PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Antonio Carraro
Teknik Bilgiler-Yorumlar
türk fiat 480 teknik özellikleri nelerdir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="attismail" data-source="post: 1234366" data-attributes="member: 43376"><p>540 larin ayri bir cazibesi var..inanin ozelliklerini bilmiyorum kullanmadimda.480 ile arasinda ne kadar fark vardir bilmiyorum..millet tuttuguna gore vardir bir bildigi..ama bu 480 ni aldigimiz yil yani 135 satinca babamla amcam traktor bakmaya benide goturmuslerdi, galeride birtane 540 vardi, o vakitler bunlar tutulmuyor diye almamislardi..sene 92 dusunun, muhtemelen 5 10 yillik bir traktormustur..neyse yakit konusunda kullanimdan kullanima yapilan agir islerin sekline gore degiskenlik gosterir..bu her traktor icin gecerlidir..mesela babam ekim doneminde nedense o sol freni bitirir her seferinde kiziyorum bu frene niye basiyosun, bas su diferansiyel kilidine tarlanin basina kadar gitsin diyorum..hem freni yiyor hem yakiti bitiriyor hemde egimli arazide traktorun onunu tutamiyorsun..gibi gibi..</p><p>yuk tasirken yolda cok suratli hizli gitmek isterler veya rampa cikarken traktor bogulur ve bogulmasin diye gaza daha cok basilir, siz gaza bastikca traktor dahada bogulur. Motorun devir ve tork araligini cok iyi bilmek lazim..ben mesela arkada bos remorkla cogu rampayi 6. Vites ile cikarim..ama babamgil bogarlar traktoru..5. Vitese dusururler..yakiti verimli kullandiramazlar..anlatirim anlamazlar..hava yakit karisimini cok iyi ayarlatmak lazim..</p><p>Amcamda 55 46 eski kasa traktor var.yagli balata. Traktor benim cok hosuma gitti..yakit olarak asiri bir fazlalik farki yok..traktorun dokum kalitesi agirligi yuku kavramasi vs 480 den daha iyi..480 nin sevdigim baska bir ozelligide 4 teker remorkla 5 ton pancari yaklasik yuzde 10 egimli iniste cok rahat indiriebilmesidir..kisacasi yukun onunde cok iyi duruyor..biz remorka boyle yuklerde hidrolik uygulariz, o hidrolik koluna yuk binince cizzzzt edip motorun hizlanmasini engellemesi yokmu muazzam bisey..traktor yolu sandiginizdan bile fazla tutabiliyorki hidroligi kasinca yere saglam basip hizini dusurebiliyor..belki 5 ton bir yuk size az gelebilir..ama pancar sokum mevsiminin sabah 5,,6 sularindaki kiragi ve cig yagan yani kayganlasan yolda %10 egimli yolda hizlanmadan kontollu inebiliyor olmak buyuk bir olay bizim icin..</p><p>135 lik olsa mumkun degil..ve bizim yollar hatayi kabul etmez olumculdur.</p><p>54 c gene kullanmadim..yorum yapamayacagim.</p><p>Birde bir traktor yakiyorsa bunu size veriyor olmasi lazim..gerisi iyi ayarlanmayan pompadandir veya pilotaj hatasidir..iyi bir kullanici traktorun nerede nasil bir is yapacagini cok iyi kestirendir.</p><p>Youtubede 480 veya 540 hakinda cesitli videolar var..kimisi 480 ne 12 li 4 lu pulluk takip saha kaldirarak kullanmis kimisi 540 a 8 limi 10 lumu cizeli takmis cekerken kovani kiriyor vs.enteresan.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="attismail, post: 1234366, member: 43376"] 540 larin ayri bir cazibesi var..inanin ozelliklerini bilmiyorum kullanmadimda.480 ile arasinda ne kadar fark vardir bilmiyorum..millet tuttuguna gore vardir bir bildigi..ama bu 480 ni aldigimiz yil yani 135 satinca babamla amcam traktor bakmaya benide goturmuslerdi, galeride birtane 540 vardi, o vakitler bunlar tutulmuyor diye almamislardi..sene 92 dusunun, muhtemelen 5 10 yillik bir traktormustur..neyse yakit konusunda kullanimdan kullanima yapilan agir islerin sekline gore degiskenlik gosterir..bu her traktor icin gecerlidir..mesela babam ekim doneminde nedense o sol freni bitirir her seferinde kiziyorum bu frene niye basiyosun, bas su diferansiyel kilidine tarlanin basina kadar gitsin diyorum..hem freni yiyor hem yakiti bitiriyor hemde egimli arazide traktorun onunu tutamiyorsun..gibi gibi.. yuk tasirken yolda cok suratli hizli gitmek isterler veya rampa cikarken traktor bogulur ve bogulmasin diye gaza daha cok basilir, siz gaza bastikca traktor dahada bogulur. Motorun devir ve tork araligini cok iyi bilmek lazim..ben mesela arkada bos remorkla cogu rampayi 6. Vites ile cikarim..ama babamgil bogarlar traktoru..5. Vitese dusururler..yakiti verimli kullandiramazlar..anlatirim anlamazlar..hava yakit karisimini cok iyi ayarlatmak lazim.. Amcamda 55 46 eski kasa traktor var.yagli balata. Traktor benim cok hosuma gitti..yakit olarak asiri bir fazlalik farki yok..traktorun dokum kalitesi agirligi yuku kavramasi vs 480 den daha iyi..480 nin sevdigim baska bir ozelligide 4 teker remorkla 5 ton pancari yaklasik yuzde 10 egimli iniste cok rahat indiriebilmesidir..kisacasi yukun onunde cok iyi duruyor..biz remorka boyle yuklerde hidrolik uygulariz, o hidrolik koluna yuk binince cizzzzt edip motorun hizlanmasini engellemesi yokmu muazzam bisey..traktor yolu sandiginizdan bile fazla tutabiliyorki hidroligi kasinca yere saglam basip hizini dusurebiliyor..belki 5 ton bir yuk size az gelebilir..ama pancar sokum mevsiminin sabah 5,,6 sularindaki kiragi ve cig yagan yani kayganlasan yolda %10 egimli yolda hizlanmadan kontollu inebiliyor olmak buyuk bir olay bizim icin.. 135 lik olsa mumkun degil..ve bizim yollar hatayi kabul etmez olumculdur. 54 c gene kullanmadim..yorum yapamayacagim. Birde bir traktor yakiyorsa bunu size veriyor olmasi lazim..gerisi iyi ayarlanmayan pompadandir veya pilotaj hatasidir..iyi bir kullanici traktorun nerede nasil bir is yapacagini cok iyi kestirendir. Youtubede 480 veya 540 hakinda cesitli videolar var..kimisi 480 ne 12 li 4 lu pulluk takip saha kaldirarak kullanmis kimisi 540 a 8 limi 10 lumu cizeli takmis cekerken kovani kiriyor vs.enteresan. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Antonio Carraro
Teknik Bilgiler-Yorumlar
türk fiat 480 teknik özellikleri nelerdir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt