PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Türk halkı ‘karpuzcu’ çıktı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 393930" data-attributes="member: 988"><p>TÜRKİYE’DE bir kişi yılda 45 kilogramdan fazla karpuz, 35 kilogramdan fazlada üzüm tüketiyor</p><p>Türk halkı ‘karpuzcu’ çıktı</p><p>Türkiye’de yılda 3.8 milyon ton üretilen karpuzun 3.3 milyon tonu iç pazarda kalıyor. Buna göre, bir kişi yılda 45 kilogram karpuz yiyor. Karpuzun ardından en çok tüketilen meyveler arasında üzüm ikinci sırada yer alıyor. Yılda 4.3 milyon ton üzümün üretildiği Türkiye’de, bir kişinin üzüm tüketimi yılda 35 kilogramı geçiyor.</p><p></p><p>Ürettiğimizi tüketmiyoruz</p><p></p><p>Elma da tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Yılda kişi başı elma tüketimi 30 kilogramı buluyor. Turunçgillerde ise portakal birinci sırada. Kişi başına yılda 18.6 kilogram portakal, 6.5 kilogram mandalina tüketiliyor.</p><p></p><p>Türk halkının en çok tükettiği kuruyemiş ise kişi başı yaklaşık 3 kilogramla ceviz. Yılda kişi başı 900 gram badem, 740 gram da kestane tüketilen Türkiye, kestanede yıllık 61 bin tonu aşan üretimiyle dünyada ikinci.</p><p></p><p>Dünyada yılda 821 bin ton olan fındık üretiminin 500 bin tonu Türkiye’de yapılıyor ancak Türkiye’deki fındık tüketim oranları yılda kişi başı 730 gramla oldukça düşük kalıyor. En az tükettiğimiz turunçgil ise dünya üretiminde ilk 5 arasında yer aldığımız greyfurt.</p><p></p><p>En az incir yiyoruz</p><p></p><p>Türkiye’de bir kişi yaklaşık 380 gram greyfurt tüketiyor. Türkiye’nin dünya üretiminde ikinci sırada olduğu incir ise en az tüketilen meyveler arasına giriyor. Yıllık incir tüketimi kişi başına 250 gramı geçmiyor.</p><p></p><p>Türk insanının çaya olan tutkusu tüketim rakamlarına da yansıyor. Yılda 1,1 milyon tondan fazla çay üretilen Türkiye’de yılda kişi başı tüketim yaklaşık 13 kilogramı geçiyor.</p><p></p><p>Geçen ay en çok elma zam gördü</p><p></p><p>İSTANBUL’DA geçen ay fiyatı en fazla artan ürün yüzde 8.51 ile elma olurken, yıllık bazda fiyatı yüzde 54.46 artan karpuz zam rekortmeni oldu. Geçen ay fiyat artışlarında elmayı yüzde 6.04 ile fuel oil, yüzde 5.81 ile çilek, yüzde 5.14 ile limon izledi. Yıllak bazda fiyat artışlarında ise karpuzu yüzde 53.65 ile kiraz, yüzde 50.74 ile basma kumaş ve yüzde 49.59 ile poplin takip etti. Mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı yaşanan kayısı yüzde 51.94’le Haziran ayında fiyatı en fazla düşen madde oldu. Kayısıyı yüzde 47.34’le kiraz, yüzde 33.83’le erik izledi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 393930, member: 988"] TÜRKİYE’DE bir kişi yılda 45 kilogramdan fazla karpuz, 35 kilogramdan fazlada üzüm tüketiyor Türk halkı ‘karpuzcu’ çıktı Türkiye’de yılda 3.8 milyon ton üretilen karpuzun 3.3 milyon tonu iç pazarda kalıyor. Buna göre, bir kişi yılda 45 kilogram karpuz yiyor. Karpuzun ardından en çok tüketilen meyveler arasında üzüm ikinci sırada yer alıyor. Yılda 4.3 milyon ton üzümün üretildiği Türkiye’de, bir kişinin üzüm tüketimi yılda 35 kilogramı geçiyor. Ürettiğimizi tüketmiyoruz Elma da tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Yılda kişi başı elma tüketimi 30 kilogramı buluyor. Turunçgillerde ise portakal birinci sırada. Kişi başına yılda 18.6 kilogram portakal, 6.5 kilogram mandalina tüketiliyor. Türk halkının en çok tükettiği kuruyemiş ise kişi başı yaklaşık 3 kilogramla ceviz. Yılda kişi başı 900 gram badem, 740 gram da kestane tüketilen Türkiye, kestanede yıllık 61 bin tonu aşan üretimiyle dünyada ikinci. Dünyada yılda 821 bin ton olan fındık üretiminin 500 bin tonu Türkiye’de yapılıyor ancak Türkiye’deki fındık tüketim oranları yılda kişi başı 730 gramla oldukça düşük kalıyor. En az tükettiğimiz turunçgil ise dünya üretiminde ilk 5 arasında yer aldığımız greyfurt. En az incir yiyoruz Türkiye’de bir kişi yaklaşık 380 gram greyfurt tüketiyor. Türkiye’nin dünya üretiminde ikinci sırada olduğu incir ise en az tüketilen meyveler arasına giriyor. Yıllık incir tüketimi kişi başına 250 gramı geçmiyor. Türk insanının çaya olan tutkusu tüketim rakamlarına da yansıyor. Yılda 1,1 milyon tondan fazla çay üretilen Türkiye’de yılda kişi başı tüketim yaklaşık 13 kilogramı geçiyor. Geçen ay en çok elma zam gördü İSTANBUL’DA geçen ay fiyatı en fazla artan ürün yüzde 8.51 ile elma olurken, yıllık bazda fiyatı yüzde 54.46 artan karpuz zam rekortmeni oldu. Geçen ay fiyat artışlarında elmayı yüzde 6.04 ile fuel oil, yüzde 5.81 ile çilek, yüzde 5.14 ile limon izledi. Yıllak bazda fiyat artışlarında ise karpuzu yüzde 53.65 ile kiraz, yüzde 50.74 ile basma kumaş ve yüzde 49.59 ile poplin takip etti. Mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı yaşanan kayısı yüzde 51.94’le Haziran ayında fiyatı en fazla düşen madde oldu. Kayısıyı yüzde 47.34’le kiraz, yüzde 33.83’le erik izledi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Türk halkı ‘karpuzcu’ çıktı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt