PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Videolar (Çekimler)
Tümosan 74-80 marş denemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1251682" data-attributes="member: 77558"><p>Evet abi hidrolik sorunu var. Bu sorun Safer hidrolikli olanlarda var. Nadiren anlayan usta çıkıyor. Bizimkini 2 ay önce ilçenin en iyi ustasına götürdük. Oda çare bulamadı. Yarım yamalak iş görüyor. Kaldırdımı 640dan iyi kaldırıyor. Kaldırmassa yerden bile kesemiyor rotatilleri. Geçen tümosanla çekeçektim normalds rotatilleri. Tümosana bağladık kaldırmadı. Geri çıkarttık. Yoksa 640ı kullanmayız ana işlerde. Yakıt dayanmıyor 640a. </p><p></p><p>Eski tümosanlar 3 farklı hidroliğe sahip: Mita , Safer , Hema. En adisi Safer ,malesef bizimkide safer. 2000den sonraki modellerde bulunuyor. Bizim köydeki herif 2001 modelini almıştı. O sıkıntı çekmedi.</p><p></p><p>Yanlız bi ara yine bozulmuştu bizim hidrolik. 2015de babam Konyaya saldı 74.80i. </p><p></p><p>2.ekimler için tarla hazırlıyorduk. Konyalı ustanın eline sağlık , muazzam ayar çekmişti. Hem iyi kaldırıyordu hemde pullukta tam hassasiyet yapıyordu. Sıra sonuna geldiğimde sadece hassasiyet kolunu sonuna kadar kaldırırdım(malum elift bozuk). Öteki her zaman en üstte dururdu zaten. Sıraya girdiğimde en sonuna kadar indirirdim hasasiyet kolunu. Kendi kendine sürerdi garibim ,5li 11inçle.Bazen traktörden aşağı inip sadece izlerdim.Zora geldimi kendi kendine kaldırırdı. Ozamanlar çekişide bundan iyiydi. Batma yapıyor şimdi. Hassasiyet kolunun hic bi fonksiyonu yok artık. Pozisyon kolu tarla sürerken hafid gergin duruyordu. 1 cm. indirince beklenilenden fazla batırıyordu.</p><p></p><p>60.80 /74.80/82.80 , Fiat Trattori 780/880 lisansıyla yapılmış traktörlerdir. Şanzıman , difransiyel ,kuyruk mili , kabin içi aynı. </p><p></p><p>780in motoru 3.7litre , 74.80inki 3.6litre. </p><p>Bunların çekişleri hemen hemen aynı olur. 780in kaç kg olduğunu bilmiyorum ama bizimki 3450kg geliyor . Önde 6 ağırlık , full depo , arkada 2 şer ağırlık olmak kaydıyla. </p><p></p><p>Önlere 10 tane ağırlık alır bizimkiler. Her biri 50şer kg. Arkalarada max. Fabrikadan çıkışlı 3er tane takıyorlarmış zamanında. </p><p></p><p>Lastikler dişşizse patinaj yapmaya meyilli. Youtube kanalıma mısırda pulluk performansı videosunu yüklemiştim. Hidrolik cmlerle bile patinajı anında etkiliyordu. Ortalama saatte 8 litre yakan 74.80le saatte sadece 3 dekar sürebilmiştik patinaj yüzünden. Tabi bazı sıralar taşlı olduğu olduğu için oralarda bilerek vites küçülttüm , pim kırılmasın diye. Dekara 2.6litre yakmıştı. </p><p></p><p>Kışa doğru lastikleri sıfırladık. Ardından kepçeyle kön yüklettik, tarla sürdük. Çekiş bariz şekilde artmıştı. Yer yer saatte 6.5 -7 dekar arasında sürebilmiştik. Yine saatte 8 litre yaktı ve 1.2 litre/1000m2 yakmıştı. Yani dişler çok önemli bunlarda. Lastik havalarını 20psi 'a kadar düşürerek sürüm yapmak hakkında ne düşünüyorsun abi? </p><p></p><p></p><p>Siz yeni kasa devirmeli kaput olanlardan alın. Hidrolik , serilik , konfor , yakıt konusunda daha memnun eder. Eski kasaları ustanız yoksa almayın. Hidrolik ayarını tutturamazsınız abi. Ayrıca 2004 30 Temmuz dan sonraki çıkışlıları almayın çünkü Tümosan o gün Albayraklara devredildi. Kalite rezil seviyelere indi. </p><p></p><p>Rahatlıkla söyleyebilirimki 74.80 , 640a göre daha kaliteli ve dayanıklı ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1251682, member: 77558"] Evet abi hidrolik sorunu var. Bu sorun Safer hidrolikli olanlarda var. Nadiren anlayan usta çıkıyor. Bizimkini 2 ay önce ilçenin en iyi ustasına götürdük. Oda çare bulamadı. Yarım yamalak iş görüyor. Kaldırdımı 640dan iyi kaldırıyor. Kaldırmassa yerden bile kesemiyor rotatilleri. Geçen tümosanla çekeçektim normalds rotatilleri. Tümosana bağladık kaldırmadı. Geri çıkarttık. Yoksa 640ı kullanmayız ana işlerde. Yakıt dayanmıyor 640a. Eski tümosanlar 3 farklı hidroliğe sahip: Mita , Safer , Hema. En adisi Safer ,malesef bizimkide safer. 2000den sonraki modellerde bulunuyor. Bizim köydeki herif 2001 modelini almıştı. O sıkıntı çekmedi. Yanlız bi ara yine bozulmuştu bizim hidrolik. 2015de babam Konyaya saldı 74.80i. 2.ekimler için tarla hazırlıyorduk. Konyalı ustanın eline sağlık , muazzam ayar çekmişti. Hem iyi kaldırıyordu hemde pullukta tam hassasiyet yapıyordu. Sıra sonuna geldiğimde sadece hassasiyet kolunu sonuna kadar kaldırırdım(malum elift bozuk). Öteki her zaman en üstte dururdu zaten. Sıraya girdiğimde en sonuna kadar indirirdim hasasiyet kolunu. Kendi kendine sürerdi garibim ,5li 11inçle.Bazen traktörden aşağı inip sadece izlerdim.Zora geldimi kendi kendine kaldırırdı. Ozamanlar çekişide bundan iyiydi. Batma yapıyor şimdi. Hassasiyet kolunun hic bi fonksiyonu yok artık. Pozisyon kolu tarla sürerken hafid gergin duruyordu. 1 cm. indirince beklenilenden fazla batırıyordu. 60.80 /74.80/82.80 , Fiat Trattori 780/880 lisansıyla yapılmış traktörlerdir. Şanzıman , difransiyel ,kuyruk mili , kabin içi aynı. 780in motoru 3.7litre , 74.80inki 3.6litre. Bunların çekişleri hemen hemen aynı olur. 780in kaç kg olduğunu bilmiyorum ama bizimki 3450kg geliyor . Önde 6 ağırlık , full depo , arkada 2 şer ağırlık olmak kaydıyla. Önlere 10 tane ağırlık alır bizimkiler. Her biri 50şer kg. Arkalarada max. Fabrikadan çıkışlı 3er tane takıyorlarmış zamanında. Lastikler dişşizse patinaj yapmaya meyilli. Youtube kanalıma mısırda pulluk performansı videosunu yüklemiştim. Hidrolik cmlerle bile patinajı anında etkiliyordu. Ortalama saatte 8 litre yakan 74.80le saatte sadece 3 dekar sürebilmiştik patinaj yüzünden. Tabi bazı sıralar taşlı olduğu olduğu için oralarda bilerek vites küçülttüm , pim kırılmasın diye. Dekara 2.6litre yakmıştı. Kışa doğru lastikleri sıfırladık. Ardından kepçeyle kön yüklettik, tarla sürdük. Çekiş bariz şekilde artmıştı. Yer yer saatte 6.5 -7 dekar arasında sürebilmiştik. Yine saatte 8 litre yaktı ve 1.2 litre/1000m2 yakmıştı. Yani dişler çok önemli bunlarda. Lastik havalarını 20psi 'a kadar düşürerek sürüm yapmak hakkında ne düşünüyorsun abi? Siz yeni kasa devirmeli kaput olanlardan alın. Hidrolik , serilik , konfor , yakıt konusunda daha memnun eder. Eski kasaları ustanız yoksa almayın. Hidrolik ayarını tutturamazsınız abi. Ayrıca 2004 30 Temmuz dan sonraki çıkışlıları almayın çünkü Tümosan o gün Albayraklara devredildi. Kalite rezil seviyelere indi. Rahatlıkla söyleyebilirimki 74.80 , 640a göre daha kaliteli ve dayanıklı ... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Videolar (Çekimler)
Tümosan 74-80 marş denemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt