PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TÜMOSAN KENDİNİ NEDEN GELİŞTİREMİYOR???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kaynari" data-source="post: 1030135" data-attributes="member: 57777"><p>Teknoloji demek kalite demek diyen birisi demekki teknolojiden haberi yok, dünyada teknoloji gelişmesine rağmen kalite her geçen gün düşüyor, aynı markanın 10 sene önce çıkarttığı ürün bugün çıkardığı üründen daha konforlu ama maalesef daha kalitesiz, eğer konfor ile kalite aynı oranda artarsa fiyat daha fazla artar buda talebin düşmesi demektir. Bundan dolayı firmalar insanların konfor meraklarını bildikleri için kaliteden taviz veriyorlar</p><p>Türkiyede ortalama bir çiftçinin ektiği arazi 150-200 dönümdür. Ortalama verimde 250 KG dır. Böyle bir arazinin ekimi,biçimi ortalama 60 iş günüdür. Yani topu topu ortalama bir çiftçinin yılda çalıştığı süre 60 değilde 70 gün olsa ne olacak</p><p>Bir hemşerim diyor ki Türk çiftçisi bunu hakketmiyor mu diyor? Evet hakketmiyor. Bu ülkenin çiftçiside dönümüne 250 değil avrupalı çiftçi gibi 700-800 kg verim alsın 2000-3000 dönüm arazi eksin ondan sonra böyle bir traktörü hakkeder, yoksa 200 dönüm arazi ekmek için sırf çevrene hava atmak adına 4x4 traktör alıp birde konfor ararsan, sonrada ben niye kazanmıyorum diye şikayet etmeyeceksin</p><p>Biz maalesef ülke insanı olarak sorunlarımıza daha teşhis koyamıyoruz biz nasıl çözüm üreteceğiz ? </p><p>Eleştirilen traktör bu ülkede en fazla satılan traktör markasından birisi, millet demekki memnun ki en fazla satılan traktör, buda şunu gösteriyorki bu ülkede birileri konfordan önce işini görüp görmediğine bakıyor</p><p>Artık millet olarak yapılan herşeyi eleştirme huyumuzdan vazgeçelim, bunun yerine ben neden avrupalı çiftçi kadar verim alamıyorum diye kendimizi eleştirelim, Avrupalı 4 damper çıkışlı traktörlere sahip olduğu için verim alıyor bende böyle bir traktöre sahip olursam bende aynı verimi yakalarım diyorsanız o zaman isteklerinizi firmalara iletin </p><p>Yoksa Hacı Mehmet beyin dediği gibi hala çoğu bölgede üst gübreleme 1 kere yapılıyor, sulama imkanı olduğu halde buğday sulanmaz mantığı ile dededen kalma yöntemlerle çiftçilik yapmaya devam edeceksek traktörün arkasında 4 damper çıkışı olsa ne olur olmazsa ne olur</p><p>Böyle bir ortamda birileri kalkıyor bir markayı eleştiriyor, eğer birey olarak bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız önce kendimizden başlayalım, kendimizden başlayalım ki eleştiri yaptığımız zaman birileri bizim eleştirileri ciddiye alsın</p><p>Herkes kendisini düzeltirse, üreticilerde ister istemez size ayak uyduracaktır</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaynari, post: 1030135, member: 57777"] Teknoloji demek kalite demek diyen birisi demekki teknolojiden haberi yok, dünyada teknoloji gelişmesine rağmen kalite her geçen gün düşüyor, aynı markanın 10 sene önce çıkarttığı ürün bugün çıkardığı üründen daha konforlu ama maalesef daha kalitesiz, eğer konfor ile kalite aynı oranda artarsa fiyat daha fazla artar buda talebin düşmesi demektir. Bundan dolayı firmalar insanların konfor meraklarını bildikleri için kaliteden taviz veriyorlar Türkiyede ortalama bir çiftçinin ektiği arazi 150-200 dönümdür. Ortalama verimde 250 KG dır. Böyle bir arazinin ekimi,biçimi ortalama 60 iş günüdür. Yani topu topu ortalama bir çiftçinin yılda çalıştığı süre 60 değilde 70 gün olsa ne olacak Bir hemşerim diyor ki Türk çiftçisi bunu hakketmiyor mu diyor? Evet hakketmiyor. Bu ülkenin çiftçiside dönümüne 250 değil avrupalı çiftçi gibi 700-800 kg verim alsın 2000-3000 dönüm arazi eksin ondan sonra böyle bir traktörü hakkeder, yoksa 200 dönüm arazi ekmek için sırf çevrene hava atmak adına 4x4 traktör alıp birde konfor ararsan, sonrada ben niye kazanmıyorum diye şikayet etmeyeceksin Biz maalesef ülke insanı olarak sorunlarımıza daha teşhis koyamıyoruz biz nasıl çözüm üreteceğiz ? Eleştirilen traktör bu ülkede en fazla satılan traktör markasından birisi, millet demekki memnun ki en fazla satılan traktör, buda şunu gösteriyorki bu ülkede birileri konfordan önce işini görüp görmediğine bakıyor Artık millet olarak yapılan herşeyi eleştirme huyumuzdan vazgeçelim, bunun yerine ben neden avrupalı çiftçi kadar verim alamıyorum diye kendimizi eleştirelim, Avrupalı 4 damper çıkışlı traktörlere sahip olduğu için verim alıyor bende böyle bir traktöre sahip olursam bende aynı verimi yakalarım diyorsanız o zaman isteklerinizi firmalara iletin Yoksa Hacı Mehmet beyin dediği gibi hala çoğu bölgede üst gübreleme 1 kere yapılıyor, sulama imkanı olduğu halde buğday sulanmaz mantığı ile dededen kalma yöntemlerle çiftçilik yapmaya devam edeceksek traktörün arkasında 4 damper çıkışı olsa ne olur olmazsa ne olur Böyle bir ortamda birileri kalkıyor bir markayı eleştiriyor, eğer birey olarak bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız önce kendimizden başlayalım, kendimizden başlayalım ki eleştiri yaptığımız zaman birileri bizim eleştirileri ciddiye alsın Herkes kendisini düzeltirse, üreticilerde ister istemez size ayak uyduracaktır [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TÜMOSAN KENDİNİ NEDEN GELİŞTİREMİYOR???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt