PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
TÜMOSAN Konya'yı motor üssü yapacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Saim SEÇEN" data-source="post: 738258" data-attributes="member: 44528"><p>TÜMOSAN, yeni projeleriyle yıllık ka-pasitesini 100 bine çıkarıp bölgeyi üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor</p><p></p><p>Yıllık 75 bin üretim kapasitesiyle Türkiye ' nin ilk dizel motor üreticisi olan TÜMOSAN, önümüzdeki dönemde ürün yelpazesini geliştirerek, Konya ' yı yerli motor üssü yapmayı hedefliyor. Halihazırda 50-135 HP aralığında 3 ve 4 silindirli motor üretimi gerçekleştiren TÜMOSAN, yeni projelerle tarım sektörüne 6 silindirli 275 HP ' lik, otomotive de 450 HP ' lik dizel motorlar geliştirmeye hazırlanıyor. TÜMOSAN ' ın tarım sektörüne yönelik geliştireceği 6 silindirli dizel motor ise kısa vadede 205 HP olarak belirlendi. 1975 yılından bu yana dizel motor üretimine odaklanan şirket, Ar-Ge çalışmalarını 2004 yılından bu yana, TÜBİTAK ' ın desteği ve İstanbul Teknik Üniversitesi ' nin (İTÜ) danışmanlığında sürdürüyor. Ar-Ge Merkezi, İTÜ Teknokent ' te otomotiv alanında faaliyet gösteren ilk uygulama olma özelliğini taşıyan TÜMOSAN, yeni nesil dizel motorların ilk prototipini Ağustos 2014 ' te ateşlemeyi planlıyor. Yeni nesil dizel motorlar, işin geliştirme projesine paralel olarak ayrı bir üretim hattının oluşturulmasıyla ilgili yatırım planlaması da devam ediyor. Yeni nesil dizel motor üretim hattı ile birlikte yıllık dizel motor üretim kapasitesi 100 bin adet olacak. İlk yerli otomobil üretimi doğrultusunda da çalışmalarına hız veren TÜMOSAN ' ın Konya ' da 1 milyon 600 bin metrekare üzerine kurulu, 93 bin metrekare kapalı alan içerisinde yer alan üretim tesisi, Türkiye ' nin motor üretim üssü olmayı hedefliyor. Yeni nesil motorların üretimine başlanması sonrasında TÜMOSAN, traktör üretimine ilave olarak inşaat ve hasat makineleri konularında da söz sahibi olmayı amaçlıyor.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>kaynak: <a href="http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/80619.aspx" target="_blank">http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/80619.aspx</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saim SEÇEN, post: 738258, member: 44528"] TÜMOSAN, yeni projeleriyle yıllık ka-pasitesini 100 bine çıkarıp bölgeyi üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor Yıllık 75 bin üretim kapasitesiyle Türkiye ' nin ilk dizel motor üreticisi olan TÜMOSAN, önümüzdeki dönemde ürün yelpazesini geliştirerek, Konya ' yı yerli motor üssü yapmayı hedefliyor. Halihazırda 50-135 HP aralığında 3 ve 4 silindirli motor üretimi gerçekleştiren TÜMOSAN, yeni projelerle tarım sektörüne 6 silindirli 275 HP ' lik, otomotive de 450 HP ' lik dizel motorlar geliştirmeye hazırlanıyor. TÜMOSAN ' ın tarım sektörüne yönelik geliştireceği 6 silindirli dizel motor ise kısa vadede 205 HP olarak belirlendi. 1975 yılından bu yana dizel motor üretimine odaklanan şirket, Ar-Ge çalışmalarını 2004 yılından bu yana, TÜBİTAK ' ın desteği ve İstanbul Teknik Üniversitesi ' nin (İTÜ) danışmanlığında sürdürüyor. Ar-Ge Merkezi, İTÜ Teknokent ' te otomotiv alanında faaliyet gösteren ilk uygulama olma özelliğini taşıyan TÜMOSAN, yeni nesil dizel motorların ilk prototipini Ağustos 2014 ' te ateşlemeyi planlıyor. Yeni nesil dizel motorlar, işin geliştirme projesine paralel olarak ayrı bir üretim hattının oluşturulmasıyla ilgili yatırım planlaması da devam ediyor. Yeni nesil dizel motor üretim hattı ile birlikte yıllık dizel motor üretim kapasitesi 100 bin adet olacak. İlk yerli otomobil üretimi doğrultusunda da çalışmalarına hız veren TÜMOSAN ' ın Konya ' da 1 milyon 600 bin metrekare üzerine kurulu, 93 bin metrekare kapalı alan içerisinde yer alan üretim tesisi, Türkiye ' nin motor üretim üssü olmayı hedefliyor. Yeni nesil motorların üretimine başlanması sonrasında TÜMOSAN, traktör üretimine ilave olarak inşaat ve hasat makineleri konularında da söz sahibi olmayı amaçlıyor. kaynak: [url=http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/80619.aspx]http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/80619.aspx[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
TÜMOSAN Konya'yı motor üssü yapacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt