Ekonomisine katkısı: Yeni bir çeşit olması nedeniyle henüz tohumluk üretimi aşamasındadır, üreticiye intikalinden sonra geniş alanlara yayılacağı tahmin edilmektedir. Üretim Hakkını Alan Firma: TİGEM ben aldım. sertifikalı TİGEM in. bayi fiyatı 90 krş. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Tüm trakkulup üyelerinin dikkatine...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt