PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="UÖZKAN.77" data-source="post: 677305" data-attributes="member: 46698"><p><strong>Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ</strong></p><p></p><p>Traktörden çok iyi anlarım desem yalan olur...</p><p></p><p>Ancak üzerinde bu kadar tartışma yapılan traktör mantıken 'ne çok iyi ne de çok kötüdür, vasattır'</p><p></p><p>Bir de modeline göre çok fark olduğu anlaşılıyor...</p><p></p><p>Tümosan hakkında bildiklerim;</p><p></p><p>Çok samimi makine meraklısı, büyük çiftçi mühendis bir arkadaşta var (2005 model 74 bg tek çeker) 'motor değil' diyor, eski Fiat 480 ' inden daha çok memnun, şimdi değiştirmenin peşinde...</p><p></p><p>Önder-büyük çiftçilerden biri 'başka motor tanımam, bakkalda bile parçası var' diyor (Yeni kasa 2012-95 bg 4x4 ' ü var. Eski motorları da hep Tümo...)</p><p></p><p>Geçen ay Akşehir ' deydik, 70 bg tek çeker Zetorla, 90 bg 4x4 Tümoyo pulluk yarışına sokmuşlar. Zetor geçmiş, Tümocu pulluklardan şüphelenmiş, değiştirmişler gene Zetor geçmiş (Videosu nette olacak...)</p><p></p><p>Son olarak bu aralar Trakyadaydık yetkili bir tümosan servis 'telefonlarımı açmaya korkuyorum, utanıyorum, sürekli sorun-şikayet' diye yakınıyor... 'merkeze bildirince de kullanım hatası diyin geçin, çok sıkıştırırlarsa bakarız' gibi söylemler... (yazıktır-günahtır vurun gariban köylüye)...</p><p></p><p>Yerli malı meselesine gelince;</p><p> </p><p>Yerli diye JCB değil Hidromek aldık (gerçi motoru JD) 0 km makinede ayılmalar-bayılmalar oldu, Allah ' tan inkar etmediler, 6 ay sonrada olsa gelip sahip çıkıp yaptılar (10 bin TL civarı parça ücretsiz değişti ama aklımızda iz kaldı, Hidromekten de JD ' den de soğuduk)</p><p></p><p>Bu meseleye merhum Akif ' in avrupa dönüşü dediği gibi;</p><p></p><p>'Dinleri var işimiz gibi, işleri var dinimiz gibi (mükemmel)' mantığıyla bakıyorum artık, yerli kaliteli olmadığı sürece, iş görsün diye değil, iş olsun diye üretildiği sürece yokum o işte... isterse babam üretsin!</p><p></p><p>0 km aldığı arabanın (uçan tenekelerin) sol aynasına opsiyon olduğu için ek ücreti ödeyen bir milletiz ne yazık ki... Merhum Sabancı TOYOTA ' yı getirdi de millet gerçek arabayla tanıştı...</p><p></p><p>Şimdi benzer durum traktör piyasasında var gibime geliyor... 20-30 yıl geriden gelen modellerle darphane gibi para basılıyor, çiftçinin zararını-ziyanını-fikrini soran yok...</p><p></p><p>Küsmece-darılmaca yok kitabın ortasından konuşmaya çalıştım...</p><p></p><p>İnşallah bir gün bizimde mercedesimiz, toyotamız, gurur duyacağımız traktörlerimiz olur...amin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="UÖZKAN.77, post: 677305, member: 46698"] [b]Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ[/b] Traktörden çok iyi anlarım desem yalan olur... Ancak üzerinde bu kadar tartışma yapılan traktör mantıken 'ne çok iyi ne de çok kötüdür, vasattır' Bir de modeline göre çok fark olduğu anlaşılıyor... Tümosan hakkında bildiklerim; Çok samimi makine meraklısı, büyük çiftçi mühendis bir arkadaşta var (2005 model 74 bg tek çeker) 'motor değil' diyor, eski Fiat 480 ' inden daha çok memnun, şimdi değiştirmenin peşinde... Önder-büyük çiftçilerden biri 'başka motor tanımam, bakkalda bile parçası var' diyor (Yeni kasa 2012-95 bg 4x4 ' ü var. Eski motorları da hep Tümo...) Geçen ay Akşehir ' deydik, 70 bg tek çeker Zetorla, 90 bg 4x4 Tümoyo pulluk yarışına sokmuşlar. Zetor geçmiş, Tümocu pulluklardan şüphelenmiş, değiştirmişler gene Zetor geçmiş (Videosu nette olacak...) Son olarak bu aralar Trakyadaydık yetkili bir tümosan servis 'telefonlarımı açmaya korkuyorum, utanıyorum, sürekli sorun-şikayet' diye yakınıyor... 'merkeze bildirince de kullanım hatası diyin geçin, çok sıkıştırırlarsa bakarız' gibi söylemler... (yazıktır-günahtır vurun gariban köylüye)... Yerli malı meselesine gelince; Yerli diye JCB değil Hidromek aldık (gerçi motoru JD) 0 km makinede ayılmalar-bayılmalar oldu, Allah ' tan inkar etmediler, 6 ay sonrada olsa gelip sahip çıkıp yaptılar (10 bin TL civarı parça ücretsiz değişti ama aklımızda iz kaldı, Hidromekten de JD ' den de soğuduk) Bu meseleye merhum Akif ' in avrupa dönüşü dediği gibi; 'Dinleri var işimiz gibi, işleri var dinimiz gibi (mükemmel)' mantığıyla bakıyorum artık, yerli kaliteli olmadığı sürece, iş görsün diye değil, iş olsun diye üretildiği sürece yokum o işte... isterse babam üretsin! 0 km aldığı arabanın (uçan tenekelerin) sol aynasına opsiyon olduğu için ek ücreti ödeyen bir milletiz ne yazık ki... Merhum Sabancı TOYOTA ' yı getirdi de millet gerçek arabayla tanıştı... Şimdi benzer durum traktör piyasasında var gibime geliyor... 20-30 yıl geriden gelen modellerle darphane gibi para basılıyor, çiftçinin zararını-ziyanını-fikrini soran yok... Küsmece-darılmaca yok kitabın ortasından konuşmaya çalıştım... İnşallah bir gün bizimde mercedesimiz, toyotamız, gurur duyacağımız traktörlerimiz olur...amin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt