PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
tümosanmı new holland mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 652031" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: tümosanmı new holland mı?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>zaten benim sana katıldıgım noktalar var burda sorun yok</p><p>düşündügümüz şeylerin birçogu aynı</p><p>fakat şunuda ısrarla belirtiyorum</p><p>başka ülkelerin başka firmaların ürettigi parçaları traktöre takmak ayrı birşey </p><p>başka bir trkörü nerdeyse görüntüsü dahil kopyalamak ayrı birşey</p><p>ben kopya derken kullandıkları mazemeyi kastederek kopyacı demedim </p><p>adamlar görüntüsüne varana kadar herşeyini kopyalıyor ben bunu kastetdim</p><p>ve ısrarlada türk malı diyorlar bence türk kopyalaması desek daha dogru olur </p><p>yoksa traktör türk olsa veya ingiliz veya alman veya japon veya çin olsa nolur olmasa nolur </p><p>bana yaptıgı iş önemli </p><p>saglamlıgı önemli </p><p>yakıtı önemli </p><p>alıp satarken ki avantajları önemli </p><p>kullanım kolaylıgı önemli</p><p> fazla masraf açmaması önemli</p><p>kaldıki teknoloji pahalı birşey buna kimsenin itirazı yok araşıtma geliştirme yani arge bile milyon dolarlarla ifade edilirken seri üretim ve sık sık yeni teknolojiler kullanmak çok büyük maddi külfet demektir</p><p>basit bir örnekle açıklamak gerekirse</p><p>elektronik aletler yani cep telefonu bilgisayar fotograf makinası vsvs gibi aletler teknolojiyi takip eder fakat teknolojinin bugünü ile yarını birbirini tutmaz</p><p>bugün binliraya aldıgın teelfonu yarın satsan 500 liraya satamazsın </p><p>günümüzde traktör gibi bir makinayı ekstra teknoloji ile almak isteyen çiftçi profili oluşmuştur buda demek oluyorki </p><p>ya bu teknolojiyi hiç kullanmayan veya çok az kullanan tümosan gibi markalar ucuza satılır ucuza alınır </p><p>yada bu teknolojiyi az veya hiç kullanmayan ucu avrupayala baglı olan nh gibi markalar pahalı alınsada çok deger kaybetmeden satılır</p><p>yada sürekli yeni teknolojiye ayak uydurmaya çalışan erkunt gibi markalar pahalı alınıp ucuz satılır</p><p>malesef bu şekilde bir durum söz konusu</p><p>nh belki tekolojiyi geriden takip ediyor fakat inkar edemeyecegimiz bir durum var oda nekadar yenilik yaparsan yap hangi sektöre hitap edersen et sen yenilk yaptıkça müşteri kitlen dahada yenisini ister ve bugün ürettigin malı satarken dün ürettigin malın degerini kendi elinle düşürmüş olursun </p><p>işte nh 2. el piyasasında traktörelrini hem kolay hemde yüksek fiyata satıyor ama bunuda teknolojiyi fazla kullanmadıgı için yapıyor</p><p>avrupa üretim son teknoloji nhlerdede alıp satarken büyük fiyat uçurumu var sebep aynı teknolojiyi fazla kullanmaları</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 652031, member: 33118"] [b]Ynt: tümosanmı new holland mı?[/b] zaten benim sana katıldıgım noktalar var burda sorun yok düşündügümüz şeylerin birçogu aynı fakat şunuda ısrarla belirtiyorum başka ülkelerin başka firmaların ürettigi parçaları traktöre takmak ayrı birşey başka bir trkörü nerdeyse görüntüsü dahil kopyalamak ayrı birşey ben kopya derken kullandıkları mazemeyi kastederek kopyacı demedim adamlar görüntüsüne varana kadar herşeyini kopyalıyor ben bunu kastetdim ve ısrarlada türk malı diyorlar bence türk kopyalaması desek daha dogru olur yoksa traktör türk olsa veya ingiliz veya alman veya japon veya çin olsa nolur olmasa nolur bana yaptıgı iş önemli saglamlıgı önemli yakıtı önemli alıp satarken ki avantajları önemli kullanım kolaylıgı önemli fazla masraf açmaması önemli kaldıki teknoloji pahalı birşey buna kimsenin itirazı yok araşıtma geliştirme yani arge bile milyon dolarlarla ifade edilirken seri üretim ve sık sık yeni teknolojiler kullanmak çok büyük maddi külfet demektir basit bir örnekle açıklamak gerekirse elektronik aletler yani cep telefonu bilgisayar fotograf makinası vsvs gibi aletler teknolojiyi takip eder fakat teknolojinin bugünü ile yarını birbirini tutmaz bugün binliraya aldıgın teelfonu yarın satsan 500 liraya satamazsın günümüzde traktör gibi bir makinayı ekstra teknoloji ile almak isteyen çiftçi profili oluşmuştur buda demek oluyorki ya bu teknolojiyi hiç kullanmayan veya çok az kullanan tümosan gibi markalar ucuza satılır ucuza alınır yada bu teknolojiyi az veya hiç kullanmayan ucu avrupayala baglı olan nh gibi markalar pahalı alınsada çok deger kaybetmeden satılır yada sürekli yeni teknolojiye ayak uydurmaya çalışan erkunt gibi markalar pahalı alınıp ucuz satılır malesef bu şekilde bir durum söz konusu nh belki tekolojiyi geriden takip ediyor fakat inkar edemeyecegimiz bir durum var oda nekadar yenilik yaparsan yap hangi sektöre hitap edersen et sen yenilk yaptıkça müşteri kitlen dahada yenisini ister ve bugün ürettigin malı satarken dün ürettigin malın degerini kendi elinle düşürmüş olursun işte nh 2. el piyasasında traktörelrini hem kolay hemde yüksek fiyata satıyor ama bunuda teknolojiyi fazla kullanmadıgı için yapıyor avrupa üretim son teknoloji nhlerdede alıp satarken büyük fiyat uçurumu var sebep aynı teknolojiyi fazla kullanmaları [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
tümosanmı new holland mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt