PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TÜMOSAN KENDİNİ NEDEN GELİŞTİREMİYOR???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kaynari" data-source="post: 1030697" data-attributes="member: 57777"><p>[ATTACH]9918[/ATTACH]</p><p>[ATTACH]9919[/ATTACH]</p><p>Ben bu forumda bir yorum yapıp veri paylaşıyorsam, bu veriler asla birilerinin yaptığı gibi sallama rakamlar değil resmi olarak açıklamış verilerdir. Yazdığım rakamlar Kamu Aydınlatma Platformu veya Tümosanın web sayfasından bir zahmet edip bakarsanız doğru rakamlar olduğunu görürsünüz</p><p>Ekteki resimde Tümosan şirketinin 2009 yılından itibaren 3 aylık dönemler halinde satış rakamları ve kar marjları verilmiştir.</p><p>1.Resimde görüldüğü gibide Tümosan satışları 2012 yılından itibaren yukarı doğru gitmekte olup çok büyük dalgalanmalar olmamaktadır. Son 3 yıldır Şirketin Yıllık satışları ortalama 450 milyon TL civarında olup 2015 yılında şirketin piyasa değeri 1.015 Milyar TL olmuştur. Şirketin geçen yılki piyasa değeri 723 Milyon TL olmuştur.</p><p>Tamamlanan Projeler</p><p> 4WD Ön Aks Tasarım ve Üretimi</p><p> 16 x 16 Vites Kutusu Tasarım ve Üretimi</p><p> Stage III-A ve Stage III-B Motor Tasarım ve Üretimi</p><p> 3 ve 4 Silindirli Traktör Tasarımı ve Üretimi</p><p> 115 HP Traktör tasarımı ve üretimi (MAXIMA)</p><p> TÜMOSAN Traktör Motorlarının gürültü seviyesinin düşürülmesi ve prototip üretimi</p><p> TÜMOSAN dizel motorlarının LPG ve CNG yakıtlı motorlarına dönüştürülmesine yönelik</p><p>tasarım, prototip üretimi</p><p> Yeni nesil Sıralı 6 Silindirli Turbo Ara Soğutuculu Stage IV Emisyon Standartlarına</p><p>Uyumlu Dizel Motor Tasarımı</p><p> 12 x 12 ve 8 x 8 Vites seçenekli 4 x4 Full Senkromeçli 45-65 BG aralığında motor gücüne</p><p>sahip traktörlere uyum gösterebilecek Yerli Transmisyon Tasarım ve Üretimi</p><p>Devam Eden Projeler</p><p>Hidrolik Tahrikli 4 Çeker Kendi Yürür Tip Kuru Sistem Pamuk Toplama Aracı Tasarımı ve</p><p>Geliştirilmesi</p><p>Dizel motorlarda Elektronik Kontrol Ünitesinin geliştirilmesi</p><p>32 x 16 ve 24 x 12 Hidro mekanik vites kutusu tasarım ve üretimi</p><p>130-170 BG Traktör Tasarım ve Üretimi</p><p>Yol Dışı Araçlar İçin Mekanik ve Otomatik Şanzıman Tasarım ve Üretimi</p><p>Üretimde olan Tümosan dizel motorların STAGE IV seviyesine çıkarılması</p><p>12 x 12 ve 16 x 16 şanzımanlarda hidrolik Hi-Lo ve İleri-Geri uygulaması</p><p>Planlanan Projeler</p><p>25-45 BG aralığındaki traktörler için Hidro stattik Transmisyon Tasarım ve Üretimi</p><p>Kendi yürür ilaçlama makinası Tasarım ve Üretimi</p><p>Telehandler Tasarım ve Üretimi</p><p>Endüstriyel Forklift Tasarım ve Üretimi</p><p>Teleskopik Forklift Tasarım ve Üretimi</p><p>8. Yatırım Faaliyetleri</p><p>İlgili dönemde 28.773.858 TL yatırım faaliyeti gerçekleşmiştir. Finansal tabloların ilgili</p><p>dipnotlarında detaylar bulunmaktadır.</p><p>9. Üretim Kapasitesi</p><p>Türkiyenin tek çatı altında en büyük traktör üretim kapasitesine sahip olan Şirket, ihtiyaç halinde</p><p>kapasite artırımını, ek arsa yatırımı yapmaksızın mevcut kompleks üzerinde gerçekleştirme</p><p>imkanına sahiptir. Tümosan yılda tek vardiyada 15.000 adet traktör ve 25.000 adet dizel motor</p><p>üretim kapasitesine sahiptir. 50-85 hp arası 3 silindir ve 75 115 hp arası 4 silindirli dizel motor</p><p>üretilmektedir. Traktör üretim kapasitesi tek vardiyada yıllık 15.000, üç vardiyada yıllık 45.000</p><p>adettir. 48-115 hp aralığın da 11 seride, 29 ana model altında 264 farklı model traktör</p><p>üretilmektedir. Söz konusu kapasite oranları dikkate alındığında Türkiyenin önemli traktör üretim</p><p>tesislerinden biridir.</p><p>Sizin mantığınıza göre Tümosan kötü ürün üretip, bayiler sürekli el değiştiriyor olsaydı şirketin satış rakamları ve piyasa değeri her geçen gün aşağı doğru gitmesi gerekirdi. Demek ki Tümosan şirketi sizin çevrenizdeki 3-5 bayiden ibaret olmadığın en büyük göstergesi şirketin bilançosu göstermektedir</p><p>Şirket 450 Milyon TL ciro yapıp piyasa değeri yukarı gidiyorsa, benim yada başkasının o şirketi kötülemesiyle şirketin değeri düşmez. Ama nedense sürekli eleştiri yapıp dürüstlük edebiyatı yapanlar bu ülkeye 1 milyon TL katkı dahi vermiyorlar ama iş edebiyata gelince mangalda kül bırakmıyorlar</p><p>Ben sizin kadar Tümosan ile iç içe olmadığım kesindir, ama sizinde Tümosanla iç içe oluşunuz çevrenizdeki 3-5 bayiden ibaret olduğu ortadadır, eğer gerçekten şirketle iç içe olsaydınız 3-5 bayiye göre değil Tümosan şirketinin faaliyet raporlarını okurdunuz ona görede şirket hakkında yorum yapardınız</p><p>Kimse kimseye zorla bir mal satmıyor, gerçekten bu ürünün kalitesiz olduğuna inanıyorsanız almayın </p><p>Daha iyi bir ürün yapacağınıza inanıyorsanız buyurun siz yapın </p><p>Ama ürünü almış bir insan daha önceden yazdığım gibi 2 kriterden dolayı sıkıntıya giriyorsa sonuna kadar eleştirmeye vede hakkını aramaya hakları vardır</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaynari, post: 1030697, member: 57777"] [ATTACH=CONFIG]9918._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]9919._xfImport[/ATTACH] Ben bu forumda bir yorum yapıp veri paylaşıyorsam, bu veriler asla birilerinin yaptığı gibi sallama rakamlar değil resmi olarak açıklamış verilerdir. Yazdığım rakamlar Kamu Aydınlatma Platformu veya Tümosanın web sayfasından bir zahmet edip bakarsanız doğru rakamlar olduğunu görürsünüz Ekteki resimde Tümosan şirketinin 2009 yılından itibaren 3 aylık dönemler halinde satış rakamları ve kar marjları verilmiştir. 1.Resimde görüldüğü gibide Tümosan satışları 2012 yılından itibaren yukarı doğru gitmekte olup çok büyük dalgalanmalar olmamaktadır. Son 3 yıldır Şirketin Yıllık satışları ortalama 450 milyon TL civarında olup 2015 yılında şirketin piyasa değeri 1.015 Milyar TL olmuştur. Şirketin geçen yılki piyasa değeri 723 Milyon TL olmuştur. Tamamlanan Projeler 4WD Ön Aks Tasarım ve Üretimi 16 x 16 Vites Kutusu Tasarım ve Üretimi Stage III-A ve Stage III-B Motor Tasarım ve Üretimi 3 ve 4 Silindirli Traktör Tasarımı ve Üretimi 115 HP Traktör tasarımı ve üretimi (MAXIMA) TÜMOSAN Traktör Motorlarının gürültü seviyesinin düşürülmesi ve prototip üretimi TÜMOSAN dizel motorlarının LPG ve CNG yakıtlı motorlarına dönüştürülmesine yönelik tasarım, prototip üretimi Yeni nesil Sıralı 6 Silindirli Turbo Ara Soğutuculu Stage IV Emisyon Standartlarına Uyumlu Dizel Motor Tasarımı 12 x 12 ve 8 x 8 Vites seçenekli 4 x4 Full Senkromeçli 45-65 BG aralığında motor gücüne sahip traktörlere uyum gösterebilecek Yerli Transmisyon Tasarım ve Üretimi Devam Eden Projeler Hidrolik Tahrikli 4 Çeker Kendi Yürür Tip Kuru Sistem Pamuk Toplama Aracı Tasarımı ve Geliştirilmesi Dizel motorlarda Elektronik Kontrol Ünitesinin geliştirilmesi 32 x 16 ve 24 x 12 Hidro mekanik vites kutusu tasarım ve üretimi 130-170 BG Traktör Tasarım ve Üretimi Yol Dışı Araçlar İçin Mekanik ve Otomatik Şanzıman Tasarım ve Üretimi Üretimde olan Tümosan dizel motorların STAGE IV seviyesine çıkarılması 12 x 12 ve 16 x 16 şanzımanlarda hidrolik Hi-Lo ve İleri-Geri uygulaması Planlanan Projeler 25-45 BG aralığındaki traktörler için Hidro stattik Transmisyon Tasarım ve Üretimi Kendi yürür ilaçlama makinası Tasarım ve Üretimi Telehandler Tasarım ve Üretimi Endüstriyel Forklift Tasarım ve Üretimi Teleskopik Forklift Tasarım ve Üretimi 8. Yatırım Faaliyetleri İlgili dönemde 28.773.858 TL yatırım faaliyeti gerçekleşmiştir. Finansal tabloların ilgili dipnotlarında detaylar bulunmaktadır. 9. Üretim Kapasitesi Türkiyenin tek çatı altında en büyük traktör üretim kapasitesine sahip olan Şirket, ihtiyaç halinde kapasite artırımını, ek arsa yatırımı yapmaksızın mevcut kompleks üzerinde gerçekleştirme imkanına sahiptir. Tümosan yılda tek vardiyada 15.000 adet traktör ve 25.000 adet dizel motor üretim kapasitesine sahiptir. 50-85 hp arası 3 silindir ve 75 115 hp arası 4 silindirli dizel motor üretilmektedir. Traktör üretim kapasitesi tek vardiyada yıllık 15.000, üç vardiyada yıllık 45.000 adettir. 48-115 hp aralığın da 11 seride, 29 ana model altında 264 farklı model traktör üretilmektedir. Söz konusu kapasite oranları dikkate alındığında Türkiyenin önemli traktör üretim tesislerinden biridir. Sizin mantığınıza göre Tümosan kötü ürün üretip, bayiler sürekli el değiştiriyor olsaydı şirketin satış rakamları ve piyasa değeri her geçen gün aşağı doğru gitmesi gerekirdi. Demek ki Tümosan şirketi sizin çevrenizdeki 3-5 bayiden ibaret olmadığın en büyük göstergesi şirketin bilançosu göstermektedir Şirket 450 Milyon TL ciro yapıp piyasa değeri yukarı gidiyorsa, benim yada başkasının o şirketi kötülemesiyle şirketin değeri düşmez. Ama nedense sürekli eleştiri yapıp dürüstlük edebiyatı yapanlar bu ülkeye 1 milyon TL katkı dahi vermiyorlar ama iş edebiyata gelince mangalda kül bırakmıyorlar Ben sizin kadar Tümosan ile iç içe olmadığım kesindir, ama sizinde Tümosanla iç içe oluşunuz çevrenizdeki 3-5 bayiden ibaret olduğu ortadadır, eğer gerçekten şirketle iç içe olsaydınız 3-5 bayiye göre değil Tümosan şirketinin faaliyet raporlarını okurdunuz ona görede şirket hakkında yorum yapardınız Kimse kimseye zorla bir mal satmıyor, gerçekten bu ürünün kalitesiz olduğuna inanıyorsanız almayın Daha iyi bir ürün yapacağınıza inanıyorsanız buyurun siz yapın Ama ürünü almış bir insan daha önceden yazdığım gibi 2 kriterden dolayı sıkıntıya giriyorsa sonuna kadar eleştirmeye vede hakkını aramaya hakları vardır [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TÜMOSAN KENDİNİ NEDEN GELİŞTİREMİYOR???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt